Kan VIK fortsätta vara numret större än Södertälje med het Benker och ta sjunde raka & scout om Matej Stransky som är ny i Mora

Benker börjar verkligen hitta Trojaformen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På lördagseftermiddagen väntar Södertälje på bortaplan. SSK har inte fått ihop grejerna trots en relativ stor satsning. Laget är åter indraget i den superjämna streckkampen mellan placering 8-13. SSK är idag nia med bra form via tre segrar på de fyra senaste.

VIK har samma lag som vände snyggt mot AIK hemma senast. En skillnad är dock att allt hetare Sebastian Benker blir topp-6-forward bredvid Frycklund & Fredda J.

Benker, som inledde blekt med bara 3+1 första 19 matcherna, har nu 3+6 på senaste elva. Man börjar känna igen forwarden som var så dominant med just Meyer i Troja under vårens kval.

Gustav Lindberg får därmed spela i en ”ungdomskedja” i tredjelinan med Skedung och Wikman. Förhoppningsvis kan det injicera ny energi i Lindberg, som emellertid gjorde sin första poäng på sju matcher senast mot AIK. Detta efter 1+4 första tre matcherna sedan återkomsten från Linköping.

***

Södertälje är skadedrabbat och kommer sakna en handfull spelare mot VIK. Som vanligt gäller det att begränsa skadorna från Meyer & Dyk som är nästan allt i SSK.

***

VIK har faktiskt sex raka segrar mot SSK, varav hela fyra raka i Scaniarinken. VIK har övertaget mot SSK med 18-13 i segrar sedan 2006. Sedan 2011 har VIK-övertaget varit ännu större med 18 VIK-vinster på 26 matcher.

Matcher i Västerås sedan 2006.

VIK har även gått bra i Södertälje:

Matcher i Södertälje, VIK-segrar i grönt och totalt.

***

Mora, som kanske kommer vara ett lag för kvalet mot HA-lag, har värvat forwarden Matej Stransky:

– Har sett honom i september, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Stor kille, inte en finesspelare, driver mot nätet och använder sin storlek. Bra tävlingsinstinkt. Genomsnittligt fotarbete. Bra på att pressa backar. Bra skott.

1 svar

  1. Marko skriver:

    Vi håller tummarna att Vik fixar Scaniagänget också. Det är som du nämnde Mikael att firma Meyer och Dyk är observandum i Tälje och de kan ställa till det för gulsvart. Tror dock att VIK fixar detta med en ”normal” prestation.
    Intressant med Stransky och Mora. Trodde faktiskt att Gevalia-laget skulle plocka honom då de är ute och letar efter forwards men kanske söker de en mer poängstark spelare än vad Stransky är. BIF har ju snackat om att värva i ett par månader nu men inget verkar hända. Möjligen en mager marknad i dagsläget.