Formkoll poängproduktion & plus minus senaste fem och tio omgångarna – några guldkorn men en del förskräckliga plus/minus

Jerome Leduc återvänder till Österrike. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

35 omgångar in i serien är det dags för bloggens regelbundna formkoll med avseende på poängproduktion och plus/minus:

Ovanstående innefattar en tyngre period med fyra förluster på fem matcher, med en del förskräckliga plus/minus. Nedan senaste tio omgångarna:

Isac Skedung har producerat bra senaste tio, men trots det -7 senaste fem och -3 senaste tio. Frågan är om centern är redo för en topp-2-roll i allsvenskt topplag?

Anmärkningsvärt att Lukas Zetterberg är inne i en sådan måltorka, men samtidigt har forwarden haft maximal otur med skador och en kedja som inte funkat. Sparkapital de luxe.

Calle Själin har -5 senaste fem och bör öka aggressiviteten utan puck, med puck är den unge backen dock bra. Känns som det skulle behövas lite mer muskler där och backen har ju tiden på sin sida.

Med många dåliga plus/minus och svag produktion står den tidigare kedjan med Tessier mellan Hertzberg och Benker ut, men den har man tvingats bryta upp av olika orsaker. Younan har tappat produktion efter en lovande start offensivt på säsongen.

På juniorsidan har Oscar Hagman just nu ”tagit över” efter Eric Juhlin (trots en del lovande insatser av den sistnämnde) som den forward man använder vid behov. VIK-ledningen ska gilla Hagmans laglojala spel och hårda arbete och hur han inser sin roll i A-laget. Detta då VIK:s juniorer har få eller inga landslagsspelare, så nivån kräver kanske viss ödmjukhet i hur man kan förvänta sig istid.

5 svar

 1. Kalle skriver:

  Någon som kommenterade meyer när vik skulle släppa en kontraktsförlängning idag (kunde varit ett nyförvärv).

  Kan det vara något vik kan vara ute efter? Någon som hört nå mer om frycklund ev lindelöf?

 2. Bozo skriver:

  Många offensiva spelare som gör bland sina sämre säsonger på länge och ändå ligger vi inte i botten. Jag ser det som sparkapital.

 3. Gurkan63 skriver:

  Sluta dalta med spelarna och en massa ursäkter om otur med skador . Vissa spelare värkar vara gjort av porslin och är inte gjort av rätt virke. Dagens hockeyspelare gnäller mest hela tiden . Sanningen är att dom är inte bättre du kan göra om kedjor hit och dit Hur mycket du vill det kommer inte bli någon skillnad . Att vissa spelare inta har blivit bänkade beror enbart på att det finnes inget allternativ det allternativ som finns är inget bättre det är sanningen. En fråga rycker ni på denna sida att vik är bättre denna säsong ?

  • Bozo skriver:

   VIK är sämre, framföra allt offensivt och PP. Men vi färgas för mycket av hemmamatcherna som man ser på plats. Men förra säsongen energilöst på bortais höll laget knappt Alletta nivå i huvuddelen av matcherna, glöm inte det. Sedan hade fjolåret extrem tur med skador, motsatsen i år. Tror fortfarande detta lag har större chans till SHL avancemang än jag trodde förra säsongen vid samma tid.

  • Mikael Norén skriver:

   Gurkan63, det är svårt att svara på nu om detta VIK är sämre eller bättre. Det omdömet avgörs i förkvalserien. Men visst saknas en bra toppcenter jmf med laget ifjol.