Formsvagt VIK kostade på sig att vara ineffektivt och odisciplinerat mot formstarkt Södertälje – inte svårt att räkna ut utgången då…

Paananen måste nu tag i många bekväma forwards. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter sex raka VIK-vinster mot Södertälje lyckades SSK bryta den trenden via en 3-1-seger hemma. VIK-klacken hördes mycket i rutan.

Det var bra tempo i första perioden. 1-0 kom i PP efter ett fint dragskott av Oscarsson där Ahlén skymde och en annars utmärkt Myrenberg utan chans efter 5.26.

Skinnars stod sedan för fantastisk pass från egen zon till Eriksson vilket gav kvittering, där Anthon åter visade sina sniperegenskaper för sitt sjätte mål på 17 skott totalt.

SSK var bra i första perioden, och frågan var hur länge SSK skulle orka köra så här? VIK hade bra djupledsspel och kontrade fint. Benker fortsatt riktigt bra.

VIK började bra i andra men dålig disciplin gav flera PP och SSK fint 2-1 Dyk och momentum till hemmalaget. Men annars briljant Myrenberg verkade missa lite i överflyttningen, föreföll nästan halka till och satte sig lite.

2-1 stod sig perioden ut i en bra match. VIK var bra mot slutet i andra och Benker-kedjan nitade fast SSK i egen zon.

Tredje perioden inleddes med att en annars energisk William Wikman slarvade i passningsspelet i anfallszon, SSK bröt, kontring som till slut resulterade i 3-1 på straff Södertälje.

VIK skapade sedan massor av chanser att näta. Fredrik Johansson hade två heta lägen, Benker flera och Lindelöf sköt högt, högt över då han spelades fri mycket fint av Fredda J. Frycklund missade ren framför kassen efter elegant förarbete av Benker.

Men trissan ville inte in denna gång. Ridå.

SAMMANFATTNING

VIK är ofrånkomligen och föga överraskande i en formsvacka. Detta efter en period då man alltså vann 12 av 13 matcher (varav elva trepoängare).

Laget har inte tagit en enda trepoängare på fem omgångar nu. SSK hade däremot vunnit 3/4 och nu efter segern idag alltså imponerade 4/5.

Då kostade sig dessutom VIK på sig att vara både odisciplinerat och ineffektivt. Det var ingen lyckad formula mot ett för dagen starkt Södertälje. Imponerande också att SSK orkade spela hårt i 60 minuter, det är väldigt få lag som orkat det mot VIK.

Om vi ska försöka vara positiva är ju det så att VIK ändå spelar ganska okey trots att man är i denna svacka just nu. Man skapade ju många heta chanser mot SSK och med lite tur kunde det blivit poäng.

Samtidigt vann SSK hur välförtjänt som helst. Ulf Lundberg har nu äntligen för deras skull börjat få ordning på saker och tidigare matcher har VIK varit klart bättre än SSK.

Om vi fortsätter se det positiva gjorde Jesper Myrenberg en strålande riktig debut i HA, 91,43 % och målen var svåra att göra något åt. Myrenberg verkar påminna lite om Ersson faktiskt – läser spelet bra, få returer, väldigt alert, bra hållning, blir sällan överspelad och väldigt snabb i sidled (förutom på målet där det alltså verkade som han kanske halkade till i ”push-overn”.

Det var också en fröjd att se Benker idag. Nu är han verkligen där han var i våras som den här spelare som verkligen märks varje byte.

Anthon Eriksson gjorde en mycket solid match. Förutom det högklassiga målet verkar han ha utvecklat sitt passningsspel och puckkontroll. Kan Anthon bara bli mer slipad tekniskt finns en jättepotential där då han dessutom är riktigt snabb också.

Johan Skinnars fina passningspoäng måste vi också nämna. Det är inte första gången Johan bjuder på sådana långpassdelikatesser, är verkligen bra att slå öppnande längre pass från egen zon  och mittzon. Tänk om han kan lyfta lika i anfallszon på mindre ytor.

Förstakedjan Zäta – Östman – Bergman gjorde en av sina blekaste matcher. Idag var Frycklund lite frustrerad och tog någon onödig utvisning.

Laget har kanske några individer det gäller att ”hålla kort koppel på”. Viktigt att ledarna hela tiden håller efter spelare om de tenderar att falla ur ramen lite för ofta, för onödiga utvisningar förstör så mycket på många plan.

Annars var SSK riktigt bra idag, och trots detta skapade ett formsvagt VIK en hel del. Frågan är bara hur lång den här svackan kommer vara.

Bloggen har ju efterlyst mer produktion från Skinnars och Skedung. Idag glänste ju Skinnars med sin assist. Skedung har lite svårt som tredjecenter att skapa för sig själv och andra, har bara 1+2 senaste 16 matcherna nu.

Summa summarum ändå positivt att VIK på sin förmodade lägstanivå ändå gör många bra saker under matcherna.

PUCKLIGAN

5 Sebastian Benker – Skapade saker varje byte, svårstoppad med sin snabbhet och storlek och allt bättre puckkontroll nu.

4 Jesper Myrenberg – Såg väldigt atletisk och bra ut i kassen. Läste spelet bra och är redan nu en bra HA-målvakt.

3. Anthon Eriksson – Klassmål och en bra insats i övrigt över hela plan.

2. Johan Skinnars – Den passningen är värd stjärnpoäng

1. William Wikman – Slarvpassade lite före 3-1-målet, men annars en extremt energisk insats.

4 svar

 1. robert jonsson skriver:

  Blir tuffare o tuffare nu. Motståndarlagen börjar lära sig VIK:s powerplayspel som går ut på ett par viktiga skyttar.
  VIK:s styrka hittills med ett snabbt kontringsspel börjar de även få bättre koll på.
  Sedan tycker jag att vissa spelare går på egna avslut från dåliga lägen ofta i stället för att spela över o få en förflyttning på motståndarlagets målvakt. Man får intrycket att egen produktion är viktigare än lagets produktion.

 2. Miko skriver:

  Vik får rikta in sig på att försöka komma trea, fyra eller sämst femma så att man får med sig extra poäng samt får tre istället för två matcher hemma i den extra playoff serien som kommer efter grundserien. Det kan betyda mycket. Nu börjar lagen underifrån närma sig så det blir tufft, många omgångar kvar och med trepoängssystemet går det fort både upp och ner. Andra platsen är nog inte realistiskt med tanke på betydligt sämre poängfacit borta men kan man som sagt lyckas hålla sig där man är nu när grundserien är slut är det riktigt bra gjort.

 3. Gurkan 63 skriver:

  Fakta är fakta 2 poäng av 12 möjliga. Alldeles för dåligt facie. Lagen under är hungriga än vik. Senaste 4 matcher är för dåligt . Tur att vik har råd att ta en del förluster , men trrnden är inte bra.

 4. Jan Malmberg skriver:

  Fakta 🏒🏒🏒🏒🏒🏒som ny tränare RogerMelin i Leksand =6 av 6 möjliga poäng. Ersson borta = bara 2 av 12 möjliga poäng🏒🏒av🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒inte kul😢😭😧