En stor pusselbit klar tack vare Lihagens gulsvarta comeback efter sortin från Karlskrona

Lihagen har verkligen förbättrat skridskoåkningen sedan tiden i VIK.

Allroundsskicklige Niklas Lihagen kommer troligen ge VIK någon extra dimension. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På söndagen kom en trevlig nyhet då det står klart att store allroundcentern Niklas Lihagen förstärker. Lihagen var en nyckelspelare i det starka Karlskrona och centern gjorde ett mycket fint mål just mot Gulsvart i kvalet, plus en långmyra (nåja) i krysset.

Kontraktet är skrivet på hela tre år, en evighet i dagens hockey. Lihagen fyller också 32 i år och tidigare har NJ inte varit direkt lyckosam med värvningar av veteraner på längre kontrakt. Men med Lihagen känns det annorlunda, bitvis eftersom Örebrosonen fick ett nytt hjärta 2010 och sedan dess har kurvan pekat uppåt.

Lihagen bidrar på många sätt i spelet, trots de 196 centimetrarna är det bra frekvens på benen och magnifika 60,5 % vunna tekningar ifjol skadar inte…

***

Nu kan vi lite mer på allvar börja skissa på laget. Eftersom Lihagen är en rightare kanske det inte är optimalt med rightaren Williams, men man vet aldrig.

Forwards:

Williams – X1 – X2

X3 – Lihagen – Johansson

Davidsson – X4 – X5

Svedlund – Söderkvist – Fish/Zetterberg/Mastomäki/Lantosi

Utan kontrakt: Urbas, Montpetit, Berg, Gråhns, Frycklund, Steen och Johner.

Backar:

X6– X7

Engsund – Jonsson

Larsson – Borgman/Lindelöf-Nilsson/Linnarud/Rubins/

Utan kontrakt: Angell, Fredriksson och Helmersson.

5 svar

 1. PatrikH skriver:

  Göran: OK, missade tydligen att anpassa mitt språk till omgivningen. Funderade mest på vilken klaff han fått bytt. Kan nämna att jag faktiskt varit med om att ta fram en implanterbar defibrillator som projektledare på ett tyskt företag. Intressant information för mig med andra ord.

 2. Mikael Norén skriver:

  PatrikH, slarvigt skrivet av mig, tänkte mer på att Lihagen uttryckt sig som han fått ett ”nytt” hjärta, vilket gjort att han orkar mer nu.*** Göran, det är lugnt, är bara tacksam att Patrik tog reda på fakta. *** Mr H: Ledsen att jag inte hunnit tagit reda på dina frågor, ska försöka göra det, tror dock inte VIK har något uttalat samarbetslag.

 3. Mr H skriver:

  PatrikH – Eller är det rent av så att Du kan en hel del om detta ämne av andra orsaker, jobbet kanske? Inget fel i det!
  Kudos NJ för detta! Way to go! Trolla vidare med lädret nu. Ett par målsprutor får vi hoppas på samt Gråhns kvar, m.m. Någon till istället för Big Vic.

 4. Göran skriver:

  PatrikH: Först fick Lihagen en implanterbar defibrillator och sedan en ny klaff på hjärtat och det är en biologisk klaff från en gris. Enklare förklaring än ditt försök med latinska ord som kanske ingen förstår ett smack av.

 5. PatrikH skriver:

  Nytt hjärta? Var tvungen att googla Lihagen. Han har fått en ny klaff (vilken har jag inte lyckats hitta uppgifter om – aorta, mitralis eller pulmonal eller trikuspidal) och abladerat (bränt bort) retledningsbanor i hjärtat. Alltså inget nytt hjärta, men väl ett ”renoverat”!