Gradin klar från Djurgården, HockeyNews menar att Hayhurst också är klar trots intresse från AIK & Björklöven – tänkbar skiss efter utomordentligt händelserik vecka

 

Under fredagseftermiddagen presenterades Anton Gradin på VIK.se. Den store och skottglade högerfattade forwarden som flera menar både jobbar hårt och är duktig att nosa upp lägen är klar över två säsonger.

Även hårt arbetandes HockeyNews.se tog också vid efter mitt förmiddagsrykte om Jacob Hayhurst. Den ofta inside nåendes siten menar att NJ vunnit kampen om den dynamiske lille forwarden i konkurrens med AIK och Björklöven.

Och kanske just dessa två, Gradin och Hayhurst, kan finna kemi.

Ty baserat på det lilla jag sett kan Hayhurst vara en skicklig playmaker som sätter Gradin i bra lägen, ungefär som Hayhurst gjort med Jeremy McKenna i Kansas som ryktas till större ligor i Centraleuropa.

Och vad jag sett kanske Hayhurst passar bättre som ytter, vilket 27-åringen även är nu i ECHL i en vass kedja.

Så den sista pusselbiten kan bli en toppcenter.

***

Tänkbar skiss nu, kan nog skiftas flitigt mellan Kvist, Jakobsson och Engstrand – med flera. Detta beroende på vad coacherna vill ha för komplement till Rosdahl och Komarek och så vidare:

 • Rosdahl – Komarek – Jakobsson
 • (Hayhurst) – X – Gradin
 • Engstrand – Kant – Kvist
 • Hammerer – Sjödin – Sjögren

EXTRA: Kangas – Ekman Cederborg – Andersson

Känns allt mer svårt att få in Dmytriw i detta bygge just nu, om man inte ser honom som en potentiell toppcenter. Själv är jag lite tveksam om Dmytriw verkligen har den offensiven, dock trygg defensivt och oerhört intensiv såklart.

12 svar

 1. Fredrik skriver:

  Tänkte på kopplingen till Komarek som nämnts. Kan kedjekamraten McKenna vara klar också? Avdelning önsketänkande. Men McKenna har ju historik i Österrike tänkte jag och kanske är båda intresserade att ta ett utomlandsäventyr tillsammans? 🙂

  • kenta skriver:

   Ja det är ett långskott!! Men som Micke hinta om var han p G till någon större liga i Europa!!! Men det vore väl för bra att få båda???

 2. kenta skriver:

  Såg att J Hayhurst gjorde 3-1 målet mot Florida i finalen! Det står 1-1 i bäst av 7! Nästa matchplan onsdag !!! Spännande lirare! om han är klar förGulsvart!!

 3. Mats i Wien skriver:

  Bra värvat, Nj , Fortsät så, blir med all säkerhet bättre än förra säsongen,

 4. Kalle skriver:

  Drömmen hade varit att bli av med Engstrand och Jansson. Engstrand ersatt med dimitriw. Och en mer solid tvåvägs på Janssons plats. Sen en toppcenter på det. Kanske även utlåning av Andersson och kangas. Men det är garanterat att hoppas på för mycket..
  Annars är jag väldigt nöjd hittills.

  • J skriver:

   Tror att Jansson kommer tillbaka till sitt rätta jag om C tas bort från hans tröja. För mycket press sen han fick C på sin tröja

 5. PatrikH skriver:

  Ja, jag har varit kritisk till att nästan alla befintliga spelare som har kvaliteter inte har fått fortsatt förtroende, men nu måste jag säga att det faktiskt ser ganska lovande ut inför nästa säsong.

 6. Big E skriver:

  Börjar se bra ut! Nu saknas en skicklig center och en ledande storväxt småelak back.

 7. dansaffe skriver:

  Hoppas fortfarande på Dmytriw… hoppas att han kommer in… han var jämn över tid, defensiv och snabb. Skapade ofta lägen för sig och andra med sin snabbhet.

 8. Höftskott skriver:

  Hade gärna bytt ut Engstrand mot Dmytriw av flera anledningar. En är att vi behöver fler Right skyttar enligt mig.

 9. Chrille skriver:

  Ser riktigt bra och spännande ut såhär inför säsongen. Center och toppback kvar. Laget känns mer stabilt än tidigare. Kanske får vi äntligen se ett tufft. Snabbt Västerås igen 💛🖤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *