Fortfarande många poängstarka forwards lediga & lite om Rögle och Aaltonen

Den stora frågan är nu hur Patrik Zetterberg ska kunna spetsa till forwardssidan rejält. Målvakts- och backsidan är klara med en hel del rutin, men nu måste det in några forwards som kan producera när det blir allvar.

Faktum är att enligt eliteprospects.com så finns det ganska gott om bra forwards fortfarande lediga:

Finns fortfarande ett gäng poängstarka lirare från Ettan…

…och även från HockeyAllsvenskan…

Förutom att jaga spelare från fjolårets VIK (Fredrik Johansson, Marcus Bergman och Linus Svedlund) finns det således många andra lediga spelare än så länge.

Det ideala vore att behålla alla tre (men en utopi?) och sedan värva en toppcenter utifrån så Fredda kan lira ytter.

Skulle Zäta lyckas landa några lika meriterade forwards som backar kan nog VIK trots allt kunna utmana redan i vår. Men svårigheten jämfört med många andra lag är att VIK bygger ett i princip helt nytt lag. Hur kemin blir återstår att se.

***

När Rögle nu värvade tillbaka Juhamatti Aaltonen mindes jag tillbaka på kvalserien våren 2013. Då åkte VIK ner till Ängelholm och vann faktiskt med 3-2 mot ett stjärnspäckat RBK i kvalseriepremiären. Sen gick det som vanligt för VIK. Aaltonen föreföll då något ointresserad.

– Aaltonen är mycket skicklig, bred offensiv repertoar men inte intresserad av defensivt arbete, säger en NHL-scout till bloggen. Skapar många chanser för sig själv och sina kedjekamrater. Men inte en spelare som gärna rättar sig efter ett spelsystem…

5 svar

 1. Marko skriver:

  Tror också att Aaltonen gör ett bra jobb för Skåningarna även om han är lite ojämn och kör sitt egna race ibland.
  Men VIK ja.. ja det finns onekligen en del lirare som man vill ha i de listor Mikael tagit fram. Skridskostyrka , tyngd o mycket mål vill man ju ha men den totalen kanske blir svår att fixa för i dagsläget. Känns ändå bra att backlinjen har en bra mix och jag gillar att det nu finns lite tyngd o muskler där hos ett par spelare. Bara att hoppas att man löser forwards biten så snart som möjligt.

 2. Gurk-ali skriver:

  VIKare som är trött på utsugarna i klubben.

  Håller med till 100 %

 3. Farfar skriver:

  Hej
  Juhamatti har haft den egenheten innan i defensiven. Det togs säkert upp med honom vid rekryteringen.
  Förra gången hade Rögle en mesig tränare och mesigare sportchef. Så är nu inte fallet.

  Jag är rätt övertygad om fokus kommer hållas bättre från Juhamatti denna gång.

 4. Pelle skriver:

  Ja, första halvan av kvalserien undrade man vad det var frågan om. Korpklass. Hemmamatcherna mot Troja och Visby var ju en ond dröm. Inte ens i första träningsmatchen på säsongen ser det så illa ut som det gjorde då.

 5. VIKare som är trött på utsugarna i klubben skriver:

  De ” spelar-nollor ” som var med och spelade ner VIK till ettan borde om dom har någon som helst hjärna, vara kvar och hjälpa klubben tillbaka till HA om dom nu platsar i div 1 och klubben. Hur fan kunde man som någorlunda högavlönad spelare i HA och VIK svika så otroligt sjukt mycket. Själv undrar jag om matcherna dom spelade i VIK var riggade av den sk spelmaffian…Det som hänt är bara så otroligt sjukt och sjukt hanterat av sjukt bortskämda spelare…Dessa sinnesslöa, sjuka idrottare önskar jag ingen som helst framgång…Hoppas allt går åt helvete för er divor…Skämmes tamefan…