Filander om Lihagen & om åtta unga VIK-lirare : “Lite utav en “Minislangen” Söderkvist”

Kopian och originalet? Filander menar att Linus Svedlund är lite av en “Minislangen” (Marcus “Slangen” Söderkvist). FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– En stor tvåvägsspelare som är väldigt taktiskt drillad. Spelar både PP/PK samt är en extremt bra tekare, säger Filander om Niklas Lihagen.

Vilken typ av kedjekamrater tror du han behöver för att få ut allt?

– Omgivningen har vi så klart planer för men den får vi återkomma till. Har sett honom leverera med väldigt olika typer av spelare, tror därmed att vi får se vilka som behöver “Hagen” för att kunna leverera sitt bästa.

Hur ser upplägget ut under måndagen (27/4), vad jag förstår börjar barmarken?

– Uppstart med de spelare som är under kontrakt (ej nordamerikanerna). Genomgång av vad som händer närmsta dagarna och sedan tester innan det direkt blir långhelg. Träningen i full fart drar igång efter det.

Hur många är med på barmarken nu från start?

– Cirka 15 st från början. Det kommer väl ticka in några vart efter av olika anledningar. Exempelvis nya spelare, spelare som kommer hem från landslag osv.

Det finns ju ett gäng intressanta unga spelare, hur ser du på dem och kring vad ni hoppas av på av respektive, styrkor och förbättringsområden/hur de ska nästa steg?

Robert Lantosi?

– En snabb farlig rightare som behöver mogna kroppsligt. Gjorde redan förra året några fina matcher, bl.a. mot Asplöven borta och flera bra matcher med Arboga samt JVM-brons.

– Tror att, efter en bra försäsong, kommer han ta stora kliv in i seniorsammanhang.

Christopher Mastomäki?

– Växte stort under säsongen och är en kille vi tror mycket på inför säsongen. Tävlar hårt som smart två-vägs c/fw, behöver mer kött på benen vilket somrarna är till för. Otroligt seriös och ambitiös kille.

Lukas Zetterberg?

– Lukas är en sniper med bra spelsinne, en framtida spetsspelare. Har en del att jobba på med fys och defensiv. Men vi tror att vara med seniorer och träna/tävla så kommer de delarna växa hos honom.

Mathias Linnarud?

– Offensiv back som är väldigt frejdig, men som har mycket att jobba på för att växa in i seniorspel på hög nivå. Framför allt vad det gäller taktik, fys och defensiv.

Hampus Larsson?

– En smart kille och tvåvägsback som under majoriteten av denna säsong var ordinarie på sex backar. Har stor potential och vi tror att han kommer bli ännu bättre i år. Behöver så klart mer erfarenhet vilket han bygger varje dag, samt några kilo till, men det kommer.

Linus Svedlund?

– Svedlund är en kille som är lite utav en “Minislangen” (Söderkvist), smart som behärskar det mesta på isen. Lojal och vältränad som spelar uppoffrande.

– Behöver tuffa till sig och skita ner sig på isen och våga visa sina fina offensiva kunskaper när läget ges, har mer i sig ibland.

Rubins har en jättepontential enligt Filander, men måste bland annat slipa till det taktiska i försvarsspelet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Kristians Rubins?

– Stor allround back som inte kan bli draftad förrän nästa sommar. Har en jättepotential men som det även gått väldigt fort för. Gjorde A-lagsdebut innan J20-debut. Ska få växa in i den “svenska” modellen lite mer vad gäller försvarsspel och spelsystem. Behöver också förbättra uthålligheten och spänsten framför allt.

Alexander Nilsson/Lindelöf?

– En kille som gått från center till back under säsongen. Spelskicklig, smart och seriös. Har ledarskapet i sig men behöver få växa in i det totala backspelet, vilket jag tror att han kommer göra snabbt. En del fys att jobba med – vilket blir kanon med hjälp av Hammar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/b39d7f379a53587f39abf9c5d17b6232/tumblr_nfcxztNrgz1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

7 Kommentarer

 1. Mr H

  När en värvning är klar, då förväntar man sig att den redan var förankrad i klubben och bland de som ska spela. Vad har hänt?
  Slangen slutar! Konstig dag verkligen. Mr VIK!!
  Engsund OCH Slangen borta. Vi behöver en grisfemma.
  Deveaux kanske…
  Nej, vad säger jag…en Freudiansk felsägning, men karaktärspelare åt det hållet, men inte just så mycket livstids- avstängning som den killen får. NJ får samla sig nu och hitta något annat.
  Toni Rajala, 27 poäng – 31 matcher, får ej kontrakt hos Färjestad.
  Han får vi väl råd med?

 2. Erke

  Kenns veldigt bittert att slangen slutar pga av att vik inte kan erbjuda han en møjlighet att spela hockey på heltid utan att vara tvungen att knega på sidan av! Det handlar om Mr.Vik! detta gillar jag inte!

 3. stalle

  Nån som hört ngt om Angell och Johner? Hört lösa rykten om att dom kan vara aktuella för Lif! Hoppas detta inte stämmer:/

 4. Mr H

  What???????? Engsund bryter med VIK!! Hur fasen är det möjligt?
  Kan man aldrig få vara lugn? Han har inte spelat en match än.(källa Mr Madhawk)

 5. Mr H

  Gurk-Hawkmoon: ja, jag håller helt med. Det här är guld värt. En viktig insyn i tillväxtkapitalet. Den fortsatta träningen kan vara avgörande – att hitta rätt mix i den, för att fortsätta bygga underifrån, som jag tror blir avgörande. De riktiga lagen har en egen stomme.
  Mikael Norén – superartikel igen! Uppskattar verkligen dina analyser.
  Hur ser det ut på den Europeiska marknaden (Frankrike, Österrike, Schweiz och Italien) just nu? Något matnyttigt där?

 6. PeGe

  Tur att det kommer en minislangen när slangen den store lägger av. Tungt, mycket tungt avbräck enligt mig!

 7. Gurk-Hawkmoon

  Lysande! Sådant här vill nog fler än jag läsa mycket om! Dvs juniorspelarna och VIKs framtida spelare. 🙂 Vore kul om du kunde få till en intervju med J18 och J20-tränarna också om du har möjlighet. De kan säker säga lite om hur spelarna på den nivån ser ut etc. 🙂

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto