Storseger borta mot starka Karlskoga gav slutspelsbiljett och en så välbehövlig injektion av självförtroende – som kanske rentutav kan leda till sen vändning av trist säsong?

Emil Kruse var riktigt vass mot sitt gamla lag i Karlskoga. FOTO: RUNE ÅHLÉN

13 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Marklund vs Kangas??? Har egentligen bara första bytet och målet på näthinnan. Gör Marklund mål hur jävla dåligt han änn skjuter kan han få spela. Därimot Edvinsson kommer bli en klass spelare. Men tyvärr kom han inte bli kvar länge till i VIK antar jag.

 2. PatrikH skriver:

  En väldigt skön och överraskande stor vinst mot topplaget BIK Karlskoga. Bra jobbat, hela laget! Annars håller jag med Micke om att jag skulle vilja se Kangas spela istället för Marklund som inte visat skärpa och intensitet alls i sitt spel hittills i VIK-dressen.

 3. Jan Malmberg skriver:

  4 mål på 5 min händer inte. Det var mycket tur. Bergmans mål tog på kroppen och i mål Marklunds skott tappade målvakten. Dessutom såg Kruse bättre ut änn normalt. Matchen mot Mora på fredag blir intressant. Men matchen idag torsdag mot AIK gäller vinna eller försvinna. Såg första matchen i tisdags köpte den från Aftonbladet för 149 kr. Har självklart köpt även matchen idag från Gubbängens inomhus Arena för bandy. VIKs två sista är ju mest träning inför allvaret som VSK är inne i nu(Mesta Mästarna) Fick 4 gånger pengarna när VIK vann igår VSK 6-2 vart ju 6-6. Vågade inte titta på två hörnor i förlängningen som AIK fick. Så årets match är ikväll en rysare(vinna eller försvinna)

 4. Robert Jonsson skriver:

  En gedigen insats av hela laget från mitten av andra perioden och matchen ut. Kul också att det börjar rulla in lite lätta mål också för det kommer behövas framöver.
  I ärlighetens namn lär man väl även konstatera att Karlskoga inte verkade speciellt påställda. Men får hoppas att självförtroendet hos spelarna nu fick en rejäl boost.
  Lär också hålla med beträffande Kangas. På något sätt lär han erhålla speltid. En kreativ, irrationell forward. Det håller inte o hålla tillbaka de duktiga juniorer man har för då mister man dem till någon annan elitklubb.
  Trots allt lär man fylla på från de egna leden eftersom ekonomin ej finns för att fylla upp laget med värvade elitspelare.

 5. Steffo skriver:

  Magiskt av Kruse och stänga igen direkt efter två veckors uppehåll. Kul med Hilding, man ser att han har skills och en ännu högre nivå att sätta in, hoppas han lyckas göra det. Om Marklund fortsätter köra lite mer grishockey som den gamle Tomas ”Homer” Holmström är han jobbig att möta, verkar fått lite mer förtroende från tränarna på senare tid.
  Jaha, då har man börjat tro igen. Verkligen berg o dalbana denna säsong 🙂

 6. Fredrik skriver:

  Måste säga att min upplevelse var att man skyddade eget mål AVSEVÄRT mycker bättre än på länge. Tog bort klubbor och motståndare på löpande band. BIKarna fick knappt tag på någon retur kändes det som!

 7. Måndag skriver:

  Vi trivs i Nobel. Det är konstigt med olika arenor och att det kan vara så ojämnt. Självklart gläds man nu med grabbarna och att vi i gulsvart är klara för slutspel! Grattis! I ett slutspel kan vad som helst hända. Det har vi upplevt i Nord. Glöm tidigare debacle under en svajig säsong – det är nu och framåt som gäller. Vi kan slå alla. Det vet vi. Nu när defensiven satt med ett stort kollektivt hunger och fin offervilja, samt en magisk Kruse i kassen, så lossnade många knutar i spelet. Det är då man får lite medstuds framåt, som 0-3 o 0-4. Fortsätt nu att skjuta slagskott Jimmie från blå och inget annat. Annars vill jag se duktiga Edvinsson på blå. I övrigt håller jag helt med Mickes klockrena analys, tack. Framtiden kändes plötsligt ljusare, tack vare ett duktigt Gulsvart ikväll! Det omtalade pp lossnade ju också resultatmässigt. Heja!

 8. Jäder skriver:

  Angående Marklund så håller jag med om att han är anonym…. men sådär i skymundan har han trots allt gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna

  • Peter skriver:

   Jag tycker också att Marklund har varit bra under de senaste månaden. Däremot vill jag att Benker och Hetta går stenhårt mot mål istället för att svänga ut mot sargen. In med Kangas som tar smällarna och vågar.

  • Musse skriver:

   Ja Marklund är kanske rostig och anonym emellanåt, men är definitivt mer i skiten och levererar bättre än t ex Anthon, Wikman och Fredda….
   Men vilket lyft Trivellato och Edvinsson gett backsidan! Det har smittat av sig på Nilsson som växt flera nivåer sen de anslöt. VIK har släppt in ungefär samma antal mål som de flesta topplagen så defensivt känns det stabilt nu. Och en trygghet att ha två bra målvakter att luta sig mot. Karlskoga kändes inte jättepå idag så vi får se hur stora växlar vi ska dra på det här.

   • Bozo skriver:

    Håller med. Vissa har meriter och presterar relativt sämre, men är inte sämst. Jag klagade på Hilding tidigare och tyckte han började svagt idag oxå, men var en av dom som började spela på riktig mitt matchen.

    • Mikael Norén skriver:

     Visst försöker Marklund ge sig in i trafiken, men tappar alldeles för många puckar och slår bort passningar på löpande band. Hamnar i tidsnöd och har ett svagt skott som han har svårt att få upp. Men hoppas jag blir motbevisad, dock tickar klockan och Kangas behöver istid. Håller i övrigt med om att Hetta, Benker och Eriksson bör gå in mer på mål och stanna kvar där, och skapa oreda. Men de har inte alls samma höga felprocent som Marklund har, åtminstone enligt mina anteckningar då jag spelar sekvenser fram och tillbaka.

 9. Bozo skriver:

  Oerhört förbättring i närvaro framför motståndarmålet. Fullt kaos. Vinner man kampen och positionsspelet där får också de yttre spelarna mer tid och utrymme då det skapar osäkerhet hos stötande spelare i motståndarlaget.
  Vinns kampen där på ett överväldigande sätt vill inte motståndarna sätta sig i sådana situationer och börjar vilja forechecka mer desperat högre upp, vilket då istället skapar ytor om man spelar sig förbi forecheck.