Formstarke Nick Angell inför AIK: ”Förberedelserna inleddes omedelbart efter Malmömatchen”

Nick Angell.

Nick Angell har sett fräsch ut på sistone. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Förberedelserna inför AIK-matchen inleddes omedelbart efter Malmömatchen, säger formstarke Nick Angell till Centralen.

Hur ser du annars på matchen mot Malmö, en riktigt stark insats!

– Jag sa till killarna att bara gå ut och ha kul. Jag kände att vi inför Röglematchen nästan var för laddade…

– Mot Malmö spelade spelade killarna riktigt bra. Vi spelade bara spelet som vi vill och spelade enkelt. De områden som vi ville fokusera på var blålinjerna. Vi ville inte ha spelvändningar mot oss runt vår blålinje eller deras, så vi använde ett ”chip ut, chip in-system”.

– Sedan lät vi vår storlek och fart göra jobbet mot Malmös backar, säger Nick som hyllades efter matchen.

***

Något som vi ofta inte tänker på är att spelarna ofta kan spela igenom skador utan att det sägs något om det. Därför kan det vara bra att vara försiktig med motorsågen ibland.

***

– Det blir viktigt att vi fortsätter med det försvarsspel som vi har haft, att vi spelar diciplinerat och håller oss till detaljerna och vårt grundspel. Om vi spelar för svårt så är Västerås ett så pass skickligt lag att de kan utnyttja det och kontra mot oss, säger AIK:s kapten Nils Bäckström till AIKHockey.se.

AIK har två raka segrar och spelar för sin överlevnad och att slippa negativt kval. Conny Strömberg har 1+10 efter 15 matcher i AIK.

***

Boka din resa till Hovet, all info finns på www.viksupport.com. Det ska vara rejält tryck på biljetterna från VIK-håll enligt AIK.