Flera efterlängtade besked efter ny stark insats i Tingsryd med första tredje raka trepoängaren, Skedung fick äntligen utdelning och även trevligt för unge Filip Wiberg

Isak Skedung. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

11 Responses

 1. Bozo skriver:

  Inget lag har gett två spelare så mycket hjärta (tålamod) som VIK gett Wikman och Skedung. Och inga spelare har gett så mycket hjärta (pumpar utanför kroppen) till en klubb som Wikman och Skedung gett VIK

 2. Bozo skriver:

  J18 vidare. Räckte med minst en pinne ikväll och det tar man minst. Nu OT.

 3. Pelle skriver:

  Lite intressant statistik.

  De senaste 10 matcherna har VIK vunnit 7 förlorat 2 under ordinarie tid samt förlorat i Mora på straffar. Båda ”riktiga” förlustmatcherna har Ryttar stått. Dessutom har vi mött AIK och Modo borta i de matcherna.

  Gustafsson har under de här 8 matcherna ca 96% i räddningsprocent. Just nu har vi serien bästa målis, ingen tvekan där. Han har dessutom varit bättre i de här matcherna än vad Ersson har i det stora hela säsongernas stod. Vi får hoppas att det kan fortsätta.

  Frågan är dock hur tränarna tänkte mot Modo? Eller fanns det andra skäl till att Gustavsson vilade? Ryttar är ju värvad som andramålvakt och ingen skugga ska falla över honom men Modo var seriens bästa hemmalag då och Gustavsson stekhet. Det hade väll varit klart bättre om Ryttar stod mot Hästen hemma i matchen efter eller?

  • Icing skriver:

   Kanske tänkte så att JG stod matchen innan borta mot Modo när vik var helt överlägsna 26-45 i skott men ändå torsk med 4-0…. Med andra ord hade VIK förlorat både matcher mot Modo och ville kanske göra en förändring i buren…men håller med… hade JG stått då och matchen hade sett lika ut så hade vi vunnit… för Modo var inte bra men tyvärr inte Ryttar heller.💛🖤

   • Pelle skriver:

    Absolut en tänkbar förklaring. Lätt att komma nu i efterhand och peka på att det var fel 😎

    Men nu kan vi nog vara rätt säkra på att i de 8 matcher som återstår mot HV, Löven, Modo och BIK måste JG stå. Är även viktigt att sätta sig i respekt inför eventuella val av lag inför slutspel.

 4. Steffo skriver:

  Härligt att se radarparet Skedung/Wikman leverera, som bröderna Sedin 😊

  Undrar om Paananen är Liverpoolfan? Böjar likna Jurgen Klopps ”gegenpressing” med VIKs höga intensiva presspel. Känns som vad som helst kan hända denna säsong

 5. Peter skriver:

  Det känns så mycket tryggare denna säsong, all den oro som fanns när man kikade på matcher förra säsongen är som bortblåst. Och jag är också glad över alla som gnällde och tyckte att Paananen borde få kicken verkligen har fått på snoken. Jag har hela tiden litat och trott på det som Zetterberg sagt, och det är att VIK ska bara bäst i april.

  Sedan kan ju också statisk vara intressant. Tittade på Score/Trial first statistiken. Och när det gäller Score-first så leder VIK med 86,67%. Men när det gäller Trial-first så ligger VIK absolut sist med 0%. Så det är tryggt att veta att om VIK gör mål först så kommer VIK med allra största säkerhet också vinna. Men å andra sidan så är det så gott som garanterat att när VIK inte gör mål först så blir det en förlust. Håller tummarna att detta kan förändras snabbt.

 6. Icing skriver:

  Inte precis så att man saknar våra tidigare backar Åkerström och Lindelöv…
  Lindelöv en grov felpass till JJ14 före 0-1 och Åkerström är ff lika kass på avvägningar.. när Vikman slår en dålig pass till From som Åkerström hade varit först på alla dar i veckan om han bara stått upp på blå… istället backar han som vanligt hem och ger VIK gata in i zon och 0-2😏… där är vi klasser bättre i år.💛🖤

 7. Musse skriver:

  Kul för Rigelius att få en sån start på sitt kontrakt. Precis som med Östman har några år i ettan varit perfekt för att växa in i seniorhockeyn. Inte många juniorer som klarar steget direkt in i ett topplag i HA. Bara hoppas att VIK har en organisation för att hjälpa sina utgående J20 spelare vidare (helst till en klubb i länet) och sedan följa deras utveckling, och kanske testa dem i tränings-camper. Kan bli fina förvärv och en bra avkastning på utbildningen de fått i våra juniorled.

  • Lelle skriver:

   Väldigt bra sätt att se på det. Jag tror de flesta (inklusive mig själv) tänker att om man inte platsar direkt i A-laget efter J20 så blir det ingen seniorhockey i VIK. Vi kan ju vända på det, de killar som tar en fast plats i A-laget direkt när de är 20 år. hur länge blir de kvar i stan sen!? Är nog därför VIK promotar Sura väldigt hårt just nu.

   I fotboll verkar man ha mer tålamod. Att låna ut och komma tillbaka är ju väldigt vanligt på alla nivåer.

  • Nisse Hult skriver:

   VIK har ingen organisation över huvud taget för att ta hand om ungdomar eller juniorer.
   Jag håller med om att det borde ta ett aktivt ansvar för de som finns i organisationen.
   De behöver tillsätta personer utifrån, under inga villkor föräldrar eller anhöriga till aktiva spelare som inventerar vad vi har för spelare i U13-till J18 och ger talangerna möjlighet att spela där dom hör hemma inte vad födelseåret säger vilket lag du ska vara fastkedjad i.
   Föräldratränarna i vissa lag vill inte släppa fram spelare från yngre årgångar trots att de håller högra klass på alla sätt och vis.
   Varför?
   Jo då åker din avkomma kanske ner något pinnhål i ranking och i slutändan kanske inte får plats i elitföreningen(U16 region och uppåt). Då är han i stort sett körd att komma in på NIU HG om dom inte spelar i u16 region.
   Så släpp inte upp yngre årgångar för då syns dom inte och du ”skyddar” din avkomma.
   Med det är det inte sagt att inte alla får vara med men VIK måste börja lotsa och coacha fram talangerna om det inte ändar kommer VIK även fortsättningsvis inte vara ett första val för dom som spelar sista året i U16 region.