Glöm gummiarmar då Davidsson, Johner, Steen och Angell smekte in mål mot starkt Björklöven

Johner, Angell och Davidsson verkar ha gett sig tusan på att vara bäst när det gäller för att bryta en gammal trist VIK-tradition. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Seriesegrare! Vi får bocka och buga för Martin Filander, Thomas Mitell, Pär Hellenberg, alla spelare, Niklas Johansson, Anders Eklund och kloke ordföranden Johan Fägerblad, plus några fler. Utan en bra organisation är det omöjligt att ha ett bra lag år efter år.

Nick Angells och Stefan Gråhns avsaknad av nerver verkar ha smittat hela VIK-truppen då VIK bjöd på några fantastiska mål i 5-3-segern hemma Björklöven. Inga gummiarmar under matchen.

VIK visade inga nerver från start utan började som vanligt väldigt bra. 1-0 kom rättvist efter en ljuvlig assist av Davidsson till Johner i power play. Efter målet tappade dock VIK spelet lite och Löven visade varför de gått så bra på sistone.

Steen visade klass och kyla även som målgörare i afton. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Löven var dock något opolerade och drog på sig utvisningar. Precis innan periodvila var det Johner som elegant hittade Steen med en lång crossispass och 2-0 var ett faktum.

VIK började också bra i andra perioden och försökte pumpa på. Men i power play gjorde Löven ett fint mål. Viktigt 3-1 kom direkt efter mycket bra samarbete av Angell och Urbas där Steen avslutade iskallt.

Löven försökte spela tufft, men få orkar stå emot Montpetits offensiva tacklingar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

4-1 kom också i powerplay, vilket var rena drömmålet, kanske det snyggaste någonsin i ABB Arena faktiskt. Efter en serie direktpass hittade Eddie Davidsson (en bättre version av Conny Strömberg) tillbaka till Angell som fick öppet mål.

Löven var dock bra och fick 4-2 omgående. I tredje perioden höll VIK spelet väl uppe och hade slag på ett mål till då Löven gjorde ett mycket fint mål genom topparna, den evigt unge Stefan Öhman som hittade Mark Hurtubise, lite som Eddie och Dustin.

Sedan gjorde båda lagen det bra tills Urbas tack vare sin styrka seglade iväg och lade 5-3 i tom kasse som blev det sista seriemålet i ABB för Allsvenskan. VIK hade dock tur då domaren missade då Helmersson visade sin styrka genom att trycka omkull en Umeåkille rejält med stickan på sulan innan Ubbes mål.

Hur mycket såg Lindskoug här? Förutom Urbas ädla bakdel då… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

Efter 11 poäng på 12 matcher inledningsvis och många frågor om Filanders vara eller icke vara svarande VIK-tränaren med 87 poäng på de kommande 40 matcherna!

Laget har hela tiden utvecklats under Filander. Ganska nyligen i matchen hemma mot Malmö växte Gulsvart ett snäpp till och farten höjdes, samtidigt som passningsspel och mottagningar blev precisare.

Björklöven var bra och tokladdade inför denna match. Waltins gäng blir inte lätta att tas med för Malmö & Co. i playoff. Men VIK tog ändå kommandot trots det pressade läget i upptakten på varje period.

Gråhns är en fin speluppläggare som håller i pucken så bra och lugnar ner spelet när det behövs. Vilket fynd av NJ! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är magnifikt att se Johner, Urbas, Angell, Davidsson, Montpetit, Gråhns, Steen och Bromé med flera lira sin bästa hockey för säsongen när det gäller som mest. Det har vi inte varit bortskämda med i VIK-land.

Angell och Gråhns verkar ha en lugnade inverkan på laget på ett bra sätt och Johners sätt att kliva fram är väl dokumenterat från förr.

När det var som mörkast som jumbo i höstas i match 13, den 14:e oktober  i Umeå, och tidigt skralt spel och 1-0 Löven klev Dustin fram i box play och tog beslutsamma skär mot mål. Dustin sköt sedan ännu mer beslutsamt in 1-1 i krysset. VIK vände matchen och vann sedan fem av sex matcher. Krisen var över och Filander fick arbetsro.

Vad hade hänt om Dustin inte klivit fram där? Tur att NJ värvade Dustin Johner före SSK, det kan vi lugnt säga.

VIK-fansen har varit fantastiska med positivt stöd och hela staden andas positivitet och hockey. Känslan är att VIK nu seglar på en framgångsvåg som ser ut att ta laget hela vägen till SHL.

Trots tung skada på Williams tuggar lagmaskinen på och spelare som Svedlund och Frycklund gör tappet av Williams i 5-mot-5 mindre kännbart. Det blir lite sämre möjligheter i power play dock. Samtidigt kommer stekheta och allt bättre lirare som Davidsson, Gråhns och Erik Andersson få chansen mer nu i power play.

Oroväckande nog klev också Fredrik Johansson av med en känning, ej relaterad till tidigare skador enligt uppgift.

Simon Fredriksson gjorde en ny solid match. En ”budgetvärvning” som givit bra avkastning per krona. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås tre stjärnor:

1. Eddie Davidsson: Två magnifika målpass i en sådan viktigt match. Eddie är en stjärna som håller när det gäller. Obegränsat bra spelsinne.

2. Dustin Johner: Högst inblandad i tre mål ur den högre skolan. Bäst när det gäller.

3. Nick Angell: Man förstår meritlistan allt mer. Stark över hela isen.

2 svar

  1. Johan skriver:

    Grattis till seriesegern. Jävla lycka till mot khk
    Heja löven

  2. Freddan skriver:

    Trist slut för Williams i VIK. Hade önskat honom att vara med på slutet den här säsongen.