Fullt fokus på Vita Hästens spelschema efter att VIK lyckades torska trots att Timrå tog det piano mot VIK för första gången denna säsong

Ska VIK kunna göra slut på Vita Hästens slutspelsdröm från ett bra läge? FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 svar

 1. Robert Jonsson skriver:

  Märkligt från ledarhåll att inte ge Kangas rejält med speltid när forwards varken gör mål eller jobbar fram lägen. Tyvärr en svaghet när ledarna inte vågar stå upp o ställa en etablerad spelare på sidan för en junior som både är kreativ o irrationell.
  Hoppet står nu till att Myrenberg fortsätter att peaka formen till slutspel för om vi skall vinna känns det som att han får släppa högst ett mål i matchen.

 2. Steffo skriver:

  Med risk att låta gnällig men detta måste vara en av de tråkigare upplagor av VIK någonsin och då har jag ändå följt laget sedan mitten av 80talet. Just nu är det verkligen sämsta av två världar med förluster och oinspirerad och trött hockey. Det uteblivna underhållningsvärdet påverkar sponsorer negativt i slutändan. Men jag är optimist och skyller på pandemin, jag tror VIK saknar sin publik mer än andra lag och när läktarna är fulla så kommer laget lyfta igen. Hoppas nu att vi kan gå till slutspel och rädda säsongen med en sista-minuten-vändning.

 3. Nobben skriver:

  Jag börjar fundera på om det otroligt långsamma PP VIK presterar kan bero på sättet dom spelar Boxplay ? I Boxplay spelar VIK med en liten box och låter motståndarna spela runt för att sedan täcka bort skotten och förhindra inspel in i eller igenom i boxen.
  Gör man det på träningarna får såklart PP uppställningen oceaner av tid att spela runt pucken och leta avslut. När man sen i match möter topplagen så stressar dom generellt puckhållaren hårt och snabbt och vi får inte till någonting, har ju fullt upp med att hålla kvar pucken i anfallszon.

  • Pelle skriver:

   Du har helt rätt där. Som man tränar spelar man. Märkligt att de inte kunnat åtgärda PP på snart två säsonger nu. Rejält underbetyg.
   Studerar de inte hur andra lag spelar?

 4. Måndag skriver:

  Har skrivit det många ggr nu. In med Edvinsson som förstaval i pp o som point på blå. Övriga platser framåt högst vakanta. Tjatar vidare även om att få se en viljestark Kangas på isen. Låt han få chansen även i pp. Det vore som nämnts att investera för framtiden. En sk läropeng. Han kan skapa momentum och göra skillnad.
  Det var hårt att höra idag, men statistiskt sant, att vi är seriens sämsta lag i pp. Vem trodde det i augusti?

  Hade vi inte haft duktiga Myren i kassen idag hade detta kunnat sluta betydligt värre siffermässigt bakåt.

  Ny vecka, nya möjligheter. Upp med pucktempot. Arbeta tillsammans. In på mål. Var mkt tuffare. Se inte målisen, se din puck stänka dit stenhårt i nätet. Gör din gubbe. Vinn din duell. Direktpassa mkt oftare. Hjälp din polare. Sluta åk för dig själv. Upp med blicken. Beröm varandra asap. Klyschor? Javisst, men vi vill ha gulsvarta segrar! Kom igen nu 20/21, innan det är försent. Det kan det vara mkt snart om inget händer. Vi håller förstås tummen fortfarande för vårt VIK.

  • Alkemisten skriver:

   Håller med om Edvinsson, det är näst intill tjänstefel att inte ha honom som första val
   Att inte markström blev bänkad igår efter sin onödiga utvisning igår tyder på att Zetterberg har mer än ett finger med i coachningen, det är hans usla värvning, samt att han troligen är den som gör att sonen inte blir petat trots genom usla insatser.
   Sparka Zäta snarast och ta in Mähler från Sura istället.

 5. Musse skriver:

  Synd att man inte vågar sätta Edvinsson på Janssons plats i pp. Den enda som har kvalitet att bryta mönster och hitta passningsvägar. Edvinsson, Nilsson, Ehrnberg och Trivellatos insats gör ändå att backsidan är klart godkänd. Av forwards så är det väl bara Hetta, Hillding och Bergman som förtjänar plus i min bok. Finns många som kan vara 13:e istället för Kangas. Fredda vinner inga närkamper, Benker bara åker men händer inget. (borde fått en andra assist på Timrås 1-2 mål) Marklund är nog en sämre värvning än Iacobellis. Frågan är om det blir några fler poäng med det här anfallsspelet?

 6. Pelle skriver:

  Skulle vilja se Younan Edvinsson Hetta Hilding Bergman i powerplay.pucksäkra lite tyngd och lite mer överaskande uppställning🤔🤔sässongen börjar ta slut.varför inte göra ett litet annorlunda drag som överaskar motståndarna .

  • Bozo skriver:

   Varför inte. Låt någon transportera in pucken framför mål (inte skottpass då motståndarna alltid hinner läsa och blockera) och sedan bara kötta och slå. Åker pucken ut till Edvinsson så hittar han klubblag i kaoset.

 7. Olle skriver:

  Match mot Mora är också kvar, inte två mot Karlskoga 🙂

 8. Bozo skriver:

  Känns som det finns två alternativ. Antingen ska laget in i askan och ut som en helt ny fågel Fenix när grundserien är slut. Man vill inte vissa upp något mer just nu. Eller så har den sportsliga ledningen helt enkelt redan lämnat denna säsong bakom sig och lägger allt fokus på att skissa på nästa säsongs trupp. För det händer verkligen ingenting i det offensiva spelet av forwards. Det som skapas är ju av backar. Passningsspelet visar med tydlighet att det offensiva spelet är helt ur synk, man tror de skojar med oss. Spännande är dock att för en gångs skull om man kommer topp10, VIK brukar inte göra sådana här resor. Antingen brukar man vara topp5 eller i absoluta botten. Uppsidan är ju enorm.