Söderkvist slutar – den mest chockerande sillydagen i den gulsvarta historien skrivs till den 27 april 2015

Söderkvist inte bara åker skridsko.

VIK-legend och defensivspecialist Marcus Söderkvist har sorgligt nog förstört sitt sista anfall för motståndarna. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter Lihagensigneringen var det hoppfullt i VIK-land. Vad skulle bli nästa steg i SHL-kampen 2015-16? Men efter ett steg framåt togs det på måndagen två steg bakåt.

Först kom en Alexandre Rouleau 2.0 då Oscar Engsund fick en klump i magen av att vara i Västerås, eller kanske bara blotta tanken på att bo i Gurkstaden. Engsund drog hem till Småland.

– Vi vill inte ha spelare som inte vill vara här. Vi hade ju kunnat kräva att han skulle komma men det hade inte känts rätt. Vi får kompensation men vi kommer inte att gå ut med på vilket sätt, säger klubbchef Anders Eklund till Centralen i Engsundgate.

Det känns mycket tråkigt då Engsund nog hade potential att nästan bli något av en ny Andreas Lindh som nyttig professionell gangster. Bara det att Engsund fick spela slutspelshockey med Frölunda i våras fick det att vattna lite i munnen.

Nu har NJ tappat värdefull tid och måste ut på backmarknaden igen och hitta någon tuffing. Eller så innebär detta att Per Helmersson får köra ett varv till i försvaret.

***

Från backposition kunde också Söderkvist hota offensivt, men som alla vill nog Marcus har tillbaka KHK-serien. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Engsunds avhopp var dock bara en lätt vindpust i jämförelse på som komma skulle – Marcus Söderkvist lägger av efter sin bästa säsong! Det var oväntat, det kändes som det var igår ”Slangen” skrev på ett nytt treårskontrakt (men det var 2013).

Söderkvist gjorde det bra som back i power play och utvecklade hela tiden känslan för det offensiva spelet. Men tydligen ska VIK träna mer nu, och det ska inte gå att kombinera med jobbet!?

Nu blir det ett stort tomrum efter VIK-legenden. Om även Helmersson slutar och när vi lägger till Emmerdahls sorti får sig den defensiva kontinuiteten en törn. Att VIK fortsatt kommer släppa in minst mål i serien är inget vi kan ta för givet längre.

Däremot ger det en chans att satsa på mer kreativa spelare. Det ligger också i linje med NJ:s uttalanden att han vill utveckla det offensiva spelet.

Nu får vi hoppas att Marcus Söderkvist får en egen kväll någon gång i vinter och att tröjan åker upp i taket. 846 (enligt Bosse Wallins Twitter) A-lagsmatcher utan gnäll och 100% inställning.

Men det borde blivit 1000 med tanke på att Marcus var för bra att sluta redan nu. Hade gärna sett Marcus som en back kommande SHL-satsning.

4 svar

 1. Mr H skriver:

  Skillnaden i vad Slangen behöver och vad VIK bjuder. Är det ej överkomligt? Vi får väl skramla.

 2. martin skriver:

  Att vi inte kan se över en lösning för att behålla slangen. Att våren mest lojala spelare måste kombinera detta med jobb. Dåligt i min Mening, trodde detta var löst iom senaste kontraksförlägningen

 3. Olle skriver:

  Bara att lyfta på hatten, en tvättäkta ikon. Håller med dig Erik, ska man spela i VIK räcker inte bara BP spel ( även om några ville ha tillbaka Mårtensson som spelar 1 min per match) men jag tror Slangen hållit minst ett par säsonger till som back

 4. Erik Lekenhed skriver:

  All heder till slangen, men man kan inte ha kvar han bara för att hoppa in i BP.