Inför mötet mot pressat Kristianstad med KIK-expert & intressanta nyheter med Wikman och nya förutsättningar i jakt på förstärkningar

 

Inför lördagens match mot Kristianstad i ABB Arena har det hänt intressanta grejer. Först blev det klart att allt viktigare energiknippet William Wikman förlänger.

Precis som när Kalle Östman förlängde mitt under säsong är det en fin kvalitetsstämpel på hela VIK och alla fans när skickliga kulturbärare vill stanna. Extra viktigt då Wikman bara är den sjätte spelaren med kontrakt över nästa säsong utöver båda målvakterna, Hertzberg, Öhrn och Nilsson.

Visst kan SHL ändå ta vad de vill ha, men med tanke på att finska ligan ska ha börjat titta mer på HA och börjat trissa löner än mer, är det bra gjort av Patrik Zetterberg att få Wikmans underskrift. Wikman skulle lätt tagit plats i många SHL-lags fjärdekedjor, men vill säkert utvecklas som en mer uttalad topp-6-forward i HA nästa säsong.

***

En annan intressant sak var att Patrik Zetterberg i VLT öppnande för både SHL-lån (då Lukas Zetterberg troligen inte räknas som lån från Brynäs) och att man tittar på spelare i avsågade lag i bland annat finska ligan.

Och Zäta menade att han troligen skulle kunna få ett tillskott i värvningspeng från styrelse/samarbeten om man hittar rätt spelare att förstärka den numerärt tunna truppen med.

Detta har bloggen varit inne på tidigare och nedan är en uppdaterad centerlista från lag som är på väg att sågas av i finska ligan:

Någonstans är det svårt att släppa att Kelsey Tessiers kompis, Chris DeSousa, nog skulle kunna vara en ”rimlig kalasvärvning”…

***

Sedan får vi nu också börja titta på vad som skulle kunna vara ett bra SHL-lån. Vad finns där ute?

Kanske vore det bästa att försöka få in en back (efter alla långdragna skador där) och sedan en breddforward och en spetscenter, om VIK vill bli riktigt att räkna med?

***

Angående Mikael Frycklund. Centern har nu missat några matcher pga. skada/sjukdom i Linköping. Men när undertecknad såg en match nyligen drog Frycklund på sig en dålig tvåa i anfallszon och Bert Robertsson såg trött ut.

Men trots det fick Västeråssonen spela PP direkt efter utvisningen och gjorde det dessutom väldigt bra då. Så det känns långt borta att LHC skulle släppa Frycklund till en potentiell kvalmotståndare i vår…

***

Sebastian Benker är tillbaka mot Kristianstad. Saknas fortsatt gör dock Morgan Hassel, Erik de la Rose, Calle Ehrnberg och Viktor Hertzberg.

Jerome Leduc får spela närmare 30 minuter igen?

****

Fick följande rapport från KIK-experten Max Strömberg Melin (@max__xths på Twitter) om sitt pressade lag, som nu ligger på negativ kvalplats efter en lång svacka med bara tre segrar på de 17 senaste:

– Den resultatmässiga trenden talar sitt tydliga språk, menar Max. Bara åtta inspelade poäng på senaste sex matcherna. Även det spelmässiga matcher resultatet. Den frejdiga och effektiva hockeyn man spelade i början är till stor del försvunnen.

– Framförallt sitter man inte ihop på samma sätt ute på isen som tidigare, man har kommit fel i sin forecheking och givit bort mycket 3-2:or och 2-1:or osv. I egen zon är känslan att tryggheten att lita på varandra försvunnit.

– Man överarbetar många situationer och kliver ut två spelare på samma gubbe och litar inte fult ut på varandra. Lehtonen i buren har startat konstant senaste två månaderna och hans insatser, där han varje match gav KIK chansen att vinna, har övergått till en ojämnare prestationsnivå, men gör det fortfarande bra.

– Offensivt har man stora problem att skapa målchanser även om man skjuter och skjuter. Spelarna har svårt att ta sig in i skottsektorn och de flesta avslut kommer från vinklarna och utan skymning. Trenden är brutalt negativ och måste brytas. Ska bli intressant att se om man lyckas tända till helt igen och göra närmare 100% insatser som kommer behövas för att undvika negativt kval.

Hur har det sett ut på individnivå?

– Bra har det varit få som varit senaste tiden. Men Malte Sjögren och Herman Hansson fortsätter göra det väldigt bra i sina roller. Kalle Mikitinac har sett bra ut sen han kom tillbaka och hittar alltid kreativa och bra lösningar när han har pucken.

– Backen Mathias Röndbjerg har varit bra genomgående men klev av mot KHK 30/12. Malte Setkov har gjort poäng men fortfarande problem i beslutsfattande och spelet utan puck. Framförallt måste Amil Krupic hitta sitt spel igen där han kan driva spelet från backplats.

– Fredrik Hansson och Johan Lundgren har det kämpigt senaste tiden och skapar inte lägen och såldes knappt poäng heller, framförallt i 5-mot-5 har de problem. Dennis Svensson, Tony Pappila, Erik Santesson måste bli mer effektiva i spelet. Nyförvärvet Riley Bourbannis (från ECHL/Danmark) kan kanske bli spelklar mot VIK. Injektion som behövs.

Det jag sett av Tony Pappila så verkar han ruggigt explosiv, hur är han totalt sett? En spelare som står ut då man tittat på några KIK-matcher.

– Ja, men han får ut väldigt lite av sitt spel. Skapar lägen genom sin skridskoåkning och att han är så idérik. En ”William Wikman-typ” utan slutprodukt, säger Max avslutningsvis.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1578688987
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1215735850056781825";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1215735850056781825";s:5:"pDate";s:19:"2020-01-10 20:43:08";}}";

9 Kommentarer

 1. Bozo

  Fy vad dålig hockeyn är i Västmanland. Hur kan exvis Blekinge vara bättre.

  1. Pelle

   På vilket sätt är Blekinge bättre? Du vet att Kristianstad ligger i Skåne va?

   1. Bozo

    Jag har att KHK och Kallinge/Ronneby håller fanan högre än ett ensamt VIK.

 2. Ollie

  Tycker Elmer Söderblom som spelat 10 matcher för. Frölunda ser spännande ut för ett lån.
  2m 103kg kan spela center, han ser inte ut att få plats när Raymond slåss om 13:e forward platsen

  1. Bozo

   Man kan ju fråga sig varför han inte gjorde några matcher under utlånat till KHK i några veckor?

   1. Bozo

    18 matcher kvar, tio poäng är småpotatis. Släpper de spelare är det precis vid deadline för fönstret. Men samtidigt är det kanske inte någon brådska, beroende på om laget kan rycka upp sig och visa ett vägvinnande spel hemma mot lagen under (vilket inte skymtats till på ett tag).

    Att köpa loss spets från fattiga HA-lag finns väl inte på kartan? Den satsning gör inte VIK i år.

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto