Förstakedjelöst Västerås orkade märkligt bara med halvhjärtad insats mot skakigt Oskarshamn

VIK förlorade med 2-1 i Oskarshamn på söndagseftermiddagen. Att det studsade in puckar till höger och vänster inledningsvis (den tredje dömdes dock bort) hade inte varit uppseendeväckande om det varit borta mot ett formstarkt AIK eller Mora.

Problemet var att VIK kostade på sig att inte vara redo mot just ett formsvagt Oskarshamn. Man brände därmed en stor chans att avancera och dra in IKO i tabellbotten.

1-0 kom sedan VIK inte orkade rensa framför kassen. Trissan petades in under en stor juniorhög av spelare. 2-0 kom sedan Simon Karlsson inte riktigt orkade jobba hem, eller så trodde backen att Fish skulle ta hemjobbet istället. Märkligt, men ingen tog jobbet och öppet mål IKO.

I andra perioden försökte VIK, men det var bara Davidsson och Lihagen som hade tillräcklig puckkontroll och motorik att kunna göra ett mål denna gång. Lihagen fortsätter att bara producera på bortaplan.

Sedan var det lågt tempo mellan två svaga lag. VIK gav bort pucken många gånger och IKO kunde avgjort tidigare.

SAMMANFATTNING

Eftersom VIK saknar en riktig förstafemma är det så mycket som måste stämma för att det ska bli segrar. Först måste alla såklart vara fysiskt och mentalt 110% redo. Sedan måste Lundberg göra en kanonmatch.

Till sist måste man ha lite flyt i tombolan vilken spelare som för kvällen lyckas få på en lyckträff och näta. Det är inte som på Jeremy Williams dagar då man kunde räkna med en poäng per match från en eller två givna spelare. I princip har laget fyra stycken tredjekedjor, eller fyra stycken “2,5-halvor” om vi ska vara snällare.

Man skulle kunnat kompensera bristen på en förstafemma med att orka spela riktigt hårt varje match, men tyvärr är så inte fallet heller riktigt. Man får nöta hårdare på fysen nästa år helt enkelt.

Men bara fem matcher kvar får vi hoppas att laget nu orkar göra fem goda insatser och hoppas på lite flyt i tombolan att några extra puckar studsar in nät. Plus såklart att Lundberg fortsätter spela bra. Ovisst värre och existensen i Allsvenskan hänger på en tråd som känns lite, lite för skör.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"833375508935098368";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-19 17:59:39";}}";

4 Kommentarer

 1. Miko

  Lika frustrerande som obegripligt att match efter match hamna i tidigare underlägen som sedan blir avgörande för utgången av matchen. Att det hände mot Timrå och Mora kunde möjligtvis förklaras med att dessa lag är topplag, men att det sker mot ett formsvagt Oskarshamn blir desto mer obegripligt. Hur som helst, nu gäller det att blicka vidare och försöka hitta den trenden som tog laget ovanför kvalstrecket. Det innebär att man nu bör vinna flera matcher på raken, speciellt med tanke på Björklövens form och att det inte är mycket kvar av grundserien. Det kommer inte räcka med att vinna varannan match som fallet varit de senaste omgångarna. Naturligtvis kan vi hoppas på att andra resultat får vår väg men det är en skör tråd att hänga på. Vinner Modo imorgon är bara Björklöven kvar som räddningsplankan.

  Skulle vara surt om man hamnade i negativt kval efter uppryckningen efter nyår. Att man dessutom var med och nosade på playoff-platsen och där chanserna att nå den i praktiken försvann efter förlusten mot Västervik skulle göra det än mer tungt.

  Nu får vi hoppas på en bra avslutning som skall göra att negativt kval undviks och laget samt dess fans får pusta ut och se fram mot nästa, förhoppningsvis mer framgångsrik säsong.

 2. HR

  I och med att Löven har vaknat och börjat plocka poäng igen var denna förlusten extra kostsam. Tror att vi är nere på kvalplats igen när Löven spelat sin hängmatch hemma mot ett formsvagt BIK. Vi hade behövt nåt mer lag som gått att passera för Löven går lite för bra just nu. Kanske Modo?

 3. Zeke

  Vem har scoutat Langkow en junis skapar mer farligheter än honom snacka om kasta pengar i sjön att man inte lär sig nångång

 4. Vikmaster

  Man brukar ju säga att första perioden är till för att göra mål och sätta standarden för resten av matchen. Släpper man in fler än ett mål inom loppet av dom första fem minuterna som VIK gjorde ikväll, som VIK gjorde borta mot Mora och som ViK gjorde borta mot timrå så blir det väldigt svårt att vinna matcher. Och man brukar ju säga att tredje perioden för det lag som ligger under är till för att rätta till och försöka komma ikapp målmässigt i matchen. Om man då inte skjuter ett enda skott på mål tio minuter in i den tredje perioden så blir det väldigt väldigt svårt att vinna hockeymatcher. Märkligt att VIK spelar kanon hockey ena matchen men är helt under isen nästa match. Den här ojämnheten måste VIK göra någonting åt om det inte ska bli negativt kval denna säsong.

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto