Tingsryd vann till slut i Almtuna och blir svåra att nå, lite om målvakterna plus uppföljning ”bake-a-difference”

Tingsryds målvakt Johannes Jönsson fick 47 skott emot sig ikväll borta mot Almtuna. AIS var så där bra och fartiga (men uddlösa) framåt som de kan vara.

Dock gick det inte att känna igen AIS försvarsspel. Det var öppna landskap i egen zon. Ragnarssons små hårstrån måste blivit lite, lite gråare denna kväll.

Med nuvarande fart är TAIF, (som spelar med lånade pengar), på väg mot 108 poäng. För att nå 108 poäng måste VIK vinna 16,3 av de 18 matcher som är kvar.

När TAIF inte tappat hittills, kanske vi inte kan förvänta något större ras, särskilt eftersom de har en omänskligt bra målvakt, likt KHK ifjol, som maskerar lagets brister i stor utsträckning.

***

På tal om målvakter kan vi säga att situationen är allt annat än glasklar i VIK. Fransson blev utbytt i Mora. Inte bra då det är den överlägset viktigaste positionen i laget.

Vad Fransson kan och inte kan vet vi, frågan är hur Dahlbom kommer utvecklas nu på kort sikt?

Malmö fick ju en SHL-slam-dunk ifjol på målvaktssidan då man storsatsade sent på Nico Hovinen efter tidigare osäkerheter. Annars påminner faktiskt Hovinen och Dahlbom om varandra.

Eller så håller VIK-ledningen alla tummar att Fransson, som har hög högstanivå ska orka hålla motivationen och nivån hela vägen nu.

***

Ashleys och Tejas projekt VIK WIVES ”BAKE A DIFFERENCE” drog in drygt 15 000 kronor till VIK:s unga. Bra jobbat! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG