Efter drömstarten mot Rögle och Timrå är hockeyn i Västerås hetare än på nästan 20 år

Äkta glädje från en äkta hockeykrigare. Fornataros straffmål ger drömmar liv. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Tillåt oss njuta för en stund. Vi på läktaren som inte direkt påverkar laget har ju den lyxen. Att få stanna upp reflektera en stund.

Efter tre raka SM-kvartsfinaler 1993, 1994 och 1995 har hockeyn i Västerås inte direkt varit glödhet, om man ska vara riktigt krass. En konkurs och harvande i Allsvenskan och två kvalserier där VIK varit totalt chanslösa mot elitserielagen. Det är de stora penseldragen från de senaste 18 VIK-åren.

VIK Support och klacken har så rätt…  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

18 ganska beiga år om man jämför med VIK:s historia av spel i högsta ligan.

Fram till då en Kirunafödd coach (som 1988) klev in i VIK-båset och ett antal vinnarskallar värvades och verkligen bestämde sig för att utnyttja all sin kapacitet.

Visst ska man försöka inse att det bara är en överraskande bra start. Men samtidigt har segrarna varit välförtjänta mot Rögle och Timrå. Tankarna drar lätt iväg.

Skillnaden är enorm mot kvalserierna 07-08 och 08-09 då VIK exempelvis våren 2009 i tredje matchen föll med 1-6 hemma mot Rögle. Med Matthias Holmstedt och Ola Svanberg i förstafemman och Elias Fälth på bänken. VIK totalt utspelat då.

Tiderna förändras.

***

Den nästan skönaste spontana tanken om VIK skulle gå upp är ju att vi skulle slippa se Luleå plocka vad de vill ha efter varje säsong. Bara en sådan sak skulle vara enormt skön. Och att slippa se gröthockey i vissa trånga bortalador exempelvis.

Oj. Nu sprang undertecknad iväg. Farligt. Men det går ju inte att stoppa tankarna på vad som inte längre är orealistiskt.

Vi får hoppas att Fagervall och Hellgren har bättre självkontroll och är vassare på att stoppa sina spelare att springa iväg mentalt. Oavsett hur det går har den otroliga starten säkerställt att vi får fyra riktiga hockeyfester med en utsåld arena med start mot Örebro på tisdag. Bara det.

Brady Leisenring och Mark Santorelli & Co. skapade chanser mot Timrå och visade att Gulsvart kan lira mot bra motstånd.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vilken match på tisdag mot just Örebro av alla lag. Den häftigaste matchen på nästan 20 år är bara någon dag bort. Sedan kommer en ny, och en till och en till. Elitseriedrömmen kommer leva länge tack vare starten.

VIK:s kassör är nog en av de gladaste just nu…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:88:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"313381933574942721";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-17 21:10:50";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:77:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/03/Fornataro-jublar-Timr1.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Malmöbo

  Ja det är helt rätt, bara att njuta och vänta med glädje på nästa match.
  Inställningen är otroligt bra, t.ex att utan tjafs acceptera att ett mål döms bort (Rögle) eller att ett tveksamt mål godkäns (Timrå) och ändå bara köra på och göra nästa mål!
  Vår förstakjedja är fantastisk, tänk att kunna dominera som de gör trots att motståndarna gör allt för att forchecka bort dem! Å vilken glädje Fornataro utstrålar, han kan inte signat upp för något annat lag i alla fall!

  Morgondagens match kommer att bli mycket viktig. Jag tror att Örebro kommer att vara med och kämpa om en elitserieplats ända in i kaklet. Tillsammans med oss, Timrå och Leksand.
  Från att, rent teoretiskt, varit slutkörda, har de nu liknande upplägg som alla andra lag: match – vila – match – vila – vila – match ….
  Samtidigt tror jag att VIK nu är bättre och tajtare än vad vi varit i tidigare matcher mot Örebro. (VIK har ju bjudit på en och annan indianare mot just kexen). Och utan sådana vinner vi.

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto