Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Silly inför avslutningen mot Karlskoga, Mora & Kristianstad: Paananen och Djurgården plus en del insidebollande om VIK:s lagbygge och avslutning

 

Mitt under brinnande slutspelsjakt börjar ju silly season krypa närmare, som ett av våra säkraste vårtecken. Något som verkligen kännetecknar det var ett väldigt löst rykte på stan om att Djurgården rycker i Thomas Paananen (kanske också Frölunda?).

Men vad jag tror utgår VIK från att coachen blir kvar. Bloggen har inte hört något annat och Paananen ska ju inte ha någon ”out” i sitt avtal.

Ur-VIK:aren Paananen ska trivas bra här och brinner för att ta VIK framåt och blir nog kvar. Det är i alla fall bloggens kvalificerade gissning gällande tränarfrågan, dock är det högst sannolikt att Paananen får en ny kollega i båset kommande säsong…

***

Jag skrev nyligen en artikel om lagbygget 21/22 som såklart påverkar och påverkas av vad som händer just nu i slutspelsjakten. Jag bollade VIK:s bygge och den artikeln med några insatta i branschen för några intressanta samtal:

MV:

”Tror både Myrenberg och Kruse skulle växa av att vara uttalad 1:a, men VIK kommer högst troligen inte behålla båda. Känner jag Zäta rätt kan det även bli något helt nytt, men det är nog ett rejält långskott. Myrenberg är ändå ett lovande och tryggt alternativ att bygga vidare på.”

”Skulle jag tvingas välja mellan Myrenberg och Kruse, så tar jag nog ”Myren” då han är yngre, mer modern och lugnare i sin spelstil. Dock så tror jag båda kan axla rollen som uttalad förstemålvakt.”

FW:

”Lukas Zetterberg och främst såklart Alexander Lunsjö behåller VIK nog gärna, då båda har en spets och är i bra ålder, dock har båda rätt stort intresse på sig från andra toppklubbar i HA, samt lite från SHL/Liiga.”

”Lunsjö respektive Zetterberg är tillräckligt bra för att ta roller i en 2:a respektive i en 3:e-femma, då VIK i första hand nog tycker sig behöva behöver en ny förstafemma.”

”Lunsjö har gjort det super och Zetterberg har ändå gjort ganska okey med poäng trots odugligt PP, plus inga riktigt inkörda eller vassa centrar på typ hela säsongen.”

”Hetta skulle VIK nog gärna vilja ha kvar, men han är för dyr för att spela i en 3:e-line. Jesper Johansson skulle många vilja ha i en 4:e eller som extra, då han är fantastisk i BP. VIK ser nog JJ14 som ett framtida kaptensämne.”

”Sedan har vi forwards som typ Benker, Bergman och Wikman – de kan nog vara aktuella, men längre ner i hierarkin, och då får nog några av dessa räkna med att gå ner i lön…”

CENTRAR:

”Skulle tro att VIK räknar med Filip Karlsson som 2:e-center och Isak Skedung som 3:e-center.”

”Man får tänka på att Karlsson just nu kommer från flera säsonger med en defensiv roll, men får han vara med från start nästa år och ta en offensiv roll, så tror nog VIK att han har kvaliteten för att axla rollen som en topp-2-center”.

Så med andra ord tror dessa källor att VIK kommer hämta in en ny förstecenter och en ny fjärdecenter. Vad jag förstår är inte Hillding så het. 32-åringen har mycket att bevisa nu under de sista matcherna då det är en välbetald tänkt ledande center.

BACKAR:

”Trivellato har VIK gärna såklart kvar (vilket också Zäta Sr. sagt i pressen). Tror nog även VIK verkligen vill ha kvar Jansson, som dock måste upp i det totala spelet och inte bara göra poäng.”

”Sen har VIK några backar som typ August Nilsson och Calle Ehrnberg som bör vara aktuella.”

”VIK jagar högst sannolikt en 1:e offensiv rightback och 1:e defensiv pappaback (utöver Jansson/Trivellato – dock lutar det nog åt att Niclas Lundgren hamnar i SHL/Finland). Younan har varit väldigt ojämn…”.

”Totalt kommer VIK nog ta in 3-4 nya backar, varav troligen två med riktig spets för ett förmodat nytt första backpar.”

