Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Förre stortalangen i Rögle breddar och spetsar? ”En riktigt bra back som håller hög allsvensk klass”

Så fick VIK:s backsida välbehövligt mer bredd efter lånet av Rasmus Bengtsson från Skellefteå. Och förhoppningsvis även mer spets.

Centralen fick denna scouting-report från Andreas Holm, Röglekännare och redaktör på SvenskaFans.com:

– Rasmus Bengtsson tillhör en av Rögles större talanger de senaste åren, och det var lite trist att han lämnade för Nordamerika så tidigt. Han hade egentligen bara en säsong i A-laget men gjorde det väldigt bra.

– Han står upp bra defensivt, men har också offensiva kvaliteter även om de kanske inte den delen av hans spel utvecklats så mycket som man hoppades på. Ändock en riktigt bra back som håller hög allsvensk klass, och har potential att bli än bättre, menar Andreas.

***

Därmed har VIK åtta backar just nu i truppen, inklusive supertalangen Hampus Larsson, blott 18 år. Visst kan det vara trist om Bengtsson käkar upp istid för Hampus. Men under en lång säsong behövs åtta bra backar då de obligatoriska skadorna kommer.

Men på kort sikt blir det spännande att se vilka som får agera bänkvärmare. Det är bra med spetsad konkurrens. Exemepelvis tvingar det Christoffer Björklund att lyfta sig efter en medioker start på säsongen.

***

Centralen fick åter rätt gällande en transfer (här gäller det att blåsa upp sig själv som många andra sillybloggare). Brady Leisenring valde som Centralen indikerade Heilbronner Falken i den tyska andraligan.

***

Ikväll väntar Asplöven borta. Det kan vara en oerhört viktig match för Mikael Frycklunds karriär. Nu får han chansen mellan två toppar i Romano & McArdle. Låt säga att Frycklund gör 2+2 och utnyttjar all fart och storlek på rätt sätt. Då kanske inte NJ är lika het att värva en ny center direkt.

Enligt VLT söker NJ en center för att Romano ska kunna fortsätta som ytter.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto