Filander om lagbygget: “Söker forward med power och näsa för målet & lite offensivare tvåvägsback”

Filander manar till tålamod och att positivitet sprids, men hoppas samtidigt på värvning inom mindre än två veckor. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Martin Filander var som vanligt snabb att ställa upp på Centralens frågor.

Hur ser du på lagbygget just nu? Om man ska vara lite kritisk, ändå snart mitten på juli: backsidan ser lite grön och ospetsig ut, forwardssidan ser ut att behöva minst en riktigt beprövad skytt bredvid Williams och målvaktssidan omgärdas också av frågetecken.

– Jag tycker, även om vi har några hål att fylla, att stommen vi har ser kanonbra ut. Men vi saknar lite kvalité på både FW- och backsidan.

– Jag känner generellt att utespelarna vi har är lite underskattade men det är ok om gemene man tycker så, vi får bevisa hur bra alla är i höst-vinter-vår. MV-sidan däremot ser riktigt bra ut, en av allsvenskans mest erfarna och revanschsugna ihop med en riktig coming man, kan knappast bli bättre som vi ser det just nu.

– Sammanfattningsvis så vet vi vad vi letar efter så jag är inte orolig alls i nuläget.

Vad letar ni efter?

– Vi söker generellt en typ med lite mer offensiv och power på FW-sidan samt en lite offensivare back som fortfarande är bra åt båda håll.

När du menar “power”, menar du då typ en stor och stark powerforward med tuffhet, plus näsa får mål?

– Nja, det är inte alltid storleken som avgör men en stor attityd i kombination med näsa för målet.

Är det riktig spets ni tittar på?

– De vi tittar på ska vara allsvensk spets i sina roller så klart.

Vad vill du säga till otåliga fans/sponsorer som vill se värvningar för att räta ut frågetecken för ny SHL-satsning?

– Tålamod är en dygd om man ska göra bra resultat med mindre resurser. Man måste våga tacka nej till “för” erfarna och dyra spelare för att hitta potential med mer “bang for the buck” än konkurrenterna.

– Men ju fler som bidrar till VIK ju bättre blir förutsättningarna är att lyckas så klart. Vi är inte i topp vad gäller den biten i allsvenskan ännu tyvärr, men hjälps vi alla åt så borde det även finnas potential för det i stan tror jag.

När kommer nästa värvning tror du?

– Svårt att spekulera i, men jag hoppas på att det kan komma innan vi återsamlas för träning 20:e juli i alla fall. Den som lever får se.

Hur ser uppstarten ut efter semestern, när börjar ni?

– 20/7 som sagt med tester och fysvecka. Det ska bli kul att se hur utvecklingen har fortskridit under månaden som varit.

Något annat du vill framföra just nu?

– Bara att jag hoppas att alla grymma supportrar/sponsorer väljer att sprida positiva känslor och drömmar in i säsongen. Tror positivitet föder bra känslor om VIK som klubb, förutom sportsligt så finns det ingen bättre marknadsföring än fansen för en klubb i svensk idrott.

– Vi får inte glömma hur mycket det betydde under förra hösten när det såg som mörkast ut. Vi har lärt oss mycket av den resan, tack för det!

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/2b0270522eea9f09a7c3efcff20dad76/tumblr_nkr7qtxUec1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

1 Kommentar

  1. Lillgurkan

    Bra intervju! Truppen känns dock lite tunn även om två spetsförvärv kommer in.

Tweets

Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral Tack Micke, bra analys. Som vanligt 🙂

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@robbieblind Oavsett vilket så gillar jag att Benker och Lunsjö är tillbaka tillsammans, att Öhrn är på G, att Berg… https://t.co/WddnUEDrtZ

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@binarypapa Absolut skapade Mora en hel del i tredje, typ nio chanser. Men det är ganska normalt då andra laget led… https://t.co/cp2brIikWt

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto