Starkt Leksand krigade ner VIK då gästerna slutspelsväxlat upp rejält – VIK måste snabbt hitta desperationen och inse att slutspelet börjat – innan det är över

VIK var steget efter Leksand i stora delar av matchen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 svar

 1. Bozo skriver:

  Detta laget gillar inte att vara det laget som jagas. Det var för mycket tänkande igår och man var alltid sena pga det, lite som mot KHK i säsongens allra första match. Med facit i hand passade det inte att komma trea och börja hemma mot ett sånt bra lag. Om nu tredje platsen har dålig karma så har även att vinna första matchen det. Nu är inte VIK det lag som jagas längre, vilket bör underlätta. Med rätt attityd och prestation på torsdag så kan detta bli åtminstone trevligt ända till slutet.

 2. Knekten skriver:

  VIK blev nog lite förvånade över det starka motståndet och att man inte kom någonstans, Leksand spärrade allt. Redan efter första perioden borde man ha insett detta och inte fortsätta att försöka spela på samma sätt. Något radikalt måste göras eftersom de andra lagen givetvis har studerat VIK`s tidigare spelsätt med bl a snabba spelvändningar. När VIK inte har stora ytor eller lyckas med något och hela tiden blir stressade av motståndarlaget så har de otroligt svårt att hitta ett annat vinnande spelsätt, tyvärr. Det håller inte i en slutspelsserie. Sedan måste man sluta med att låta motståndarna panga skott efter skott mot Ersson i tron att Ersson fixar det om han har fri sikt. Till sist går även de ”lätta” skotten in. Nä, stressa puckföraren mycket mer, hela tiden. VIK måste ta kommandot direkt från start, det har visat sig vara ett vinnande koncept, full rulle och snabb skridskoåkning samt snabb puckförflyttning, då vinner VIK matcher.

 3. Påsen skriver:

  Wikman körde en kyrktupp på första målet och skymde skottet för Ersson. Det jag förvånas av är att flera bärande spelare var så obekväma med tempot och det fysiska spelet. Om man har SHL intresse så måste man nog tänka om. Man kanske ska lägga fokus på detta slutspel o se om man håller i SHL eller ej. Men som tur är ny match imorgon och hockey är en lek..😀

 4. Miko skriver:

  Tuffast möjliga start. Den här matchen är en i raden av många som vittnar om skillnaden mellan grundserien och slutspel där man inte får nåt gratis i en matchkaraktär som är något helt annat än i grundserien. Hur som helst, direkt uppförsbacke. Nu finns inget annat än vinst på torsdag, för vid förlust så är det i praktiken över då det efter två omgångar kan skilja i värsta fall fem poäng upp till ettan och högst sannolikt inget man lär ta in på tre omgångar. Om man skall se det positiva i det är att förväntningar på laget har sänkts rejält efter denna förlust, nåt jag tror man gynnas av. Bör bli mindre anspänning och press.

 5. robert jonsson skriver:

  Leksand vann rättvist. Stängde ner VIK effektivt. Sedan är ju tekningarna ett stort problem som måste förbättras. Matchen vände efter Frycklunds onödiga utvisning i andra perioden vilket gav Leksand luft under vingarna och 0-1. I sådana här täta matcher finns det inget utrymme för onödiga utvisningar.