Inför Västerås-Örebro: Ett nytt derby i en ny serie

Få VIK:are ångrar nog “traden” där Stefan Warg kom till VIK sedan Thomas Mitell lockats av Mikael Fahlanders sedelbuntar. Per satsad krona är fattigmanslaget VIK överlägsna stenrika Örebro.

Återigen är det dags för ett klassiskt derby mellan gurka och kex. Örebro gästar Fort Rocklunda där kvalseriens hittills hetaste match ska spelas. Fullt ös på plan och läktare väntas.

Örebro

Med flåset uppe och ingen tid att tänka har Örebro gjort det mesta rätt och belönats med en så här långt andraplats i kvalserien. Att just Örebro och VIK skulle toppa kvalserien och spela den mest prestigefyllda matchen i den tredjeomgången var det nog inte många som trott, framförallt inte ”expterterna”. Örebro och Västerås var tippade att göra upp om de två sista platserna och inte de två första som läget just nu är. Men det är totalt tio omgångar som ska genomgås där allt kan hända.

Vad är det som Örebro gör så bra? Först och främst drar man nytta av att man spelat playoff. Man tänker inte så mycket utan maler bara på och inledningsvis i denna kvalserie har man lyckats mala i rättspår. Det är när Örebro släpper på alla spärrar som man blir som farligast. När de offensiva krafterna i Strömberg, Olsson och Weinstock släpps lös och får fritt spelrum som allt kan hända, det såg vi inte mist senast mot Leksand. Där släppte man på tyglarna och det gav resultat direkt i tredjeperioden då man stänkte dit tre baljor.

I övrigt kommer man till Västerås med full trupp, om man bortser långtidsskadorna på Aulin och Yetman, och ett stort självförtroende efter att ha vunnit mot VIK tre gånger den här säsongen.

Västerås

Efter två riktigt starka insatser mot elitserielagen ska man ta sig an ett Örebro med blodad tand inför en, förhoppningsvis, fullsatt arena. Matchen mot Timrå var överlag en lysande match med den mest imponerande period jag kanske någonsin sett från VIKs sida. Det har varit några lysande insatser denna säsong men mellanakten mot Timrå tar nog priset. Det var total VIK-dominans och med tanke på motståndet så var det väldigt mäktigt att se. Förhoppningsvis mäktar man med att bjuda på den hockeyn även mot Örebro, men det är långtifrån självklart.

Örebro har helt klart fördelen om man ser till tidigare spelade matcher denna säsong men som jag skrivit tidigare det här är en ny serie med nya möjligheter. Tidigare resultat behöver inte betyda någonting. Nu är det dagsform som avgör samt vilket lag som har mest vilja. Och vilja är nog inget matchen kommer sakna. En typisk derbymatch som handlar om lite mer än tre vanliga poäng. Här handlar det om att få ett försprång skapa sig ett ännu bättre läge inför framtida omgångar.

1987 drabbades Västerås och Örebro samman i kval sammanhang för att ta sig upp. Den gången drog VIK det längsta strået och fick möta ett elitserielag. Historien återupprepar sig nu i en kvalserie. Det är inte mycket som är säkert till matchen men en stark känsla säger mig att våra gulsvarta krigare inte kommer VIKa ner sig i första taget i Fort Rocklunda.

VIK har vunnit 11 av de 12 senaste matcherna och det är Örebro har gjort så att det inte är 12 av 12. Om Örebros megaoffensiv ska ha någonting att säga till om när de besöker Fort Rocklunda återstår att se men en stark känsla säger mig att våra gulsvarta krigare inte kommer VIK:a ner sig.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:82:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:0:"";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"313926486203711488";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-19 09:14:41";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:66:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/stefan-warg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto