Formkoll med avseende på poäng & plus/minus efter Mora och inför tuff trippel mot Björklöven, (TAIF) & Timrå: En del bra men flera torkor…

Jimmie Jansson fortsätter göra poäng och gjorde dessutom sin bästa helhetsmatch i Mora på väldigt länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

God fortsättning! 25 omgångar in har det blivit dags för bloggens återkommande formkoll som sker var femte match:

Poäng och plus/minus de senaste fem omgångarna. Desto mer grönt, desto bättre, och vice versa med rött…

Vi ser att Sam Marklund föga förvånande har en trög start efter några första pigga matcher. Lite samma med Steven Iacobellis, som började piggt första två, men en klart sämre match senast i Mora.

Dessa två har inte spelat på cirka ett år. Det är inte konstigt att det kommer en reaktion då de plötsligt kastats in i matcher med mycket istid. Det går aldrig att träna lika bra som en riktig match eller tävling ger.

Senaste tio omgångarna nedan:

Senaste tio omgångarna.

Vi ser att Jimmie Jansson producerar väldigt jämnt och bra, detta trots att PP inte stämmer. Kan VIK få ordning på PP lär man bli ganska svårslagna. Kangas är ju såklart det stora utropstecknet som även gjort en massa bra saker förutom poängen.

Det är anmärkningsvärt att PP-backen Simon Åkerström fortfarande är poänglös och att August Tornberg har fortsatt svårt att få ordning på sin produktion och främst plus/minus, -13 totalt nu mot +27 (!) i Björklöven ifjol.

Vi ser också att kedjan med Bergman och Johanssönerna varit bäst 5-mot-5 med +3 senaste tio. Bäst plus/minus har dock Lundgren med +4, detta trots att backen var -3 i Mora senast (men det är svårt att lasta defensivspecialisten för de målen bakåt).

Också lite upp till bevis för kedjan med Öhrn mellan Benker och Lunsjö nu. De startade väldigt lovande, men sedan har produktionen planat ut lite. De har kvar att bevisa att de kan vara en drivande topp-2-kedja kväll efter kväll i ett allsvenskt topplag under en lång period. De måste helt enkelt lyckas vara det om VIK ska komma någonstans.

Den största förbättringspotentialen finns dock i Lukas Zetterbergs skytte. Z rullar på nu en torr svit med bara två mål de senaste 16 matcherna. Detta är tätt sammankopplat med det bleka spelet i PP. Z har bara ett (1) mål i PP de senaste 22 matcherna (!). Snacka om resursslöseri, eller vad man nu kan kalla det…

Hoppas står nog till att Iacobellis kan bli varm i kläderna och börja servera Z passningar, eller om Patrik Zetterberg kan göra något annat som skakar liv i PP. Skulle inte förvåna om något sker faktiskt.

6 Responses

 1. Bozo skriver:

  Så urusla backar i svenska JVM-laget. Konstigt att inte Berglund fick chansen mer när det sett ut som det gjort. Skönt att det är över så VIK får förstärkning. Även om inte Montén var på plats, men vad har han inte lyckats förstöra under sin karriär.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Varför inte sälja papppublik finns även i allsvenskan, jag skulle köpa en plats för 300 som Leksand har. Brynäs-Leksand spelar en inställd match nu på Hockey Lördag. Hörde att Leksands toppkedja gör 3 poäng per match i snitt. Undrar vad som skulle hända om VIK hade en sådan kedja + en topp målvakt(stor skillnad)🥅

  • Lson skriver:

   Tyvärr har VIK ingen uttalad förstakedja. Kanske är dax att man börjar införa det igen. Man ska förtjäna sin plats i hierakin. Inget ska dock vara hugget i sten utan det kan förändras under säsongen beroende på prestationer. Likaså i PP så ska man förtjäna sin plats där. Annars är det bara att lämna sin plats till någon annan. Detta är andra säsongen i rad som forwards inte presterar. Något måste vara fel när en back leder den interna poängligan.

  • Lson skriver:

   Bra förslag med ”pappublik”! Om vi fyller hallen med ca 5000 pappfigurer så generar det ca 750000:- rakt in på Zätas konto för nästa säsongs spelarbudget.

  • Johan Carlsson skriver:

   Det finns, men Västerås är inte anslutna. Västervik och några till finns. http://www.publikfigur.se

 3. VIKKS skriver:

  Micke -När det gäller pp-spelet kanske du skulle ta ett snack med Ivarsson. Pannan bollar ju över, att det är han som sköter det.