Tankar efter Leksand och inför Västervik: Så viktig match på många sätt, märkligt upplägg, är LIF verkligen så här bra & hur kan laget formeras framöver?

Kalle Östman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 svar

 1. Knekten skriver:

  I matchen mot Leksand blev VIK rejält överraskade av Leksands fart, stressande och effektiva stängningar, VIK tagna av stundens allvar, lätt skrämda rent av. Allting låste sig.

  Det såg något bättre ut mot Västervik, trots att det hela mest såg ut som en div 1 match. Lite flyt att det blev seger.

  Nä VIK, sluta tänka så mycket. Tillbaka till spelet som fanns precis innan slutspelet och det blir 3 segrar till.

  Bara hoppas att Leksand tappar fler poäng, frågan är mot vem? Kanske Karlskrona borta.

 2. Miko skriver:

  Att börja med 3 bonuspoäng är långt ifrån något som ger några garantier för att man hamnar etta i slutspelsserien. Titta bara på förra året då Oskarshamn och Södertälje kom etta respektive tvåa i slutspelsserien men började på noll poäng medan AIK som började på tre bonuspoäng kraschade fullständigt. Nej, skippa det här kvalkonceptet helt och inför det allsvenskan förslår, ett lag som går upp direkt och en kvalserien mellan lag i allsvenskan och SHL där ettan i den serien går upp. Betydligt mer rättvist och spännande. Tror dock dessvärre inte det händer. För att återgå till Vik. Imorgon tror jag nog är en ödesmatch, man har inte råd med ytterligare en förlust för då är det över. Fokusera på att vinna och inte titta mycket på hur det går för Leksand. Vinner man sina återstående matcher så är chansen god att det går vägen, för Leksand lär inte gå rent. Nu gäller det att likt förra året visa att man kan resa sig när det behövs som mest, ta fram det nu och håll liv i hoppet och spänningen.

 3. Bozo skriver:

  Och Leksand är Sveriges mest missköta förening i det större perspektivet med tanke på deras förutsättningar, t.o.m. värre än SSK. Detta vill deras supportrar trolla bort och slå sig på bröstet när de slagit ett semi-div1-lag.

 4. Bozo skriver:

  Nästa omgång kommer sätta trenden. Hur lagen reagerar på nuvarande situation. Många ggr tidigare har 3:an slagit 4:an i premiären och sett ut att ha ett komfortabelt försprång för att sedan bara rasa ihop.

  • Knekten skriver:

   Har dock lite svårt att se Leksand rasa ihop i det här läget. 🙂

 5. Bozo skriver:

  Gör om detta sk slutspel genom att ta bort startpoängen och låt 3:an få enbart hemmamatcher och 8 enbart bortamatcher. Och självklart ska de på förhand viktigaste matcherna vara på slutet. Då ger åtminstone en högre placering mer inkomst.