Fin start gav seger mot AIK sedan Kapten Jansson bjöd på fyrverkeri med fortsatt glödhet Skedung – viktigt med alla poäng nu inför den förväntade stora omstarten med topp-4-jakt

Jimmie Jansson. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Patrick skriver:

  Hockey fan. Vad ska vik bestämma? TP är tränare… KC i Malmö Sylvegård fick frågan om han ska sparka tränaren, inte en chans så länge jag är KC , det är ett kortsiktigt tänk och ger inte önskat resultat, dyrt blir det oxå, bättre lägga pengarna på nya spelare och Bulan.

  • Gulsvart skriver:

   Vem bryr sig om Malmö och vad har dom med saken att göra. Hoppas dom åker försvinner från SHL. Att sparka tränare har i många fall visat ge resultat, Timrå.. Leksand när dom gick upp..
   Grejen med alla som håller på VIK är att man tyvärr får inse att klubben/många fans är Paananen trogna, han och Z kommer aldrig få sparken.
   Så det är bara onödig energi att lägga på att bry sig..

 2. kalle skriver:

  Skönt med en ytterligare en vinst.
  En reflektion om vad bloggens kommentar. !… missade öppet mål”, under de avslutande minutrana mot tom AIK-mur. Ett öppet mål med två förvarande AIK-spelare framför VIKaren, med ytterligare en AIKare som bakifrån slår på armen, inte direkt öppet mål, men, visst hade pucken kunnat gå in. Varför inte omnämna två andra missade långskotten från försvarszonen mot den öppna buren innan det avgörande 6-4 mot helt tom bur.

 3. C skriver:

  Visar inte de här förändringarna i kedjorna hur viktigt det är att spelarna får kedjekamrater de har kemi med? Särskilt de som ska producera. Svensson har varit ganska grå i år och har ju suttit ihop med Skedung första 20 matcherna. Nu lyfter Skedung när Svensson är avstängd.

  Kokkonen åker ju mest runt och skjuter själv även om han slog en bra 3assist till 5-3 igår. Det är svårt att spelar en topp 2 kedja om man knappt passar pucken och 2 assist på 22 matcher visar att man inte hör hemma i annat än 4 kedjan.

  Sen att Lunsjö inte lyckats beror nog mycket på att han ständigt hamnat i omgivningar som är inriktade på försvar. Minns när han spelade i förstalinan med Tessier och Benker för några säsonger sen, blev väll poäng 10 matcher i rad typ. Borde få en riktigt chans i topp 2 nu.

 4. Nöjd skriver:

  Man kan hoppas att VIK kan komma upp på Hästen på onsdag och vinna((utanför ”Skräcklunda”) VIK vann mot AIK med flest insläppta mål 75. VIK med 71 insläppta, Vita Hästen 61 insläppta. Hästen vann med 4-1 mot Mora. Här gäller det verkligen att sätta sporrarna i Hästen från början av matchen.Man måste visa vilka som bestämmer Hästen eller VIK!!

 5. Kent skriver:

  ”Varannan match-vik” överraskande bra. Darrar betänkligt när AIK närmade sig men lyckades tack vare förlösande 4-2 och 5-2. Bra! Tyvärr fortfarande klena framför egen kasse. Här måste man ”städa” undan distinkt både vad gäller puck och motståndarnas spelare (utan att ta onödiga utvisningar).
  När får vi se/höra hela hallens publik engagera sig och inte enbart klacken på bortastå som var toppen igår. Långsidan, från sektion Q och bortåt, orkar inte ens klappa ihop händerna för att stötta. Dåligt som faan! Kom igen sittplats. Tack Micke för en bra analys!

 6. Hockeyfan skriver:

  Det här mönstret har man sett förut. VIK vinner en match och misären är som bortblåst, sen förlorar dom matchen efter (såklart) och folk skrika efter allas avgång.

  När ska VIK bestämma sig om Paananen? För så här kan man inte fortsätta. Vad VIK visar upp är en småklubbs mentalitet. Agera för fan.