Frycklund & Johansson klev fram och var bäst när det gällde då Björklöven besegrades

 

I en svängig historia vann VIK med 6-4 hemma mot Björklöven inför 3600 högljudda fans på onsdagskvällen. Detta med nyförvärvet Chris Langkow på läktaren och jag antar Chris fick en god känsla för vårt ställe.

Från start såg VIK:s centrallinje med Frycklund, Gråhns och Johansson (nåja, ytter idag) riktigt så där 100% på ut. Man förstod då genast att Löven skulle få en halvjobbig kväll.

VIK var strået vassare än Löven i första perioden och man verkade inte ha några nerver trots digniteten på matchen. Skotten 18-9 var en indikation på det.

Löven gjorde dock 0-1 i numerärt underläge då pucken dansat på mållinjen i Lövens zon. Fishs klubba mosades sönder (av vem?). Löven målkontrade.

Frycklund gjorde sin kanske bästa match någonsin i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frycklund gjorde sin kanske bästa match någonsin i VIK. Även Wikman var strålande. FOTO: RUNE ÅHLÉN

I andra perioden hade VIK fortsatt foten på gaspedalen och den så vansinnigt energiske och snabbe William Wikman fick äntligen näta efter att otroligt nog gått mållös i 12 raka. 1-1 tidigt i andra perioden.

Tidigare VIK:aren och så sympatiske Jonas Emmerdahl fick sedan kanske sitt livs träff och 1-2 till Löven bara 2,5 minut senare.

Frycklund var överallt fixade här ett power play. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frycklund var överallt och fixade här ett power play. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frycklund har åter hittat sin lysande form från tidigt på säsongen och “Patrik Berglund-light” (om man nu får säga så) gasade helt sonika igenom Lövens försvarsmur (efter en strålande passning av Simon Karlsson) och fintade elegant in 2-2 bara dryga minuten efter Emmerdahls kanon.

Simon Karlsson placerade sedan fint in 3-2 i power play för sitt första mål här. Hoppas verkligen det lossnar för den enligt många så begåvade backen nu, noterades även för två vassa assists.

Edström var olycklig vid 3-3. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Edström var olycklig vid 3-3. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Rasmus Edström, som normalt sett är ganska okey med pucken, bjöd sedan på en äkta indianare och 3-3 efter bra dribblingskonster att snabbe Ottosson.

Målkalaset fortsatte några minuter senare då Daviddson i power play smekte in 4-3 efter strålande förarbete av Freddan Johansson och Karlsson.

Löven var inte alls ofarliga och bet sig ofta fast i VIK:s zon under andra perioden, i vissa moment har VIK fortsatt svårt att få stopp i spelet och få pucken ur egen zon. Men det har blivit bättre ju mer Alenbring fått spelat.

Detta friläge slutade med att Zetterberg serverade Frycklund öppet mål. Bra driv mot kassen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Detta friläge slutade med att Zetterberg serverade Frycklund öppet mål. Bra driv mot kassen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Sista perioden inleddes med bra Lövenpress men Svedlund stack upp på en kontring och halvt friläge. I efterdyningarna på den kontringen visade Lukas Zetterberg åter sitt fantastiska spelsinne då han serverade Frycklund helt öppet mål, till och med jag hade nästan nätat där.

Lossnar det för Simon Karlsson nu efter ett fint mål och en assist? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Lossnar det för Simon Karlsson nu efter ett fint mål och två assist? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Sedan följde en Lövenpress och 5-4 kom inte orättvist. VIK fick slita hårt innan Fish äntligen fick spräcka sin 16 (!) matcher långa måltorka i tom kasse.

SAMMANFATTNING

Det var starkt att se hur många var som bäst och klev fram när det gällde som mest. Jag hyllade Frycklund kraftigt de första 15 matcherna och nu är det puckskickliga lokomotivet tillbaka i full form igen.

Frycklund gjorde nästan lite som han ville då han utnyttjade sin fysik och teknik till fullo. Även Fredrik Johansson var alldeles lysande och gav VIK-offensiven kraft som ytter.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Den med gott minne vet att Freddan gjorde sin bästa säsong någonsin som ytter för några år sedan. Då blev det 33 poäng av tvåvägsspelaren. Kanske kan #12 fortsätta som ytter nu, kanske med Chris Langkow som center?

Måste även hylla Stefan Gråhns. Han är inte den snabbaste längre. Han är inte den störste. Men oj så många dueller karl´n vinner. Har en enorm förmåga att täcka pucken och trots besvärliga sarglägen och få den till en lagkompis. Retade dessutom Lövens tuffing Niklas Pavel och pekade på resultattavlan och Pavel föreföll svarslös.

