Förstakedjelöst Västerås orkade märkligt bara med halvhjärtad insats mot skakigt Oskarshamn

4 Responses

 1. Miko skriver:

  Lika frustrerande som obegripligt att match efter match hamna i tidigare underlägen som sedan blir avgörande för utgången av matchen. Att det hände mot Timrå och Mora kunde möjligtvis förklaras med att dessa lag är topplag, men att det sker mot ett formsvagt Oskarshamn blir desto mer obegripligt. Hur som helst, nu gäller det att blicka vidare och försöka hitta den trenden som tog laget ovanför kvalstrecket. Det innebär att man nu bör vinna flera matcher på raken, speciellt med tanke på Björklövens form och att det inte är mycket kvar av grundserien. Det kommer inte räcka med att vinna varannan match som fallet varit de senaste omgångarna. Naturligtvis kan vi hoppas på att andra resultat får vår väg men det är en skör tråd att hänga på. Vinner Modo imorgon är bara Björklöven kvar som räddningsplankan.

  Skulle vara surt om man hamnade i negativt kval efter uppryckningen efter nyår. Att man dessutom var med och nosade på playoff-platsen och där chanserna att nå den i praktiken försvann efter förlusten mot Västervik skulle göra det än mer tungt.

  Nu får vi hoppas på en bra avslutning som skall göra att negativt kval undviks och laget samt dess fans får pusta ut och se fram mot nästa, förhoppningsvis mer framgångsrik säsong.

 2. HR skriver:

  I och med att Löven har vaknat och börjat plocka poäng igen var denna förlusten extra kostsam. Tror att vi är nere på kvalplats igen när Löven spelat sin hängmatch hemma mot ett formsvagt BIK. Vi hade behövt nåt mer lag som gått att passera för Löven går lite för bra just nu. Kanske Modo?

 3. Zeke skriver:

  Vem har scoutat Langkow en junis skapar mer farligheter än honom snacka om kasta pengar i sjön att man inte lär sig nångång

 4. Vikmaster skriver:

  Man brukar ju säga att första perioden är till för att göra mål och sätta standarden för resten av matchen. Släpper man in fler än ett mål inom loppet av dom första fem minuterna som VIK gjorde ikväll, som VIK gjorde borta mot Mora och som ViK gjorde borta mot timrå så blir det väldigt svårt att vinna matcher. Och man brukar ju säga att tredje perioden för det lag som ligger under är till för att rätta till och försöka komma ikapp målmässigt i matchen. Om man då inte skjuter ett enda skott på mål tio minuter in i den tredje perioden så blir det väldigt väldigt svårt att vinna hockeymatcher. Märkligt att VIK spelar kanon hockey ena matchen men är helt under isen nästa match. Den här ojämnheten måste VIK göra någonting åt om det inte ska bli negativt kval denna säsong.