Silly: Fish från Mora klar och Kapten Helmersson slutar?

Emmerdahl går och Fish kommer. Vi får hoppas att det kommer nappa bättre framöver när det gäller med fler stora, tuffa och fysiska spelare i Gulsvart. NJ har helt klart en ny strategi.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Under onsdagen blev det klart att store och hårt arbetande och redan SHL-meriterade 22-åringen Christopher Fish ansluter. Enligt NJ på VIK.se är det en spelare främst för fjärdekedjan.

Så här säger en initierad källa: ”Stor tung, gillar att bryta in på mål. Har lite mer i sig poängmässigt på seniornivå än han visat hittills. Filander har bra koll på honom sen Örebrotiden.”

Kanske, kanske kan Fish bidra till att lyfta produktionen lite från fjärdekedjan? Det har varit en svaghet i VIK under många år att fjärdekedjan har producerat ”next to nothing”.

Fish, nummer 18, är ytterligare en värvning som går i linje med att ”antingen bidrar du rejält i det fysiska spelet och/eller så producerar du skapligt”.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Sedan framgick det att det verkar som kapten Per Helmersson slutar efter lång och trogen tjänst. Det skulle nästan innebära ett paradigmskifte om kaptenen sedan fem år, ett halvt decennium, slutar. Vem blir då ny kapten?

***

Kanske lite hur NJ skissar på lagbygget nu:

Forwards:

Williams – X1 – X2

(Urbas) – (Johner) – Johansson

Davidsson – (Gråhns) – (Montpetit)/Zetterberg/Mastomäki/Lantosi

Svedlund/(Mårtensson)/(Berg) – Söderkvist – Fish

Backar:

(Angell) – X3

Jonsson – X4

EngsundBorgman/Rubins/Larsson/Lindelöf-Nilsson/Linnarud

8 svar

 1. Mr H skriver:

  Lite hjärnskakning ska väl en karl tåla!

 2. Pelle skriver:

  Bäckman vore en dröm, men kanske tveksamt om han vill spela i HA. Kahnberg läste jag hade hjärnskakningsproblem och kanske slutar.

 3. Mr H skriver:

  Pelle – du har rätt, Emil var i Timrå (hade för bråttom där)
  19 poäng 47 matcher. Son till Charles Berglund!! På kontot ung och utvecklingsbar.
  Jag skojar till det med Magnus Kahnberg som ej får förnyat hos Frölunda. Ej bra säsong i år, men i fjol (13-14) så var han klart godkänd. Hans peak har varit. Kanske inte så snabb men bra målsinne och rutin. Vi behöver ju kräm på forwardssidan. Det går säkert att få honom – nja, men i allafall.
  Backen Christian Bäckman (5 säsonger NHL) får inte heller förnyat.
  I övrigt Oskar Nilsson, back Asplöven, 18 poäng 52 matcher, varit hos Luleå lite.

 4. Mario skriver:

  Hehe, lite roligt att du alltid har med alla juniorer i en 3deline.. Fastän inte någon junior kommer ens va i närheten av 3de..

 5. gns skriver:

  Är det så svårt att få fram en spelare med enforcer egenskaper? Avgå NJ!

 6. Pelle skriver:

  Mr H, du får nog förklara för mig vad det är för vikt eller spets med Victor Öhman och Emil Berglund. Dessutom spelade Emil i Timrå.

 7. Mr H skriver:

  Ja, det kan bli jobbigt att möta Leksand även om de inte skulle ha Robocop och Mårtensson. Varför tappar vi båda? Vi behöver tyngd OCH spets. Skynda Dig nu Niklas!
  Sno Victor Öhman och Emil Berglund från MoDo! Ta Lihagen (KHK) också.
  Kolla finska och europeiska marknaden mer. Inte helt övertygad om att VIK ska snurra fler okända transatlanter som inte hittar rätt i stor rink om de inte kostar som fan. Det spåret bär ej tillräckligt. Det har vi ju sett historiskt.
  Rögle gör sig av med Vernace och LeBlanc – de är dock inte helt okända transatlanter. Kan de ge oss något?
  Någon som hört några spännande rykten på målvaktsmarknaden?
  Eller övriga ovanstående?

 8. stalle skriver:

  Läste precis att Mårtensson kritat på ett 1års kontrakt med Leksand. Kan bli jobbigt att möta Lif om Mårtensson och robocop spelar i samma kedja.