Kämpande VIK försökte mot Tingsryd men utan skicklighet och svag utveckling på unga spelare

Platt fall mot Tingsryd och för många unga forwards utveckling. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Platt fall mot Tingsryd och för många unga forwards utveckling. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Intet nytt under solen. VIK hade helt enkelt åter inte skicklighet nog mot ett av de lite bättre lagen i serien. Trots en mycket bra och helhjärtad insats och många skott kunde Tingsryd skratta hem med tre poäng utan att direkt behöva förta sig under tisdagskvällen. Rubin bra i bortakassen.

Denna gång var VIK riktigt på tårna mentalt och vann skotten med 50-17. Men som vi vet sedan länge har man inga målgörare. Inte så mycket mer att skriva hem om egentligen. Hoppet att hänga kvar i Allsvenskan hänger som sagt på att man orkar vara på plats mentalt samtidigt som man helt enkelt behöver tur i puckstudsarna som det offensivt begränsade lag man är.

En mycket trist notering är att många unga forwards som visat goda tendenser tidigare nu snarare tappat i kvalitet och utveckling. Jag tänker på Lukas Zetterberg (olycklig på två-tre mål idag), William Wikman, Marcus Bergman, Linus Svedlund, Jesper Andersson och Daniel Bernhardt.

Vad kan det bero på? Skador, vattenskallar, dålig fysik, tränarna, klarar inte press eller något annat? På de senaste 10-20 matcherna har dessa inte producerat eller presterat mycket. Kanske är orättvist men undertecknad hade ganska stora förhoppningar på ovanstående yngre forwards.

Ett legitimt hopp om lyft för det offensiva spelet hade ju varit om dessa fortsatt ta kliv framåt istället för bakåt. Denna kräftgång i spelarutveckling måste noga analyseras efter säsongen.

Nu väntar stekheta AIK borta (oj vad hög risk det är att det kommer ”studsa puckar” till höger och vänster lite här och där.) Samtidigt möter nog VIK hellre ett stekhett AIK än ett AIK som letar form och har storbehov av en nystart och galakväll på hemmaplan.

Men sedan har VIK chansen mot tre mänskliga lag i form av Hästen hemma, Södertälje hemma och Löven borta. Hoppet lever ändå i allra högsta grad! Om nu starka Timrå gör sitt hemma mot Löven.

2 svar

  1. Patrick skriver:

    Håller med dig Johan, och det är en gåta att inte Äpplet agerade tidigare när Persson blev skadad, och dessutom inte lyckas hitta nån spelar under transferfönstret, värken en back eller forward nu när supporters och partners fixade pengar. Pengar insamlade för att användas till nyförvärv. Ja han skyller på att det inte fanns nåt på marknaden, tror nog att om dem hade haft bättre koll på marknaden så hade det nog gått och få fram 1-2 spelare som ändå är bättre än många andra i truppen. Äpplet är en ledare som överskattar lugn och ro och långsiktighet, att det kan bli rörigt i truppen om man tar in nya spelare, håller inte med alls, kommer det in bra spelare som lyfter laget så är det inga problem, tvärtom. Dagens spelare är vana med att flytta o byta lag, Var som NJ sa det är överdrivet med att spelare måste känna trygghet för att prestera, det finns de hur mycket exempel på som helst att det är olika från spelare till spelare, dem är ju proffs och ska kunna att hantera de. Den här trygghets stilen och att inte röra runt i truppen kan bli Viks fall. Hade varit värt att chansa med en nyförvärv nu när pengarn ändå fanns, De hade NJ gjort.Nu handlar det om klubbens överlevnad och då ännu större anledning att chansa. Äpplet är ingen vinnare, ibland måste du chansa och ta risker. Går inte att köra på mellanmjölks stilen hela tiden, då blir de aldrig SHL.

  2. Johan skriver:

    Saknaden av några naturliga målskyttar är uppenbar. Det ser väldigt bra ut när dom snurrar runt och skapar press, men det är ganska ofarligt det som skapas. Visst hade de en hel del oflyt igår men det fanns situationer där en naturlig målskytt hade sett luckorna och gjort mål. Med 50-17 i skott så borde resultatet vara annorlunda än vad det blev.