Johner lämnar och jakten på en riktig (vänsterfattad?) förstecenter kan börja!

16 svar

 1. widde skriver:

  In med mer spets i form av finska lirare…

 2. Mr H skriver:

  Mikael: Jo, det resonemanget finns kanske också. Men han är ju inte Patrik Berglund heller.
  Att byta ut honom mot 2 meriterade unga/yngre på väg upp med stats som säger tillräckligt, plus någon höjning till någon annan.
  Dock, spännande att se vad vi kan hitta framåt, enligt din senaste text.
  Trevlig Valborg!

 3. Mikael Norén skriver:

  Mr H: Intressanta tankar, men tycker ändå att det finns mer att plocka om man verkligen hittar en bestående omgivning till Williams, han har ju trots allt gjort mkt mål utan direkt någon radarpartner. Angående din tidigare fråga om Europa finns ju en myriad av lediga spelare, än så länge för tidigt att sia om specifika spelare. Men i Allsvenskan är nog Edblom (ex SSK) OCH Alexander Larsson (ex-Hästen, SSK) intressanta för många.

 4. Mr H skriver:

  Mikael: Jeremy Williams – kostnad för VIK ca 100.000 euro/säsong.
  Mellan 2007 – 09 gjorde JW 29 matcher i Maple Leafs och gjorde 9 poäng. Det är vad som är fakta.
  Däremellan 95 matcher och 73 poäng för Marlies. Superbra resultat i AHL de 2 säsongerna, plus de 2 nästkommande i nya klubbar (plus Tyska andra serien) – innan han till sist kom till oss. 9 poäng från NHL!! Inte mer.
  Men nu är trenden att JW, som vi ser, har drabbats av fräschörproblem. Trenden är klart nedåt. Slutkvalen har gett zero för en man av den kalibern (12 matcher – 3 poäng).
  Vart vill jag komma?
  Krona per poäng, eller om man vill poäng per krona.
  Någon annan klubb som vill ta JW´s kostnad? Ja, kanske.
  Kan inte se varför vi ska betala den summan någonsin i det här läget.
  Dustin Johner gjorde 46 poäng för oss, samt 3 poäng på 9 kvalmatcher.
  Poäng per krona.
  Vad gör VIK? Behåller JW, och släpper Johner, som är billigare.
  (JW har ett år kvar).
  Inte en chans att det här är rätt!! Nästan 10% av budgeten på EN spelare, som gjorde ungefär hälften av vad Johner gjorde! Slangen kunde ha fått några spänn till, Jacobson hade kanske kunnat gå att behålla, o.s.v. Karaktär.
  But thats just me…

 5. Johan skriver:

  Inte kommer att lyckas med att ta klivet upp i SHL ska det ju vara. Förlåt!

 6. Johan skriver:

  Tyvärr så säger magkänslan att vi / Västerås kommer lyckas ta klivet upp i SHL. Varför? Jo, vi byter mer än halva laget inför varje säsong och får ingen kontunite, blir av med spelare som spelar i laget för de har klubb hjärta. Man orkar inte hoppas inför en ny säsong att ”nya laget” ska lyckas bättre än förra säsongen, det blir som om VIK tävlar mot sig själv om vilken laguppställning som är bäst detta år eller laget förra säsongen. Kan vara på tiden att sätta ner foten och bygga laget på lång sikt och sätta målet att nå SHL om 5 år eller så. Klubbkänslan är på väg att rinna ut, för någon stans tar hoppet slut. Jag har följt VIK sedan 80 talet och rest på borta matcher och vart med när vi tog klivet upp till elitserien och även när vi gick i konkurs och fortsatte gå när VIK började om, men nu är min känsla lite sådär, vet inte men jag hoppas att någon gång vi tar klivet till SHL med eller utan mig. Lycka till i framtiden!

 7. PeGe skriver:

  Fredrik, helt rätt. Vi såg ju alla hur det gick med SSKs helt nya lag förra året…

 8. Fredrik skriver:

  Truppen ser väldigt tunn ut. Det pratas spets hit och spets dit.
  Det som oroar mest är att det inte finns någon stomme kvar av VIK-are. Utan en lojal stomme riskerar man att hamna i stora problem och med ett lag utan hjärta för klubben. Risken ökar att nya spelare inte levererar och dessutom blir det förmodligen dyrare. Men jag kanske är gammalmodig och ensam om att värdera klubbkänslan och tro att den är positiv.

 9. Adde skriver:

  Spets kostar. Nästa säsongs hockeyallsvenska kommer vara sämre än på många år, så Williams kan nog göra personligt poäng rekord i Sverige. Så han är värld varje krona i mitt tycke.

 10. Mikael Norén skriver:

  Mr H: Tror det kostar med NHL-meriter 🙂

 11. Mr H skriver:

  Mikael: …och då måste man undra vilken som är den bästa affären. Kostar Williams 100´euro/år? Ojoj.

 12. Mikael Norén skriver:

  Mia, det är per säsong. Alla belopp för nordamerikaner anges i Euro netto per säsong. Tror Williams har typ 100 000 Euro netto/år. Men det är bara en spekulation från en bra källa i fallet Johner.

 13. Mia skriver:

  65 000 Euro per månad eller år?

 14. Mr H skriver:

  Dustin Johner 32 år – otroliga 195 poäng på 245 matcher i Sverige, dock i olika divisioner. Leksand föryngrar (som vanligt), men nu behöver det vara lite tempo på återuppbyggnaden. Någon Engsund-typ samt lite mer tekniska inte alltför dyra spetsforwards.
  NJ behöver hjälp. Vi kanske måste börja skramla som vi gjort tidigare, fast lite mer än sist…

 15. stalle skriver:

  Jag förstår att det är ett svårt val att bestämma sig för att stanna eller att försöka komma till ett lag som betalar en högre lön till deras hockeypension. Men det som är bra nu när Johner bestämmt sig är att nu kan NJ gå vidare att söka en ersättare till honom. Hoppas vi kan få svar snart om Angell,Berg,Urbas och Montpetit blir kvar så att NJ annars kan hitta ersättare till dom innan spelar-marknaden blir alldeles för tunn!

 16. E skriver:

  Förstår inte att det ska ta så lång tid innan Gråhns blir klar…. Man blir ju orolig!