Lavoies lir för Karlskoga mot Björklöven gav lite gulsvart luft inför Tingsryd

 

Nu är det spännande som om VIK spelar varje kväll. Såg Karlskoga imponera och vinna med 7-2 borta mot Björklöven. Därmed behåller VIK två poängs försprång ner till strecket. Kanske hade Löven lite oflyt med rättskiparen dock.

Utsökte playmakern Alex Lavoie stod för 1+2 och hade nog ändå en ganska vanlig kväll på jobbet. Victor Ejdsell gjorde 1+1. Det är spelare man kan lita på gör sina poäng varje kväll oavsett vad. Vilket lag var det nu igen som saknar det?

Andra saker som skiljer VIK från BIK: BIK:s backar tar ytterst sällan burskydd utan vänder upp direkt, tar nog rappa skär upp i banan och slår pucken framåt mot forwards i fart som är sugna och beredda att göra något med pucken. BIK har också ett gäng skridskoskickliga forwards som dessutom är bekväma med pucken.

Och detta BIK har man byggt med en budget som sannolikt är lägre än VIK:s. Nu har ju dock Appelgren och Zetterberg fått ärva sitt lag i ganska stor utsträckning. Men om VIK nu spelar Allsvenskan nästa år måste sportcheferna helt enkelt hitta fynd som Lavoie och Ejdsell. Spelare som i princip kommer lite från ingenstans och gör 50 poäng i Allsvenskan.

Vi får hoppas VIK-ledningen jobbar stenhårt redan nu med scouta VIK:s framtida 50-poängsgörare. Inga sådana fynd=ingen framgång.

Man måste nog göra kalkylerade och välgrundade halvchansningar för att fynda. Hörde tex. att Lavoie hade rykte om sig att vara otränad och svårcoachad tidigare i karriären, men uppenbarligen gick BIK djupare i scoutingen och vågade signa Lavoie.

***

Racet står nu mellan VIK och Björklöven. Fem matcher kvar.

Prognos Löven:

Timrå borta: 0 poäng

Almtuna hemma: 2

Pantern borta: 1

Mora borta: 1

VIK hemma: 2

Totalt: 6 poäng att addera till 57 ger 63 poäng totalt. Tufft schema för Löven.

Prognos VIK:

Tingsryd hemma: 1

AIK borta: 0

Hästen hemma: 2

Södertälje hemma: 2

Björklöven borta: 1

Totalt: 6 poäng att addera till 59 ger 65 poäng totalt. Inte helt lätt schema här heller. SSK har ju vaknat rejält bland annat. Dock är nog dessa två kalkyler mest glädjeartade för Löven tror jag.

***

Tingsryd väntar hemma på tisdagen. Att TAIF kommer vara bra vet vi. Frågan är bara om varannandagslaget VIK kommer vara på eller av. Man brukar se det efter två-tre byten redan.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"833786251689988099";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-20 21:11:48";}}";

5 Kommentarer

 1. Jesper

  Jag har svårt att se Björklöven mäkta med att ta mer än tre poäng från sina fyra kommande matcher, samtidigt som vi borde kunna mäkta med åtminstone en, kanske två treor. Men jag tycker att du gör rätt som räknar “lågt”, det är klokt att vara försiktig med prognoser. Förhoppningsvis blir sista matchen lagen emellan obetydlig, vårt bortaspel är inte att lita på i en sådan match.

 2. Miko

  Håller med Storgurka om att något av lagen lär ta åtminstone en trepoängare på fem försök. Dock är det viktigaste att Vik ligger minst tre poäng före Björklöven inför sista omgången. Ligger man tre poäng före har man målskillnaden med sig. Däremot en- eller tvåpoängsförsprång blir tufft inför sista omgången mot ett heltaggat Björklöven på hemmaplan inför en storpublik. Vid tre poäng imorgon så sätter man press på Björklöven och med lite flyt kanske man utökar försprånget till 5 poäng när Timrå vunnit mot Björklöven och 48 omgången är avslutad. Hur som helst, spännande avslutning.

 3. Pelle

  Jag tror det blir mest trepoängare i fortsättningen. Så har det ju sett ut för både VIK och Löven en tid nu. Och VIK har det inte optimala två poäng plus målskillnadförsprånget. Om VIK har oavgjort i tredje perioden mot TAIF så hoppas jag att man inte chansar för hårt på tre poäng med risk för att det blir noll. Om det blir en poäng för VIK och Timrå slår Löven så har VIK tre poäng + målskillnad i försprång.
  Om VIK då tar lika många poäng (segrar) som Löven på de tre följande matcherna så räcker det inför slutomgången då man möts i Umeå. Den blir då betydelselös.
  Skulle VIK bara ha två poängs försprång inför den sista matchen, så kommer inte VIK palla trycket så darriga som dom är på bortaplan.

 4. Pelle

  Hörde att Lavoie var BIK:s insamlingsvärvning. Lite vassare än vår uppenbarligen, även om Lavoie värvades i ett mycket tidigare skede.
  Sen har Carl Persson haft måltorka tre veckor, men drabbar ju inte laget speciellt mycket när nästan alla kan skicka in en handledare i krysset om läget dyker upp. När VIK:arna får ett bra skottläge så träffar de sällan mål. Som tex Svedlund senast.
  Sen har BIK en norrman som är specialist på att göra mål i PP. Ofta på pass från Lavoie. Därför ligger de etta i PP-ligan. Och sen ligger de tvåa i BP-ligan med ett spel som CO borde studera. Motståndarna får inte en lugn stund.

 5. Storgurka

  Att inget lag tar 3p känns osannolikt. Lövens schema ser lite tuffare ut, får hoppas de fäller avgörandet

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto