Fransson kom hem och inspirerade VIK att spela bra och bomba nästan 50 skott mot Pantern

Fransson kom in och grattades hjärtligt av Dahlbom efter matchen, bra lagfokus där av Dahlbom!  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Snacka om förlösande comeback av Jonas Fransson! 35-åringen kom hem och gav VIK trygghet då man nollade Pantern.

VIK vann med 1-0, vilket var grovt i underkant. Skotten 49-22 var inte missvisande hur det såg ut på plan. Vi ska också komma ihåg att Pantern inte alls är dåliga, de kom från en stark bortaseger i Karlskoga och har haft en bra form.

VIK kom ut hårt direkt från början. Jidskog i bortakassen var dock riktigt vass. Fransson gjorde några fina räddningar och såg så där laddad ut som när han är en av seriens klart bästa målvakter.

Eddie Davidsson bröt en 22 matcher lång måltorka med sitt fina 1-0 mål i andra perioden, där han istället för att dumpa pucken, eller låsa den i sarghörnet gick rakt in på mål och visade prov på sina snabba fina händer och vispade in returen.

Positiv var att VIK spelade bättre än på hur länge som helst. Williams såg het ut, något verkar ha lossnat i skridskoåkningen. Gråhns slog många fina passningar. För att nämna några.

Backarna gjorde bra avvägningar och man bjöd inte på mycket. Nye Jesper Andersson bidrog med rivighet och fart. De bänkade spelarna saknades ej.

(Myttynen kan dock även fortsatt få vara ombytt, men bara användas som tekare om det skulle behövas, där han gått om Lihagen som bäste tekare).

VIK reste sig resultat- och spelmässigt på nio. Fyra matcher kvar två poäng upp till topp-8, men i praktiken är det tre poäng om inte VIK kan putsa till sin målskillnad.

Troligen behöver VIK nästan gå rent resten och med detta spel plus en laddad Fransson är det absolut inte omöjligt.

4 svar

 1. Mr H skriver:

  Mikael eller webmaster – får ej radbrytning som jag vill. Ni får gärna redigera om Ni har tid. Sorry alla!!

  +/- samt poäng

  Backar:

  Larsson + 3 / 4
  Mylläri + 3 / 12
  Borgman + 1 / 14
  Uotila + 1 / 7
  Matushkin 0 / 17
  Cook – 1 / 12
  Cutta – 9 / 3
  Nilsson-Lindelöf – 1 / 1
  Alenbring – 3 / 0

  Forwards:

  Myttynen – 14 / 27
  Gråhns – 11 / 23
  Korhonen – 9 / 4
  Berg – 8 / 5
  Lihagen – 4 / 14

  Murphy + 9 / 21
  Williams + 2 / 38
  Urbas + 1 / 27
  Sorkin 0 / 22
  Svedlund 0 / 11
  Davidsson – 1 / 18
  Fish – 1 / 20
  Johansson – 1 / 22

 2. Mr H skriver:

  Vik 20 februari 2016

  +/- samt poäng

  Backar:

  Larsson + 3 4
  Mylläri + 3 12
  Borgman + 1 14
  Uotila + 1 7
  Matushkin 0 17
  Cook – 1 12
  Cutta – 9 3
  Nilsson-Lindelöf – 1 1
  Alenbring – 3 0

  Forwards:

  Myttynen – 14 27
  Gråhns – 11 23
  Korhonen – 9 4
  Berg – 8 5
  Lihagen – 4 14

  Murphy + 9 21
  Williams + 2 38
  Urbas + 1 27
  Sorkin 0 22
  Svedlund 0 11
  Davidsson – 1 18
  Fish – 1 20
  Johansson – 1 22

  PIM/penalty in minutes

  Uotila 101
  Williams 69
  Cutta 59
  Cook 53
  Borgman 44
  Gråhns 34
  Matushkin 32
  Mylläri 24

  Har alltså bara fokuserat på +/- och poäng. Har ej tagit hänsyn till de olika rollernas förutsättningar. Inte heller hur tränarna har disponerat och komponerat femmorna jämfört med Filander, eller tidigare under säsongen.
  Exempel: i höstas spelade Fish med Gråhns och Berg. Det fungerade bra.
  Trender backar: Uotila och Borgman, som negativt, Larsson positivt och som bubblare Alenbring, och Nilsson-Lindelöf. Det är svårt att ge några positiva omdömen om backspelet överlag, så jag tvekar naturligtvis. Jonsson finns med på +.
  Cutta i en klass för sig negativt och mycket utvisad. Uotila utvisad extremt mycket.

  Trender forwards: Myttynen, Korhonen, Gråhns, Lihagen, Williams negativt. Murphy och Sorkin positivt. Myttynen var ju en av de som började väl så bra.
  Klass för sig: Korhonen, Myttynen negativt, Murphy positivt utifrån just +/-. Fish.
  Det är såklart subjektivt med denna del av analysen. Det går säkert att utläsa mer av detta. Det finns annan statistik som är intressant. Hur mycket skjuter VIK totalt, lagets totala utvisningsstatistik m.m. Kanske kul med lite stats-sammanställning ibland.

  I mål:

  Fransson: 91.38
  Dahlbom: 90.95
  Koval: 85.47

  länk:
  http://stats.swehockey.se/Teams/Info/PlayersByTeam/6053
  Ctrl-klicka på länken

  Jag konstaterar att A-lagsspelare håller en halv säsong i VIK, och att A-lagsspelare sällan utvecklas i denna klubb.
  Hockeyn har kommit ikapp VIK. Det är fritt att spekulera hur nästa år ska bli.

 3. Marko skriver:

  Det var en enorm skillnad på passningsspelet jämfört med föregående match alltifrån tajming till mottagande mm. I övrigt också mindre schabbel ex i egen zon med pucken(berodde inte enbart på att Myttynen var borta). Fransson ägde och det märktes på hela laget och det var lite tv pucks känsla efter slutsignalen. Sen har VIK fortsatt problem med att förvalta sina lägen och det handlar inte alltid om målvakterna i motståndarlagen eller om otur utan om klassen på avsluten. Det är för mycket plockpotatis bland avsluten. Positivt dock att det blir mycket avslut.
  Känns ändå som om mina egna tankar redan är inne på nästa säsong och hur laget kan byggas. Jag är precis som många andra mer eller mindre övertygad om att det blir ett par juniorer till i truppen nästa säsong och att det är ett måste utifrån de ekonomiska förutsättningarna. Däremot så hoppas jag att VIK satsar pengar på åtminstone två produktiva
  backar. Av importerna som inte har kontrakt önskar jag att Murphy och Urbas stannar. Urbas behöver få en snabb kille till med sig så blir det nog mer produktion från hans sida.
  Resten kan för min del hitta nya klubbar. Det gäller även Sorkin som i dagsläget är den spelare som tillhör de som presterar bäst och jämnast.
  Avslutningsvis, kändes iaf fantastiskt kul med en seger som omväxling..

 4. Vikmaster skriver:

  Vilken lagvinst rakt igenom. Kändes som att alla på banan drog sitt strå till stacken i denna match. Puckarna studsade helt plötsligt med och inte emot, passningspelet var riktigt bra i alla tre perioder och en lugn 36(inte 35, fyllde ju år igår för fasen!) åring i målet som gav VIK chansen att vinna med med bara ett mål mot noll.
  Nu måste spelet dom visade mot pantern vara lika bra i resterande matcher om det ska finnas en chans till topp-åtta placering och slutspel, och forsätter dom på inslagen väg kan det här nog sluta bra. Hoppet lever!