Fullsatt när VIK tvålade dit elitserielag nummer två

Inget är klart än så Bacon bjuder på ett sparsmakat leende efter en fantastisk start på kvalserien.

Första perioden

VIK kom ut i första perioden utan det självförtroende som laget borde haft på sina axlar efter segern i Ängelholm i torsdags. VIK hade dock genast en farlig målchans genom Kenneth ”Bacon” Bergkvist  som dock sköt utanför.

Precis som förutspått var det Timrå som höll i taktpinnen och stod för den större delen av puckinnehavet medan VIK gjorde sitt bästa för att freda egen zon. Vilket man generellt gjorde bra.

Efter 2.36 fick den annars utmärkte burväktaren Lasse Johansson ett skott på sig som inte ser helt märkvärdigt ut. På något sätt tappade Lasse pucken, och när han sekunden senare kastade sig för att blockera pucken var den redan försvunnen.  Situationen blir tilltrasslad på något sätt så lyckas Timrås Max Friberg få i trissan i nätet.

Under första perioden är det en hel del slarv från hemmalagets backar vilket innebär att uppspelen inte blir bra och därmed uteblir även ett konstruktivt anfallsspel. Trots detta lyckades Västeråsarna få i väg 8 skott under den första akten.

Närmast en kvittering är Brady Leisenring som i power play styr en puck i slottet. Utmärkte Timråmålvakten Deniel Belissimo gjorde dock en fantastisk räddning och Timrå kunde gå till paus med en ledning.  Den generella känslan är dock att VIK är tvåa på alla puckar och har svårt att vinna de individuella närkamperna.

Andra perioden

Om Timrå höll i taktpinnen under den första perioden så var andra perioden VIK:s. Det som tycktes vara slarv i första perioden syntes inget av alls och hela laget bidrog för att komma ikapp målmässigt.

Spelet var som förbytt jämfört med första perioden. Uppspelen från backarna var bättre, mer precisa och framförallt sker inget slarv. Spelet känns rakt och enkelt och med detta så får laget fler chanser  till avslut. Vid flera tillfällen får VIK fast pucken i anfallszon, utan att komma till riktigt giftiga avslut.

Efter 5.15 in i den andra ronden vänder kvällens bäste spelare, Matt Fornataro på spelet efter ett Timråuppspel som havererat. Fornataro söker sig ut på högerkanten och utmanar Timråbacken Rasmus Edström som nog fortfarande står i korvkön på Rocklunda. På något sätt lyckas även Fornataro trä in pucken bakom Belissimo till Västeråspublikens stora glädje.

VIK vann skotten med 13-9 och hade spelmässigt höjt sig flera snäpp.

Tredje perioden

I den avslutande ronden var det återigen Timrå som inleder bäst. VIKarna spelar dock väldigt uppoffrande i egen zon och publiken får se det gulsvarta hjärtat då västeråsarna täcker skott i egen zon gång på gång.

För kvällen finns två huvuddomare på isen vilket är bra och bör såklart införas i Allsvenskan också. Även om domarna gjorde en helt ok insats, så kan vissa beslut, eller snarare brist på beslut ifrågasättas. Ingen total skugga ska dock falla på herrarna Pehr Claesson och Mikael Holm som gjorde en godkänd insats.

Ju längre matchen gick, ju mer framhävde sig vissa spelare, medan andra kändes mer och mer anonyma för varje minut som gick.

Mikael Frycklund var en av spelarna som tog för sig mer och mer under matchen och när andra såg ut att börja gå på knäna så fortsatte Frycklund med sin intensitet.  Kennet ” Bacon” Bergkvist förtjänar också ett hedersomnämnande tillsammans med Matt Fornataro. ”Bacon” var överallt hela tiden och Fornataro stod för de avgörande momenten.

Dessvärre försvann spelare som Lundbohm, Santorelli och Johansson långa stunder.

1-1  efter full tid innebar sudden death där båda lagen utbytte målchanser, dock utan riktiga farligheter.

Straffläggning och en omutbar Lasse Johansson. Lasse tog alla tre straffar från Timrå varpå Matt Fornataro frälste Gulsvart med en dunderstraff som fick hela Rocklunda ett explodera.

Sammanfattningsvis bjöd VIK på en gastkramande men underhållande match  i hemmaborgen. 4902 besökare fick se VIK slå elitserielag nummer två, vilket öppnar dörrar. Men än är det långt kvar…

Bäst i VIK ikväll var

*** Kenneth Bergkvist

** Matt Fornataro

* Lasse Johansson