Glädjande ”nyheter” då Fish blir kvar trots SHL-intresse & scoutrapport på Rögles nya Bryan Lerg

Mycket glädjande besked att Fish blir kvar. Forwarden är svårläst och avig. Kan göra mål på flera olika sätt och blir svår att stoppa för de allsvenska backarna kommande höst. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Christopher Fish stod för ett rejält genombrott i karriären under sin första säsong i VIK. 23-åringen gjorde 17 mål, varav fem i box play, och bara Jeremy Williams var bättre med 19 fullträffar. Därför har många undrat om den målfarlige, storväxte, snabbe och hårt arbetande forwarden skulle bli kvar, trots gällande kontrakt. SHL kan ju plocka spelare även med kontrakt nuförtiden.

Har hört att du bestämt dig för VIK, stämmer det?

– Helt rätt jag spelar i VIK kommande säsong! Känns oerhört kul att fortsätta utvecklingen och ta nästa steg, säger Christopher till bloggen. Är riktigt taggad på kommande säsong.

Varför väljer du VIK trots vad jag förstår SHL-intresse från några lag?

– Var aldrig riktigt nära. Jag har ett år kvar på kontraktet, klubbar undrade mest vad för kontrakt jag hade. Om jag hade utgående kontrakt eller så, inget mer. Känns bra att spela för VIK, speciellt när man tagit stora kliv förra säsongen. Då vill man göra samma sak igen, ta nästa kliv i utvecklingen.

Hur är träningsupplägget jämfört med ifjol?

– Ungefär lika. Nytt för i år är lite yoga någon gång i veckan, skitbra för rörlighet för oss hockeyspelare. Gillar vårt sommarupplägg skarpt, det är smart upplagt och tufft. Sen är det vad man gör det till, gäller att pusha sig varje dag för att bli bättre som hockeyspelare. Är det någon som mot förmodan skulle fuska får den personen höra det ganska snabbt (skratt).

– Som sagt så är jag oerhört taggad på nästa säsong, tycker lagbygget är grymt intressant. Blir kul att utvecklas vidare som spelare och som lag med dessa spelare.

***

Rögle har värvat Bryan Lerg. Så här säger en NHL-scout till Centralen om den senaste importen till svensk hockey:

– Småväxt men skicklig spelare, riktigt fina händer. Arbetar hårt åt båda hållen. Kan spela både C och W.

– Skadade tidigare främre korsbanden i båda knäna, men fötterna är fortfarande bra. Har ledaregenskaper. Har uppfyllt sin dröm att spela i NHL så nu är han redo att komma över. Bör vara en bra spelare för Sverige.