VIK redan klart mest meriterat i Ettan Västra & scout om Almtunas Luke Pither

Alenbring ger verkligen tuffhet och kan skapa oro hos motståndare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Med värvningen av Morgan Hassel har VIK en på Ettannivå välmeriterad backuppsättning och trupp. Tittar vi på de troliga toppkonkurrenterna i HockeyEttan Västra, som Skövde, Mariestad och Borlänge så har VIK redan mycket mer allsvensk rutin att stoltsera med. Detta trots att VIK har färre spelare i truppen i dagsläget.

Skövde har 134 matcher i Allsvenskan och 49 SHL-matcher på sina 21 spelare, Mariestads trupp har 225 allsvenska matcher och 6 i SHL också på 21 spelare och Borlänge har 74 allsvenska matcher och 2 SHL-matcher på sina 24 spelare. Lindlöven har 78 allsvenska matcher och 8 i SHL på 17 spelare.

Dessa lag ställs VIK mot i steg 1 kommande säsong. Borlänge, Mariestad och Lindlöven verkar vara lagen att slå. Detta var tabellen efter hösten 2016.

Detta mot VIK:s 744 allsvenska matcher och 21 i SHL på bara 17 spelare. VIK har dessutom det klart tyngsta och längsta laget i hela Ettan just nu. Vad det nu betyder.

Om Patrik Zetterberg nu verkligen kan spetsa forwardssidan kanske VIK trots allt redan nästan säsong ska kunna hota ganska rejält i vår. Att backsidan är så relativt meriterad gör det knappast svårare för Zäta att locka toppforwards heller.

Men för att hota att gå upp redan kommande säsong kommer det krävas många personliga rekord och något alldeles extra då topplagen i Södra och vissa andra serier som bekant håller allsvensk klass. Det såg vi i våras. Men det gäller att ta ett steg i taget.

***

Almtuna har värvat Luke Pither. Så här säger en NHL-meriterad scout:

– Har inte sett honom sedan hans dagar i Klagenfurt. Hade då lidit av en axelskada säsongen innan och gjorde inte mycket i EBEL. En lättviktare – har vissa färdigheter, smidig, men ganska liten och inte särskilt bra i trafiken och i det fysiska spelet.

5 svar

 1. stevenvasilakis skriver:

  WinnieMor Chile PaulinaCo
  AliciaSch Bayern Munchen ECZJanice
  KaleyWann Arsenal BarbSierr
  HiltonGol Schweiz StaciVeas
  KrisAllum Manchester City Kirbyztbv
  MonroeRan Bayern Munchen BartTerre
  MichalCar Roma CharmainB
  StantonNa Real Madrid AmieveXf
  HiltonGol Schweiz StaciVeas
  ArmandLon Everton Truditqsu
  Christian Frankrike AshelyCar
  DeanPoint Osterrike KeriCardi
  MichalOMa Turkiet RandalGla
  KieraYnp Chile EdgarOrne
  ShantaeSt Olympique De Marseille BethBaxle

 2. Lena skriver:

  Bra med starkt försvar, men, vem ska göra mål?

 3. Krister Holm skriver:

  Det går enkelt att se själv, gå bara in på respektive lag du är intresserad av så finns statistiken samlad under truppen nere till höger. Mest meriterade i södra är Kristianstad med 94 SHL-matcher och 611 allsvenska matcher på sina 18 spelare.
  Sedan är det väldigt missvisande att kolla på sån statistik, ettan är en utvecklingsserie där snittåldern och därmed rutinen är väldigt låg. Med det sagt behöver de inte vara sämre spelare för det. Då tror jag längd och vikt-siffrorna kan vara intressantare, ni har ett lag som kommer att vara tunga att möta i vinter!

 4. Storgurka skriver:

  Riktigt intressant! Du har inte tid/ork att göra en jämförelse med just de tre största lagen i södra?