Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Tugg med ”Äpplet” om bland annat att vara bäst när det gäller: ”Bonusar tror jag inte på, det gäller att få gruppen att hungra efter segrar”

Fick en avstämning med sportchef Andreas Appelgren:

Du har sagt att ni vill ha en allroundback, gärna rightare. Vilka är de viktigaste egenskaperna där? Kan ni tänka er en import eller hur viktigt är det att ni håller ”svensk linje”?

– Det är inte viktigt alls att hålla en svensk linje så jag kan mycket väl tänka mig en import. Men eftersom jag gärna vill ha sett spelaren spela så kan det ju bli lite problem just i år. Men skulle det vara någon som man vet vad han går för så varför inte.

– Egenskaperna är just att han ska vara allround. Sen är det önskvärt om han är rightare men inte livsviktigt. Vi har ju ett antal forwards som är rightare för att t.ex. att sätta upp ett power play.

Hur ser du annars på backsidan idag? Intressant är ju att det finns spetsiga kompetenser men kanske bara Mylläri som beprövad allround, vilket gör det till ett än större pussel? Dina tankar?

– Det är helt enkelt så att vi har ett antal oprövade kort på backsidan. Så här gäller det för dessa att ta ansvar och kliva fram och visa att dom kan ta klivet in i Allsvenskan. Samtidigt är det viktigt att vi hjälper dem och leder dem på rätt sätt in i det här.

Hur stor risk ser du att det är att exempelvis Mylläri och Fish plockas till SHL? Dina tankegångar? (nu sa Fish på igår på Centralen att han blir kvar)

– Det är absolut SHL-material vi pratar om och SHL kan plocka allsvenska spelare hela sommaren. Däremot skulle det förvåna mig mycket om de skulle nappa på det. Båda spelarna är väl medvetna om att spel i Allsvenskan ett år till kommer att göra dem till bättre hockeyspelare. Sen vet jag att de är oerhört laddade för nästa säsong med VIK och gärna vill gå i fronten för våran nya satsning.

Hur beskriver du forwardssidan? Exempelvis har ni ju många som kan lira center, vilka ser du som centrar i dagsläget?

– Centerforwards är ofta väldigt kloka ishockeyspelare och kloka ishockeyspelare kan man aldrig få för många av. Vilka spelare som ska spela var avgör Chrille och Tony.

Vilken kompetens vill du addera helst till forwardssidan?

– Det känns som en fråga som får hänga lite i luften tills tränarna har satt sig in i laget lite mer.

Till sist, en större fråga: VIK har ju verkligen haft svårt att vara bäst när det gäller under många herrans år nu. Spelare verkar slitna och skriver kanske på för andra lag i slutet på säsongen m.m. och vissa förefaller tappa fokus. Om man tittar på toppspelare i VIK de senaste 5-7 åren har nästan alla drastiskt tappat produktion i slutspel/kval. Måste man ha bonussystem/spelsystem specialutformat med mera?

– Det gäller framför allt att bygge ett LAG. Ett lag med vinnarmentalitet och en grupp som älskar att gå ut i strid och vakta varandras ryggar och som i alla lägen står upp för varandra. Sen gäller det att träna för att vara bäst i slutet av säsongen.

– Bonusar och dylikt tror jag inte på, det gäller att få gruppen att hungra efter segrar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. PatrikH

    Jag håller helt med om att bonusar inte är rätt väg att gå, det är artificiellt.

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tack. Bra jobbat Micke. 🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Hälsena och handled. Täckte också något skott då han skadades. Ansiktsskador. Men ska inte vara någr… https://t.co/iaKxCXJDwS

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Vet du vilka skador han har haft? För som John Fischer skriver så har han haft några som har stoppa… https://t.co/IGb77FvSl7

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Intresserat med en så utförlig rapport

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto