VIK tog helledigt igen och vi se fick en historiskt pinsam insats mot Asplöven som vi inte kommer glömma

Efter det fina spelet mot Pantern fanns faktiskt visst hopp inför kvällens match. Men från första nedsläpp såg vi att VIK inte alls var intresserade (!) borta mot Asplöven på måndagskvällen. Skotten var 24-5 till Asplöven efter två perioder!

Ett gammalt, trött, slött och långsamt VIK blev totalt avklädda och föll med 5-2. VIK gick dock faktiskt från 4-0 till 4-2 men då hängde åter en veteran inte med utan trippade bort VIK:s chanser i slutet på matchen.

Den utvisningen var symptomatisk för hela VIK:s säsong; för gamla spelare, för odisciplinerade och för långsamma.

Tyvärr är det flera veteraner som tappat skridskoåkningen denna vinter, så är det i och för sig med veteranlag på denna höga nivå. Och vi vet ju sen gammalt att när en veteran väl börjat tappa bör man illa kvickt försöka sälja.

Ljus i mörkret. Alexander Nilsson-Lindelöf. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Nilsson-Lindelöf visade att det inte är så farligt att spela med unga spelare då backen snyggt hängde en puck i krysset från distans. Ett ljus i mörkret.

Det finns inte mycket mer att skriva om matchen än att det är få VIK:are som förtjänar att bära klubbmärket framöver.

Vi får döpa detta pinsamma och historiska debacle till något fyndigt och dra lärdom hur man inte ska träna, bygga eller sätta ihop lag. Detta lågvattenmärke i den moderna VIK-historien kröntes av denna historiskt usla ickeinsats i Haparanda.

I en match då man hade alla möjligheter valde man inte att dyka upp. Kanske finns en förklaring att man var ute och festade igår, eller att truppen har drabbats av magsjuka.

Hoppas det hur som helst kommer fram varför man skämde ut klubbmärket så i afton. Extra bittert är det då man faktiskt hade chansen att vända på säsongen lite.

***

Beskedet var ju tydligt från de flesta VIK-spelarna: Vi vill inte vara här, eller vi vill i alla fall inte slita speciellt mycket här, eller vi duger inte längre på denna nivå.

Operation utrensning måste startas på allvar nu där VIK-ledningen bara bör försöka behålla en handfull spelare, i princip bara de yngre plus någon veteran som framtida pappa.

Att man kanske i sämsta fall får avlöna några usla veteraner nästa år får man helt enkelt ta, de får väl bidra med  andra sysslor i klubben om de inte hittar nya klubbar.

För att locka flera än de närmast sörjande nästa match bör man ställa i princip hela J20 på plan, och bänka de 15 sämsta. Det vore en bra signal för framtiden.

12 svar

 1. gns skriver:

  Zeke: Så sant så, varför offtra j-20 för inget. j-18 då, eller damlaget? Någon ur våra egna led kan väl offras? Är så j-vla besviken så jag finner inga ord. Känner mig som en Hitler. Ingen ide att sparka på spelare heller då systemet är byggt som den är. Hoppas VIK vinner nästa match.

 2. Zeke skriver:

  J20 har viktig match på onsdag hoppas alla junisar får åka med till Örebro
  Det är ju ett hån mot juniorerna om dom kastar in dom nu i À laget när det är kört
  redan

 3. per-olov larsson skriver:

  Det är väl helt klart att man misslyckas om och om igen 11 spelare nya hur ska man hinna spela ihop ett sånt lag en del trötta lata lyfter bara lön det är ingen känsla man undviker pucken lirar i hörnen vågar inte tackla bara trippa eller snacka var är alla unga egna talanger yngre sugna spelare alla andra lag har mera egna samspelta lirare skaffa en tränare som kan agera istället för att stå med armarna i kors och snacka med domaren det är spelarna han ska tala med

 4. Patrick skriver:

  Bra skrivet Mikael, vad händer i en förening som dem senaste 8-10år har varit välskött och levererat bättre o bättre resultat för varje säsong.Spelare kickas, tränare kickas, ledare kickas,anställda på kontor kickas,beslut fattas som det inte finns ekonomi för.Fägerblad sa i lördags att dem har dragit på sig för mycket kostnader, ja de kan ju vem som helst räkna ut att det blir så när man ska avlöna 4 tränare och spelare som sitter på läktaren, är orolig att Fägerblad håller på och kör ned denna fint uppbyggda förening i skiten igen.In med Anders igen, och spelarnas insatser är inte ens värt att kommentera men sådan ledning sådana spelare,äpplet faller inte lång ifrån trädet.

 5. Micke skriver:

  Dags att utvärdera Hammars insats.

 6. Göran skriver:

  Man kan ju fundera hur föreningen VIK Mår sköts?
  A-LAGET spelar uruselt

  Folk sägs upp i föreningen på ungdomssidan!
  Och enligt rykten så har den nya tjejen på ekonomi avd slutat med
  ÄR något som inte står rätt till

 7. gns skriver:

  Jag och min umgänges krets har varit inne på att ge j-20 och tom damlaget chansen ist, för hur i helvete kan vi vara så här dåliga och värdelösa som vi är? Kan inte begripa, inte någonstans!

 8. gns skriver:

  Pinsamt är bara förnamnet. Fy fan vad illa!

 9. Marko skriver:

  Alexander med de två efternamnen var bäst på plan av VIKarna tillsammans med Uotila. Det är kul att se när en ung kille som han visar lite offensivt spelmönster och gör lite oväntantade saker istället för betongsuggorna som tydligen tagit över många andra matchtröjor hos VIK.
  Det är som jag och ni andra skrivit tidigare inte många av de i dagens trupp som ska vara med nästa säsong. Även ett par av spelarna med kontrakt nästa säsong behöver försvinna. Jag att de gör så framförallt om de får beskedet att de inte får spela i VIK kommande säsong utan det blir lottförsäljning eller möjlighet att fortsätta sina ev hockeykarriärer på andra ställen.
  Tragisk säsong och jag får fortsatt in det om varför det kunnat gå så fel med hela skiten när många spelare iaf på papperet var helt ok.

 10. Göran skriver:

  En klockren analys (som vanligt)
  Vart dom nöjda efter lördagens match när dom iaf säkrade kontraktet åt VIK ?. Och idag gick på sparlåga igen och tänker på dom kontrakt som fler redan verka ha skrivit på ???.
  På onsdag hoppas jag innerligen att en 10-12 st är petade och juniorer får chansen.
  Och dom petade kan stå och dela ut fifty fifty lotter gratis och betala alla lotter själva.
  Några kan oxå sköta parkeringen
  Hoppas på en rejäl analys vafan det har gått fel någonstans
  Och tillsätt en sportchef NU
  Och styrelsen ta en funderare både en och två gånger och ta ert förnuft till fånga och lämna era platser till folk som förstår sig på HOCKEY

 11. Bosse Norling skriver:

  Riktigt bra skrivet. Håller till fullo med på allt, varje bokstav.

 12. Janne Persson skriver:

  Väl rutet, hoppas verkligen att berörda läser detta..