Gråhns bemästrar verkligen kampmomenten. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Gråhns bemästrar verkligen kampmomenten. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Även hypersnabbe William Wikman förtjänar ett hedersomnämnande. Lånet visar verkligen hjärta för VIK och sliter kopiöst. Även Wikman körde med Pavel och den lille forwarden tryckte undan den store Pavel tack vare en kombination av balans och fart.

Henrik Lundberg var lite mer sysslolös än vanligt och var kanske lite kall då väl Löven bombade in några projektiler. Men skönt för Henrik att laget kan göra lite mål som ombyte.

Albin Johansson har tillräckligt bra skridskoåkning för Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Albin Johansson har tillräckligt bra skridskoåkning för Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Nye Albin Johansson fick spela drygt sju minuter och backen kan verkligen åka skridskor och gjorde en ok debut. Lämnades dock lite ensam med puck i några svåra lägen och fick inte till urläggen, men inte lätt att komma in i hetluften så här direkt från Ettan. Lär växa framöver.

Douglas Alenbring gjorde en ny strålande insats som defensiv back. Alenbring radar upp solida matcher och ger laget så efterlängtad fysik. Jag skrev redan på försäsongen att jag tyckte att “Dogge” var redo för Allsvenskan, och efter en mer krokig resa än jag trodde är han i princip där nu.

Niklas Lihagen fick spela center men hade åter svårt att imponera. Olsson försöker verkligen spela igång den tidigare så starke centern, men frågan är var det här tar vägen nu när Chris Langkow ska in på en centerplats.

Att få igång Fishs målskytte igen är prio. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Att få igång Fishs målskytte igen är prio. FOTO: RUNE ÅHLÉN

En spelare som kan mycket mer är Christopher Fish och jag tror han behöver en mer offensivt beprövad miljö än att spela med Jesper Andersson och Jonte Berg, även om de gör ett mycket gott dagsverke. Kanske sätta Fish med playmakern Langkow?

Jesper Andersson var ende center med äran i behåll i tekningscirklarna med 45 %. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jesper Andersson var ende center med äran i behåll i tekningscirklarna med 45 %. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kan inte heller sticka under stol med att backsidan skulle må bra av ett tillskott som breddar och kanske till och med spetsar det hela och vässar konkurrensen. Vi såg ju många heta forwards nu när Langkow värvats, spelare lyfter sig ofta av konkurrens.

Alex Lindelöf fick inte spela, kanske då Olsson känner att laget behöver bli tuffare i egen zon.

PUCKLIGAN

5 Mikael Frycklund

4 Fredrik Johansson

3 William Wikman

2 Stefan Gråhns

1 Hampus Larsson

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"824389450755174403";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-25 22:52:16";}}";

5 Kommentarer

 1. Marcus

  Se det positiva, för en gång skull hade Vik ett anfallsspel med kreativitet. Tycker detta var en bra match offensivt, helt klart flera nivåer upp underhållningsmässigt!! Lihagen är inte bra, det ser alla men han var mycket bättre i början på säsongen. Jag tror och hoppas fortfarande att han kan bli en tillgång i slutet på säsongen.

  1. Gurkan 63

   Lihagen var inte bra förra säsongen , Lihagen startade denna säsong förtroengivande ,men har tyvär fallit tillbaks till gammla vanor. Att se hans inställning i matchen igår var bedrövlig, han försöker inte Emma att spela hockey . Är det ok att han får åka runt och göra lite för vad han känner för ? Är det ok att han låter dom andra sluta i varje byte för att kämpa om sin plats i laget ? Han är helt ointreserad av att spela hockey ,hur länge ska han uppta någons plats i laget som han inte förtjänar ? Det är bara att bänka han för alltid sluta tro på något under när det gäller Lihagen ..

 2. Bozo

  Det måste vara nått fel med Lihagen. Han verkar inte trivas alls på isen och bara hans närvaro slukar positiv energi. Seg och stel, oklart om det är fysiskt eller psykiskt. Han har hittills under dessa år inte hamnat rätt i laget förutom en kort period under Appelgren, när alla andra var helt energilösa.

 3. Gurkan 63

  Har aldrig sett en så välvuxen man falla så lätt man behöver vara blåsa på han så gäller han ,syftar så klart på Lihagen ,han är så nonchalant ,bänka han en gång för alla …

 4. Vimmerbyarn

  Underbart att man inte slutade spela vid 5-3, utan fortsatte att gå för sexan. Otroligt viktig egenskap som man tidigare saknat. Enda oron jag fortfarande kan se är spelet i boxplay. Tycker fortfarande att man stressar skytten för dåligt. Ligger fortfarande lite för lågt med boxen. Annars kanon allting!

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto