Formkoll spelare efter segrarna mot AIK, Leksand, Karlskoga, Vita Hästen och Karlskrona: Skedungs genombrott och många andra godsaker

Skedung har verkligen klivit fram. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Dags för en formkoll efter 50 omgångar. Senaste fem matcherna har kanske varit bland de starkaste i den moderna gulsvarta grundseriehistorien, spel- och resultatmässigt:

 • Västerås – Karlskrona 4 : 0
 • Västerås – Vita Hästen 4 : 1
 • Västerås – Karlskoga 4 : 2
 • Leksand – Västerås 3 : 6
 • AIK – Västerås 3 : 5

15/15 poäng och 23-9 i målskillnad mot fyra starka topp-8-lag och ett desperat bottenlag är imponerande, och precis när det behövdes som mest i slutet på säsongen.

Och det är mycket för att fler än bara topp-2-kedjorna på allvar börjat producera:

Det finns mycket att gotta sig åt senaste fem omgångarna. Skedungs genombrott är ju såklart det största, plus att Wikman verkar kunna bli en producent av främst assist att räkna med.

Det intressanta är att samtidigt som Skedung, Wikman och Svensson i den nya tredjekedjan börjat leverera, har ändå topp-2-kedjorna fortsatt pumpa in poäng. Kan det fortsätta blir VIK snudd på oslagbara med Ersson där bak.

Frycklund får snart börja kallas Assar för alla assist han levererar match efter match. Mikael Assar Frycklund låter väl bra?

Acke Ringström har lite i det tysta och lyft ordentligt med hela +7 och 1+3 senaste fem. Samma med Kenny Källström som sakta förbättrat sina siffror, och uppenbarligen tycker VIK-ledningen att Källström är bättre än Morgan Hassel just nu.

Om vi då tittar de senaste tio omgångarna för en lite längre tillbakablick:

Vi ser att Jonas Liwings poängutdelning har torkat upp rejält och -1, men det får vi se som bra sparkapital i slutet nu.

Marcus Bergman har på sistone haft det lite tungt med att få pucken dit han vill. Men den briljanta assisten fram till Benkers 1-0-mål mot Karlskrona höjde nog självförtroendet inför avslutningen, där vi förhoppningsvis får se en Bergman sitt esse, som i fjolårets kval där Bergman var dominant.

Vi ser alltså att ”Assar” Frycklund har 0+11 senaste tio matcherna, otroligt starkt såklart. Men samtidigt finns klar förbättringspotential i Frycklunds skytte. Tänk om Fryck, som ofta skjuter lite över, skulle kunna slipa på sitt skytte lite till.

3 svar

 1. Martin skriver:

  Det känns som att Frycklund gör bättre avvägningar generellt och släpper pucken vid rätt läge (tidigare). Höll ofta i den så situationen passerade tidigare. Kul!

  • Bozo skriver:

   Håller helt med. Har alltid sett honom tidigare som puckkär och en dålig medspelare, lite diva faktiskt. Helt annat nu.

 2. robert jonsson skriver:

  Vis av tidigare erfarenhet av kvalspel samt slutspel så kommer matcherna nu att bli mer tighta, fysiska och griniga. Kommer att bli viktigt att stå upp i närkamperna o hålla positionerna i det defensiva spelet samt ha en målvakt som står på huvudet.
  Matcherna kommer att påminna om senaste matchen mot Karlskrona från period 2.