Frycklund kanske på väg bort och Tingsryd känns igen från tidigare med intressanta nyförvärv

Byter Frycklund, liksom Bromé & Emmerdahl, till nordligare breddgrader? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt NSD.se jagar Asplöven Mikael Frycklund. Tror det skulle vara kanon för Micke. Att kanske få vara uttalad topp-2-center och bygga upp självförtroendet ordentligt en hel säsong.

Men tråkigt om VIK skulle tappa ytterligare en ung lirare sprungen ur J-20. Men samtidigt får man inte bli för nostalgisk heller när man ska bygga lag. Balansgång de luxe.

NJ är onekligen inte nostalgiskt lagd (lex-Söderkvist) och tyckte tidigare att kontinuitet är lite överskattat, och att spelare inte är så känsliga för svag kontinuitet.

***

Tingsryd förnekar sig inte. Nu lastade den lilla klubben upp med småhypade Eric Castonguay, som öste in poäng i Norge. Enligt uppgift gjordes dock mycket av poängen mot lite sämre motstånd i den ojämna norska ligan.

Få se om VIK kommer ha lika svårt mot TAIF även denna säsong. Troligen är TAIF VIK:s största boogey team i Allsvenskan någonsin. Och som vi vet är traditionens makt stor.

***

KHK:s SHL-trupp skrämmer inte. Läge för snabb revansch nästa vår?

***

Men många hål att fylla i VIK:s trupp:

Forwards:

Williams – X1 – X2

X3 – Lihagen – Johansson

Davidsson – X4 – X5

Svedlund – X6– Fish

Backar:

X7– X8

X9 – Jonsson

Larsson – Borgman

***

Sedan borde det väl inte vara omöjligt att behålla Gråhns, Montpetit och Berg, plus att någon junior tar plats. Kanske kan tvåvägscentern Christopher Mastomäki redan nu ta Söderkvists plats? Filander lät väldigt positiv gällande Mastomäki här på bloggen nyligen.

Då är det upplagt för cirka sex nyförvärv att se fram emot. Det är ju många som är nästan barnsligt positiva att just vårt lag ska hitta rätt. Det ingår lite i supporterskapet.

Det är nog inte omöjligt att vi får hela tre nya topp-6-forwards, fyra med Lihagen såklart. Plus så klart tre nya topp-3 backar faktiskt.

Här gäller det att NJ håller tungan rätt i mun nu och hittar spetsiga bitar som passar ihop.

6 svar

 1. Stubben skriver:

  Jag är inte förvånad att de unga spelarna lämnar VIK. De egna talangerna får aldrig samma chans som en lånespelare från SHL.

 2. Mr H skriver:

  När vi är en bit inne på nästa säsong så rör det väl sig om ca ett dussin nya. Jag ger gärna Frycklund en chans till. På känn.
  När kan vi se räkenskaperna från säsongen som var?

 3. sudden skriver:

  Ja, hoppas man fick bra betalt och att en ersättare hittas för samma peng. Jobbet som NJ lägger ner nu är kanske helt meningslöst om SHL snor spelare som är under kontrakt. SHL har lurat HA totalt med det nya avtalet. NJ håll spelarna hemliga tills tiden för transfer till SHL stängs och sen dunkar du ut 5-8 supervärvningar som ingen kommer åt. Har ju hela hösten att spela ihop sig och sen vara bäst när det gäller!

 4. Adde skriver:

  Då försvann näste spelare……Och de var Mastomäki av alla. Synd men hoppas VIK fick en rejäl slant för honom.

  Nu är det många luckor att fylla asså. Kommer bli svårt att lära sig alla nya nummer till nästa säsong. 😛

 5. Freddan skriver:

  Tyvärr trodde du fel vad gäller Mastomäki… Usch, trist känsla nu.

 6. sudden skriver:

  Jag tror att Mastomäki blir fjärde center, Freddan blir tredje, Lihagen andra och första är vikt för en riktigt vass center, Steen eller Edblom kanske? Steen håller nog SHL klass om han får vara med från start.