***

I slutändan handlar dock allt om pengar. Det spelar ingen roll hur mycket än klubben vill satsa mot SHL. Det krävs att näringslivet, kommunen och supportrar hakar på och skapar förutsättningar. Utan dessa är VIK chanslösa.

***

Så det är extremt mycket att spela för de sista tre omgångarna nu, både för äran och chansen denna säsong. Och många VIK-spelare behöver som sagt verkligen visa att de är på gång inför kommande kontraktsförhandlingar.

Sedan är hockey alltid hockey. Kanske kan detta VIK överraska oss storligen och göra en Leksand/Rögle och vara usla under grundserien, för sedan att blomma ut totalt i slutspelet.

Låt oss hoppas (och vänta med att kasta yxan i sjön). Att snudd på ge upp i förväg är bara onödigt energiläckage för oss alla och undertecknad gillade Wikmans uttalande i VLT om att ”VIK kan slå Timrå i slutspelet”.

Vi behöver glädjeämnen och små hopp i dessa tider. Och tänk på Modo…

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1615320973
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1369381535481270275";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1369381535481270275";s:5:"pDate";s:19:"2021-03-09 20:16:14";}}";

9 Kommentarer

 1. Musse

  Varför skulle det vara högst sannolikt att Paananen skulle få en ny tränarkollega nästa säsong? Tycker det verkar som att de passar bra ihop och har olika kompetens som sig bör. Försvarspelet fungerar sen Trivellato och Edvinsson kom in, det behövs kvalitet för att nå framgång. Synd att inte Paananens forwards som kommit in håller samma klass, då kanske anfallsspelet sett helt annorlunda ut…..

  1. Mikael Norén

   Musse, backarnas spel ut puck var ju ett skämt i 30 omgångar med Ivarsson som backcoach, ingen disciplin eller självinsikt. (Och PP har varit ett skämt hela säsongen, där har Ivarsson ett litet delansvar.) Man vill nog ta chansen att få in en ny hungrigare coach som kan installera mer disciplin och bygga ett bättre PP nästa säsong, nu när kontraktet går ut. Det är vad jag landar i, och ofta gissar jag inte hejvilt och ogrundat…

   1. Musse

    Med det resonemanget så borde ju då även Paananen lösas från kontraktet då forwards minst sagt underpresterat.Så är idrotten ibland, titta bara på Modo. Vilket lag de har efter alla nyförvärv, tur för oss att de kommit igång förs nu. Nu tror jag på båda de här tränarna och hoppas de blir kvar och bygger ett stabilt lag till nästa säsong.

    1. Mikael Norén

     Men det handlar ju inte om att lösa från kontrakt som kostar pengar, utan Ivarsson har ju ett utgående kontrakt. Då kanske en chans att få in nytt blod. Oavsett skador mm så tycker jag inte detta VIK har visat tillräcklig karaktär, och det är ju gratis och en inställningsfråga. Här tror jag en ny coach kan bidra till att höga kravbilden, vilket jag hör behövs…

     1. Bozo

      Ja och Zetterberg är aldrig bra på att dölja saker fast han inte säger rakt ut, tänker på frågan under ”uppesittarkväll” gratismatchen.

 2. Martin

  Lill Z känns otroligt överskattad.
  5 vs 5 är JJ #14 vassare enligt mig.

  Men man ska inte underskatta spets i HA dimensionen, men då till rimlig lön och en Lidingö som kan lägga vettiga pass..

 3. Bozo

  Hilding är ju absolut största besvikelsen sett till meriter och förmodat lönekuvert. Nu har han haft otur. Lär väl bli Europa för honom igen. Ska Öhrn spela mer denna säsong så bör det vara Hilding som får vila.

 4. Bozo

  Man behöver inte gå långt över ån för att få exempel. VSK Bandy som inte hade en sportsmössa mot AIK i serielunken och blev dessutom cherry-picked har plötsligt tagit kvarten till en 5:e avgörande.

  Lite surt verkar det vara i korridorerna när man läser VLT (Berglund&Öhrn). Kanske skulle vara uppfriskande med lite tuffa tag på träningen mellan spelare. Östman var ju proffs på det, med bevisat resultat.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto