Succéliraren Christopher Fish om uppladdningen i Malmö inför Pantern: ”Roomar med Mr. Capitano”

Fish har visat glöd i nävarna på många sätt denna säsong. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Hur funkar det egentligen när VIK drar iväg på en sån här roadtrip till Malmö för att möta Pantern? Christopher Fish berättar lite för Centralen:

Hur har resan ner och dagen sett ut?

– Vi hade ingen is idag innan vi åkte. Vi kommer istället ha en obligatorisk isvärmning imorgon bitti. Isvärmning på matchdagar är väldigt simpla, ”passa, skjutövningar” som vi börjar vanliga träningar med under 10-15 minuter in.

– Ikväll (tisdagskvällen) har vi varit ute och gått en snabbis för att skaka av bussresan lite, käkat middag och spelat lite kort nere i hotellobbyn.

– Det är alltid roligt att försöka umgås på bortaresor istället för att ligga på hotellrummet när man har så mycket ”dötid”.

Har ni rutiner vilka som bor ihop på hotellet osv.? Måste lampan släckas vid 22 eller, haha?

– Vi är uppdelade i rum/”roomies” men man kan byta hit och dit om man har bestämt med någon. Själv roomar jag med Mr. Capitano (Jeremy Williams, reds. anm.), det funkar superbra. Vi skrattar åt ”vines” och kollar mycket på film.

– Lampan släcks lite olika, man sover när man är trött, annars är det svårt, haha.

Hur ser dina egna rutiner ut på matchdag?

– Ganska simpla rutiner. Käkar lunch med laget, sover ungefär två timmar på eftermiddagen.

– Jag är ingen ”tvånuddsspelare” som uppvärmning innan matcher. Jag måste istället värma upp höftböjare och ljumskar eftersom jag haft så mycket problem förra säsong och i början av denna.

– Annars tänker jag inte så mycket innan utan taggar igång mig själv att komma ut med energi.

Pantern borta är ju lite speciellt, med bara några hundra på läktaren. Hur påverkar det? Måste man jaga igång sig själv lite extra?

– Bortamatch är alltid speciellt, man får inte energi av publik på samma sätt. Man får gå ut och göra det man är bra på, detta på ett enklare sätt för att komma in i matchen tycker jag.

– Viktigaste är energin då hemmalag oftast vill ”ta tag i taktpinnen”, då bör man smälla på och vara noggrann runt linjer.

– Det jag försöker är att komma ut med en d-ävla energi, röra på fötterna och smälla på. Då brukar jag komma in i matcherna på ett bra sätt tycker jag.

Hur ser du på din egen säsong så långt? Vad är skillnaden mot ifjol? Nu gör du ju stor succé.

– Jag har tyckt själv att jag haft ”offensiven” i mig förra säsongen och innan dess också, men inte alls haft kylan/självförtroendet i avslutningslägen då.

– Kanske vart lite mycket ”smälla på” bara och vara lite nöjd där. Nu försöker jag sprida energi och smälla på, men när vi/jag har pucken så försöker jag hålla kyla och vara offensiv och smälla dit ett par puckar.

– Det är riktigt roligt att det går bra för en själv, samtidigt har jag svårt att glädjas över mål när man förlorar matcher. Men så länge vi vinner är det roligt att bidra.

Vad har VIK-ledningen sagt till dig hur du ska spela? Vad har de betytt för dig i din framgång?

– Jag var hitvärvad som energispelare och det är jag fortfarande, men har vi pucken så är det ju offensiv som gäller.

– De vill att jag ska ha energi i mitt spel och sätta puckar när jag får läge. De tror på mig och vetat sedan dag ett att jag kan, måste bara få upp självförtroendet i den delen av spelet.

– Både Mitell och Filander har varit på mig när det gäller målskytte på varje träning sedan dag ett jag kom hit. De är riktigt bra tränare!

Det är ju svårt att undvika att snegla på AIK och Taifs resultat, hur hanterar du själv och gruppen det?

– Klart vi jagar de däruppe, men jag tror inte någons fokus ligger på andra lags resultat. Vi fokuserar på vårt spel och våran utveckling som lag. Vi gör vårt så får vi se i slutet.

Hur mycket ändrar ni spelsystemets detaljer från match till match och över säsongen?

– Vi har ett grundupplägg i vår spelidé, och vi skruvar på smådetaljer om det behövs mot speciella lag som vi kan stänga på olika sätt osv.

Något annat av vikt du vill lyfta fram?

– Nej, har inte mycket mer. Bara nu i slutspurten av serien så gör vi detta tillsammans. Vi i laget uppskattar verkligen all publik och fans som tror på oss! Nu fortsätter vi Segertåget!

Till sist, vad säger du om Pantern?

– Det är ett skridskostarkt lag med fart i anfallen. De har ett par riktigt duktiga spelare offensivt så att spela i deras zon blir en nyckel.

– Detta plus att behålla tryck och undvika utvisningar för en gångs skull (skratt).

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/3fc3615a7b97cc6241ab44eb8215d8c3/tumblr_nz441bSLyk1rz48fvo2_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto