Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Fortsatt slutspelskramp men VIK lyckades kämpa ner Västervik med Anthon Eriksson & Johan Skinnars som segermålshjältar

 

Västerås tog sig samman och lyckades med mycket möda och stort besvär hämta tre poäng i Västervik på torsdagskvällen. Anthon Eriksson och Johan Skinnars blev hjältar då de låg bakom 1-2-målet i början på tredje då den förstnämnde skyfflade in en retur.

VIK började bra och Mikael Frycklund åkte igenom direkt och var fri redan efter 10 sekunder faktiskt. I nästa byte visade Marcus Bergman åter fin passförmåga då Kalle Östman utnyttjade svag markering i hemmalaget. Östman kunde skickligt direktskyffla in Bergmans pass via en backhand. Teknisk prestation som gav 0-1.

VIK fortsatte att spela bra fram till och med hemmalaget fick ett power play. Ersson med två riktigt bra parader på närskott.

Bergman friställde sedan nästan Wikman – men fortsatt förgjort för WW att få in puck-uslingen mål. VIK:s power play var inte bra denna match och Västervik tilläts kvittera i spel 4-mot-5. Detta via ett konstigt mål då Sebastian Benker (fortfarande krasslig?) plötsligt slutade jobba efter en lös puck och 1-1. Benker som annars alltid jobbar så hårt…

I andra perioden försökte VIK på ett bra sätt utan att spelet stämde. Bortalaget var spelförande men fick ingen separation och grötigt spel. Fortsatt svagt PP även i andra perioden.

1-1 stod sig efter 40 min. VIK försökte föra spelet men som alltid i dessa småhallar ytterst hafsigt. Bekymmerslösa Västervik låg på rulle och kontrade farligt. ”Do-or-die” inför sista perioden.

Hjälte 2 i Västervik. Johan Skinnars. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Johan Skinnars visade sedan fin beslutsamhet då forwarden helt enkelt tog pucken mot mål från position bakom kassen. Anthon Eriksson störtade mot kassen och tack vare den nätnärvaron kunde Eriksson trycka in en retur efter 42 minuters spel.

VIK fick sedan ett nytt PP men det blev åter för omständligt och kladdigt, VIK var nog nervösa. Istället PP för Västervik efter en fullständigt horribel utvisning på Frycklund.

Domare 2 visade noll spelsinne och domaren som stod närmast friade eftersom Frycklund hade pucken och Västerviksspelaren åkte in i VIK-centern. Att som domare leta upp en sådan fantomutvisning i slutet av en slutspelsmatch är under alla kritik, hoppas det noteras/rapporteras på något sätt. Sådant får inte ske helt enkelt.

Lyckligtvis kunde VIK reda ut det box playet. VIK var fortsatt nervösa men spelade ganska klokt och enkelt och fick ut puckarna på ett ganska bra sätt. Ersson var trygg och släppte inga returer och VIK lever vidare!

SAMMANFATTNING

Starkt att VIK kunde kämpa sig till tre poäng i denna måstematch borta mot ett bekymmerslöst Västervik som i princip spelar utan press m.m.

Att Gulsvart kunde vinna trots att slutspelskrampen från Leksand i långa stycken satt i får ses som ett styrketecken. Detta ger nu VIK massor av positiv energi inför Modomatchen.

Leksand tappade poäng hemma mot Karlskoga och är uppenbarligen, trots allt, inte övermänskliga i detta slutspel. Om nu Västervik kommer till spel på riktigt i Leksand nästa omgång kan det bli en lurig match där alla förväntar sig att LIF ska vinna med 8-0. Västervik har en skicklig målvakt i Emil Kruse (i VIK nästa år enligt MrMadhawk) och en smart coach i Mattias Karlin…

Det är heller aldrig lätt att spela mot dessa lag i trånga hallar i småorter. Lite ”David vs Goliat” och det är ofta nästan omöjligt att få till något skönspel i ”gröten” som uppstår. Symptomatiskt att just då ett viljemål gav VIK tre poängen. Kanske saknar VIK lite forwardstyper av Anthon Erikssons märke, sådana som verkligen går in mitt i smeten, ty sådana med både styrka, storlek och mod behövs verkligen i sådana här matcher.

Kul att Johan Skinnars åter fick ligga bakom ett viktigt mål, som mot Karlskoga senast i serien också. Får Skinnars lite yta finns en hel del teknik och spelsinne där.

Marcus Bergman verkar också vara på gång och fixade en fin assist och var ofta ett hot med sina raider. Bergman fick spela hela åtta (!) minuter i tredje perioden, det är extremt mycket för en forward.

Vissa verkar dock fortfarande krassliga och mycket mer att finns att ta ut ur tex. Sebastian Benker. Lukas Zetterberg bänkades faktiskt i några byten i förmån för defensivspecialisten Jesper Johansson då VIK försökte döda tid.

Tekningarna var ett lyft mot Leksand: Frycklund var 6-3, F.J. 4-2, Östman 7-9, Jesper Johansson 2-2, Skedung 6-3 och Skinnars 1-0.

Backsidan skötte sig bra och Västervik kom inte till så många chanser. VIK-backarna bjöd inte på mycket i samspel med Samuel Ersson.

Acke Ringström var bra i sina ut/inlägg, Alex Lindelöf blockade fyra skott, Alex Younan är allt mer solid, Kenny Källström fick spela en hel del i tredje, Jimmie Jansson är alltid het och Jonas Liwing slår inte bort många puckar.

Att VIK nu trots allt lever efter smällen mot Leksand tror jag gör att psykologin talar för VIK plötsligt. All press på Leksand och VIK kan börja hitta tillbaka till sitt rätta jag, då man spelat av sig de värsta slutspelsnerverna nu.

Tänk att vi får ytterligare minst en riktig hockeyfest denna säsong ABB Arena! Bara det. Tack för det Västerås IK!

PUCKLIGAN

5 Samuel Ersson

4 Marcus Bergman

3 Anthon Eriksson

2 Johan Skinnars

1 Alex Lindelöf

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1552598529
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1106304537747427331";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1106304537747427331";s:5:"pDate";s:19:"2019-03-14 21:22:10";}}";

2 Kommentarer

  1. Malmöbo

    Västervik är väl alltid ett svårt lag för VIK. De är bra på att trasa sönder spelet och ingen av VIKs segrar mot dem i år har varit övertygande.
    Skönt att den här matchen är avklarad, jag trodde på förlust. Nu lever VIKs chanser igen.

    1. Bozo

      Precis detta var väl mycket möjligt bästa bortamatchen någonsin mot VVIK. Tittar man enbart på tidigare bortamatcher denna säsong så har VIK inte varit i närheten av spelförande och förlorat skotten klart. Nu var det VIK som ändå hade överhanden.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto