Filander om Fish och att Hellenberg lämnar: “Önskar att han kunde varit kvar utan att det påverkade truppen”

Pär Hellenberg lämnar VIK-båset och in kommer istället fysfenomenet Jan Hammar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– En ruskigt bra och seriös kille som går i skiten för laget. Han tävlar på både träning och match. Är bättre allround än vad han brukar få cred för, säger Martin Filander om nye forwarden Christopher Fish.

Hur ser du annars på att fjärdekedjan producerade så extremt lite? Är ett mål att få lite mer avlastning därifrån? I så fall hur?

– Produktionen i 4:e är sekundär. Men det skadar aldrig, jag vill ju så klart att alla ska spela grundsystemet och se till att hota och då också bidra med ett och annat mål. Vill att de mest ska vara jä-liga att möta.

Hur känner du att Hellas lämnar nu?

– Känns såklart tråkigt, en kanonkille som självklart varit en viktig kugge i vårt maskineri. Önskar såklart att vi hade större resurser så han kunde bli kvar utan att det påverkade spelartruppen nämnvärt.

Vad var Hellas roll?

– Han har coachat backarna på matcherna och hållit koll på belastning (istider) och tekningar, i övrigt har vi jobbat oerhört tight i ledarteamet så vi har stött och blött det mesta alla ledare.

Hur blir arbetsfördelningen i båset nu?

– Vi kommer lägga lite mer på Mitell och mig under matcherna, samt att Hammar får ha en liten roll i båset med koll på slitage, skador och ge feedback, så vi fördelar ut uppgifterna. Detaljerna kring hur vi kommer jobba kommer så klart filas fram under försäsongen.

Hur kommer Hammar och ni förändra fysträningen? Sneglar ni på KHK och det hyllade fysarbetet med Zalar?

– Nej det gör vi inte, Hammar har fått sin utbildning hos STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning i Ronneby.

– KHK gjorde såklart ett kanonjobb med fysen men jag tror att KHKs resultat beroende på deras upplägg är kraftigt överdrivet, alla anser alltid att man tränar bäst. De hade halva laget med kramp innan 5:e perioden i övertidsmatchen medan vi inte hade någon. Så att vara tränad är relativt.

– Det kommer vara ett modernare upplägg och mycket större möjlighet till individuella planer och uppföljningar. Självklart också betydligt bättre koll på skadade spelare samt skadeförebyggande träning innan skadan är framme.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/b76397724ec613de93bd19345531f848/tumblr_nd8xenJLm41rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Super

    Återigen fel beslut av NJ…
    Varför är Mitell kvar? Vad bidrar han med? Ledarerfarenhet? Coacherfarenhet?

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto