Filander om ryktet kring Kelsey Tessier som lämnar Rögle

Det har nästan utannonserats som klart att Kelsey Tessier ska till VIK. Men Martin Filander dementerar:

– Tessier är en hyfsat ok spelare men INTE aktuell för oss, betonar Martin Filander. Han är en ok spelare men inget som är aktuellt för oss.

***

Centralen har på kvalificerat känn att VIK kanske siktar ännu högre kring eventuell värvning.

7 svar

 1. Marko skriver:

  Jag är nog böjd att hålla med dig gns.. Viljan verkar det inte vara fel på för visst försökte VIK spelarna även ikväll men vi klarar helt enkelt inte att bryta ner defensiva lag trots att vi äger matcherna med puckinnehav och skott. Tyvärr är många av avsluten plockpotatis och sedan har ju många lag en hyfsad målvakt som man inte får hål på.
  Känns som om VIK behöver få in en femma med världstjärnor från NHL ifall inget annat görs för att bli lite farligare.. Då kanske det är bättre att byta ut tränaren eftersom det andra aldrig blir en sanning.
  Hursomhelst, enormt tråkigt att lägga ner en massa tid samt få ner humöret när ens lag underpresterar gång på gång. Gott nytt år

 2. gns skriver:

  Så jävla dåligt spelat! Jag verkligen skäms.. VIKs spelsystem är så jävla uppenbar så varenda motståndare läser av sådant och du behöver inte ens vara ishockeykunnig för att se detta. Byt ut Filander eller låt han kliva åt sidan en stund för att ge plats åt någon som kan det här.

 3. Marko skriver:

  @021an.. Jag tror att det mycket väl kan bli en spelskicklig back också som VIK värvar. Lagbygget är inte klart och vi får se om NJ kan skapa mer utrymme i truppen som kan möjliggöra mer än ett nyförvärv. Inget lätt jobb NJ har men om han nu hittar den ” rätte” el de ” rätta” så hamnar bevisbördan att prestera hos Filander.

 4. 021an skriver:

  Det VIK behöver är en keeper som kan rädda oss när det går dåligt. Värva klasslirare framåt känns ju inte aktuellt om det inte är en riktigt spelskicklig back

 5. gns skriver:

  Absolut! Håller med om att Tessier inget är för VIK precis som Filander antyder, utan nu ska det in en riktig pjäs som gör skillnad. Helst en målfarlig powerforward som verkligen gör just en skillnad!

 6. Marko skriver:

  Låter vettigt att INTE satsa på Tessier. Jag o Filander är överens på den punkten. Tessier skulle säkert förbättra laget marginellt men känslan är att kostnaden kontra det vi får gör för liten skillnad. VIk behöver en riktig klasslirare och de börjar nog dyka upp under slutet av januari när vissa lag vill minska på sina lönekostnader om de exempelvis missar slutspel i diverse ligor.

 7. Vikare skriver:

  Jag tror frallan ryker med buller o bong.
  Snart står en ny båsöppnare bakom Dallen.