Filander om nye Nick Sorkin: ”Vissa likheter med Urbas vad gäller storlek och fart”

VIK värvade sent på lördagskvällen Nick Sorkin.

– Stor forward med relativt bra fart, säger Martin Filander till Centralen.

– Bra på att ta pucken enkelt och rakt till målet. Vissa likheter med Urbas, har varit min känsla, vad gäller storlek och fart. Hoppas vi får liknande effekt när han kommer in i rink och systemet.

Roll i laget?

– Även rollen kommer få sätta sig när han är på plats och tävlar. Har haft både mer offensiva roller och mer defensiva så det ska vara en tvåvägsspelare i grunden.

– Ger oss så klart mindre känslighet för skador också.

Är det en renodlad ytter?

– Ja. Vi letar inga mer forwards just nu.

Hur går det med backjakten?

– Backletandet fortgår, men Bli Viktig behövs för att vi ska ha chansen att plocka in någon som kan göra skillnad. Ska man slå sig in på topp-6-back krävs kvalité. Dessutom är det dyrt nu, säger Martin.

Hur ser ni på NHL-camperna som snart är slut, kan det öppna sig?

– Det får man se, jag får mest info om marknad och ekonomi med mera från Niklas och klubben.

Filander vill avsluta med att hylla VIK-fansen som var på plats mot Almtuna:

– En annan sak du gärna får lyfta är att det var grymt att se alla VIK-supportrar på matchen, är dock ledsen att vi inte alls visade vad vi kan.

– Vi ska göra alla stolta till slut. Men vi har en del att jobba på efter denna matchen, men vi hittar tillbaka!

***

Vad kan vi förvänta av Sorkin? Bättre AHL-stats (0,34 poäng/match) än spelare som Dustin Johner, Christian Larrivée och Brady Leisenring. Om man jämför med en spelare som John Henrion, som inte ens tog plats i AHL alls efter sin collegekarriär, ser Sorkin bra ut på papper.

Sorkin ligger på ungefär samma poängsnitt som Tony Romano och Kenndal McArdle. Det bör alltså med stor sannolikhet vara en spelare som har åtminstone vissa kvalitéer, kanske till och med viss spets om VIK har lite tur.

Men Nick Angell sa ju att han skrattar på sig när vi sitter och jämför poängsnitt hit och dit. Att Larrivée och Johner har så magra AHL-facit men fina Europafacit stärker ju Angells resonemang.

Men sällan tokfloppar en spelare som ligger runt 0,4-0,5 poäng/match i AHL.

Samtidigt hade Carl Corazzini 0,54…

4 svar

 1. Mr H skriver:

  Hahahaha! Jaa, så är det. Skoj! Ni har rätt i något här. Jag räknade med att – nu kommer det något från några här. Tålamodet…
  Det är frustrerande när jag säger något som inte uppfattas på det riktiga sätt jag vill. Nu kommer AIK. Jag vill inte se att de gör ner oss också.
  Jag vill att det ska hända något som inte hänt förut. Det måste göras något i tid. Jag tror dock på Filander fortfarande.

 2. Freddan skriver:

  Håller med J. Alldeles för tidigt att bli så frustrerad. Du brukar ju vara klok mr H. Trots förlusten igår kändes som om Vik hade en högre högstanivå.

 3. J skriver:

  Mr-H Har då aldrig varit med om någon så bitter som dig så här kort in på en säsong , Är glad jag inte sitter med den bitterheten måste vara jobbigt 🙂 Har trots allt spelats 4 omgångar , vunnit 2 , 1 poäng efter förlorar förlängning , och förlorat 1 rakt av. Det är väl trots allt inget att bryta ihop totalt över redan nu. Vik har mer att ge utan tvekan , och i grunden har vi ett bra lag , saknas bara någon spetsback så kan det bli väldigt intresant..

 4. Mr H skriver:

  Inga fler forwards? Det är väl inte 1.a april än, va?
  4 matcher spelade, och vilka har gjort flest mål? Inte är det väl VIK i alla fall. Nu är det serielunken då man ska kunna vinna en sådan här match – då behövs det helt klart fler forwards. Det här är för tunn soppa och för trött. Jag har väl inget tålamod. 🙁
  I övrigt – ja, Angells resonemang om Europafacit är ju bevisat, då det är för mycket lotteri med vad vi ska översätta AHL-spelarnas kunnande i. Då är det inte bara storleken på rinken som är avgörande…
  Sorkin verkar dock spännande – det behövs bättre teknik.