Silly inför avslutningen mot Karlskoga, Mora & Kristianstad: Paananen och Djurgården plus en del insidebollande om VIK:s lagbygge och avslutning

Kan VIK "göra en Leksand" och oväntat vakna lagom till kval/slutspel uppåt? Bilden är från våren 2019. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. Musse skriver:

  Varför skulle det vara högst sannolikt att Paananen skulle få en ny tränarkollega nästa säsong? Tycker det verkar som att de passar bra ihop och har olika kompetens som sig bör. Försvarspelet fungerar sen Trivellato och Edvinsson kom in, det behövs kvalitet för att nå framgång. Synd att inte Paananens forwards som kommit in håller samma klass, då kanske anfallsspelet sett helt annorlunda ut…..

  • Mikael Norén skriver:

   Musse, backarnas spel ut puck var ju ett skämt i 30 omgångar med Ivarsson som backcoach, ingen disciplin eller självinsikt. (Och PP har varit ett skämt hela säsongen, där har Ivarsson ett litet delansvar.) Man vill nog ta chansen att få in en ny hungrigare coach som kan installera mer disciplin och bygga ett bättre PP nästa säsong, nu när kontraktet går ut. Det är vad jag landar i, och ofta gissar jag inte hejvilt och ogrundat…

   • Musse skriver:

    Med det resonemanget så borde ju då även Paananen lösas från kontraktet då forwards minst sagt underpresterat.Så är idrotten ibland, titta bara på Modo. Vilket lag de har efter alla nyförvärv, tur för oss att de kommit igång förs nu. Nu tror jag på båda de här tränarna och hoppas de blir kvar och bygger ett stabilt lag till nästa säsong.

    • Mikael Norén skriver:

     Men det handlar ju inte om att lösa från kontrakt som kostar pengar, utan Ivarsson har ju ett utgående kontrakt. Då kanske en chans att få in nytt blod. Oavsett skador mm så tycker jag inte detta VIK har visat tillräcklig karaktär, och det är ju gratis och en inställningsfråga. Här tror jag en ny coach kan bidra till att höga kravbilden, vilket jag hör behövs…

     • Bozo skriver:

      Ja och Zetterberg är aldrig bra på att dölja saker fast han inte säger rakt ut, tänker på frågan under ”uppesittarkväll” gratismatchen.

 2. Martin skriver:

  Lill Z känns otroligt överskattad.
  5 vs 5 är JJ #14 vassare enligt mig.

  Men man ska inte underskatta spets i HA dimensionen, men då till rimlig lön och en Lidingö som kan lägga vettiga pass..

 3. Bozo skriver:

  Hilding är ju absolut största besvikelsen sett till meriter och förmodat lönekuvert. Nu har han haft otur. Lär väl bli Europa för honom igen. Ska Öhrn spela mer denna säsong så bör det vara Hilding som får vila.

 4. Bozo skriver:

  Man behöver inte gå långt över ån för att få exempel. VSK Bandy som inte hade en sportsmössa mot AIK i serielunken och blev dessutom cherry-picked har plötsligt tagit kvarten till en 5:e avgörande.

  Lite surt verkar det vara i korridorerna när man läser VLT (Berglund&Öhrn). Kanske skulle vara uppfriskande med lite tuffa tag på träningen mellan spelare. Östman var ju proffs på det, med bevisat resultat.

 5. Karlsson skriver:

  Aldrig i helv… att lill Z platsar i SHL, för dålig i 5 mot 5.