Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Samma gamla sega VIK i Gränbyhallen då mycket hungrigare Almtuna vann efter straffar trots ny stark insats av Kruse

 

Det var som vanligt i (Mi)Gränbyhallen då VIK gästade Almtuna på onsdagskvällen. Det dröjde 40 minuter innan VIK kunde förmå sig att börja spela ishockey samtidigt som Almtuna i rött påminde en aning om Sovjet. Inte ens under straffläggningen orkade VIK försöka riktigt och AIS vann med 3-2.

”Hockey is different in Gränby”, så svårt att referera matchen eller dra några växlar. Men ”bara” 1-0 AIS efter 20 min efter grov markeringsmiss Anthon Eriksson och Lukas Zetterberg.

Tessier brände ett friläge, missade dock tyvärr vilken back som elegant friställde. VIK var ändå skapligt med i matchen och Kruse fortsatt bra och nöp bland annat ett friläge från Tony Mårtensson.

VIK fick inte igång skridskoåkning eller passningsspel i andra perioden heller. AIS hade minst fem (!) frilägen i andra perioden och Kruse tog alla. Själin förlorade kampen framför kassen vid 2-0, och det stärkte intrycket än mer att den något tunne Själin nog i första hand är en skicklig och lovande finessorienterad offensiv back.

Bra puckvinst dock av Wikman före Fredrik Johanssons 2-1-mål i power play. Leduc var bra även denna match och skapade, annars fortsatt trögt både här och där. Skotten var 20-8 (!) till Almtuna i andra perioden, lite för dåligt av VIK även för att vara i Gränby.

Dock skärpte sig VIK i sista perioden och tog över spelet. Helt plötsligt började VIK göra bra saker och AIS kändes trötta.

Bergman passade Wikman som gasade ifrån sina bevakare men missade bra chans, Öhrn (som börjat spela snabbare) släppte fint och snabbt en puck och bra chans för Zetterberg och äntligen visade Anthon Eriksson sitt blixtrande handledsskott igen då han fick tid på en kontring fram till 2-2 efter 51.33.

Efter målet var Younan framme men den skicklige allroundbacken lider fortfarande av att han inte lyckats slipa till sitt veka skott. Younan hittade även Tessier för en bra chans. I box play skapade Lunsjö en bra chans mot sitt gamla gäng och i samma box play stod Wikman för en fantastiskt brytning.

Under övertiden brände Tessier, Wikman och Younan bra chanser då VIK hade det mesta av spelet. Men under straffläggningen verkade Tessier inte överdrivet intresserad och det kändes länge sedan han och Romano hade straffuppvisning på Rocklunda (säsongen 13/14).

Lunsjö var dock nära men Bergmans straff var inte det och istället lät man en ”journeyman”-back, hämtad från division 1, i form av Marcus Karlström bli hjälte under straffarna, symptomatiskt nog för kvällen.

SAMMANFATTNING

En karbonkopia av nästan alla matcher som så ofta sett ut så här i Gränby, med ett väldigt trögt VIK på alla tänkbara sätt mot ett mycket mer hungrigt Almtuna. Som lök på laxen kom AIS från fem raka förluster…

Alla upplagor av VIK har sett ut så här i Uppsala så länge undertecknad sett laget. Visst är det märkligt? Så det går inte att dra många växlar från dessa matcher i Uppland.

Talade med en spelare utifrån om hur det är att spela i Gränbyhallen:

”Alltså av någon lustig anledning är den hallen svårspelad. Vet inte varför eftersom isen är kanonbra och du inte har något publiktryck att stå emot. Alltså, många år har ju Almtuna inte ens haft bra lag och varit starka hemma. Kanske lite underskattning?”

Det fanns ändå några bra saker att ta med sig från matchen: Leduc är fortsatt en klippa och stod för två assist, vilket kunde varit fler om lagkamraterna varit mer på. Kruse var på nytt fantastisk i kassen och tog runt närmare tio frilägen (!). Två raka kanonmatcher av Kruse nu och VIK har hastigt och lustigt två stekheta målvakter.

Även tendenser att Daniel Öhrn, efter att ha petats från ”förstakedjan”, börjat spela snabbare och enklare med pucken, och den begåvade forwarden gjorde flera små saker bättre och mer distinkt. Fortsätter Öhrn så kommer poängen snart börja rassla in.

Fredrik Johansson gjorde mål för andra matchen i rad efter en 23 matchers lång måltorka. Som sagt brukar veteranen komma igång mer efter nyår.

Annars tog inte direkt Isac Skedung (fick spela hela 21 minuter) chansen som andrecenter med Bergman och Wikman. Känslan är att 22-åringen ännu passar bättre som tredjecenter.

Inte heller Mattias Kalin (drog på sig en onödig tvåa i första) glänste på centerplats och 25-åringen fick faktiskt bara två byten i sista perioden. Paananen matchade annars manskapet hårt och de överlägsna topp-3-backarna Jimmie Jansson (23:03), Alexander Younan (24:24) och Jerome Leduc (hela 28:42) fick massor av istid.

VIK saknade topp-6-forwardsen Hertzberg och Benker och det märktes (och även Hassel, De la Rose och Ehrnberg på backplats). Lukas Zetterberg hade många skottförsök men Z letar fortfarande formen efter alla smällar…

PUCKLIGAN

5 Emil Kruse

4 Jerome Leduc

3 William Wikman

2 Jimmie Jansson

1 Fredrik Johansson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1578518784
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1215021964370292736";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1215021964370292736";s:5:"pDate";s:19:"2020-01-08 21:26:25";}}";

3 Kommentarer

 1. Musse

  Det positiva i den här matchen var att Kruse fick visa vilken bra målvakt han kan vara. Hans absolut bästa match hittills. Leduc får godkänt av utespelarna. Men resten…. jag skrev efter Timrå att Uhh vilken dålig hockey vi spelar, nu var vi ännu sämre. Jansson och Nilsson släppte två rena frilägen i sitt första byte!!! Källström och Själin verkar inte passa ihop. Men det tråkigaste är att det inte finns någon energi i offensiven. Saknar förra årets uppspel, passningsspel och långa anfall, kryddat med ett sylvasst pp. Visst vi kanske har tagit lika många poäng nu men det var mycket roligare att titta på det spelet, även när vi förlorade. Blir nog inte bättre så länge det inte finns någon konkurrens i laget. Hertzberg behöver bli frisk och vi behöver nog få in två riktigt bra center/forwards för att få in ny energi i laget. Se på Mora, de har hittat några bra transatlanter som har lyft deras spel så de förmodligen kommer att klättra i tabellen.

 2. Pelle

  Jag vet inte hur många gånger VIK har ”hjälpt” andra lag att komma ur sina förlustsviter de senaste åren. Finns förstås ingen statistik på sånt, men visst har det väl även hänt tidigare den här säsongen minst en gång. Har bara förträngt vilka det var. Det kanske var KHK.

  1. Bozo

   Så blir det med usel konkurrens i laget, finns inte tillräckligt med incitament att ge allt alltid. Usel konkurrens blir det med tunn trupp som är ett resultat av fattig förening. Men med upplägget i hockey räcker det att ge järnet sista veckorna på säsongen.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto