Gulsvarta nyckelfrågor & Morakännare inför det tidiga jumbomötet

På onsdagskvällen väntar ett tidigt, men ändock bottenmöte med Mora i ABB Arena. Gulsvarta nyckelfrågor är:

 • Kan man börja göra mål, vilket trots allt sporten går ut på? Skyttekvalitet, avslutsmentalitet och tuffhet framför kassen har varit under all kritik så långt.
 • Power play har sänkt laget, sämst i serien på 6,25 %, bommat 15 av 16 försök. Bättring?
 • Kan box play fortsätta lyfta från svaga 58 %?
 • Kan Henrik Lundberg etablera sig som förstemålvakt? Har fina 92,5 i räddningsprocent, vilken dock bara räcker till en sjundeplats i den täta målvaktsligan.
 • Man har bara fått igång två kedjor hittills (Frycklund – Johansson – Persson & Svedlund – Lihagen – Gråhns). Hur ska man få ihop Bergman, Davidsson, Zetterberg, Berg och de yngre i framgångsrika enheter?
 • Hur länge kommer VIK:s toppforwards orka lira över 20 minuter/match?
 • När kommer Mylläri hitta storformen?
 • Vågar vi hoppas att Edström, Lindelöf och Jansson kommer kunna bidra mer offensivt framöver då de blivit varmare i kläderna? Det kommer behövas.
 • Vad händer om allt plötsligt lossnar och exempelvis man vinner och Lukas Zetterberg får sätta en projektil från blå? Ketchupeffekt?

***

Så här säger Robin Liljeberg från Morabloggen faleijs1935.se:

– Premiären hemma mot BIK var det mycket som var bra. Defensiven satt och vi var snabba och effektiva. Efter det vet jag inte vad som hände. Mentala kollapser defensivt. Känns som att vi måste studsa tillbaka nu.

– Lite svårt att avgöra efter fyra matcher vilka spelare som blir att räkna med, men Pierre Engvall har ju varit lysande. Fyra mål förra matchen mot Vvik
säger väl det mesta. Även Aronsson, Hilmerson och Hjort tycker jag varit bra. Men det är många i laget som kan bättre.

– Överlag tycker jag importerna varit helt ok. Aleardi och Goumas har bidragit med en del spets framåt. Återvändaren Nathan Deck har skött sig bra i defensiven, var riktigt bra under försäsongen. Men nu verkar det dock som att han har fått sig en hjärnskakning, igen. Samma visa som förra gången han var här. Osäkert hur hans framtid ser ut.

Lite fler Moraröster:

“Goumas har varit väldigt duktig på försäsongen, och det syns att han har talang och kommer producera, han är jag inte orolig över. Förstakedjan och Engvall är vassa vapen. Engvall är enligt mig redan en färdig SHL-spelare. Offensiven har kapacitet, men defensiven har svikit lite. Även målvaktsspelet, Jacob Johansson var snuskigt bra förra säsongen, och ingen har tagit över den taktpinnen. Aleardi har bra offensiva instinkter men väldigt mycket likt de i Asplöven sa, så verkar hans arbetsmoral förbättringsbar, återstår att se om det blir bättre.”

“Slarvigt passningsspel hafsigt försvar. Mycket felpass. Offensivt har det väl sett okey ut. Är bakåt problemet är just nu. Dock har Mattias Pettersson varit bra i målet. Lämnas ofta ensam. Gagné bäste back och nog bäst i laget hittills. Goumas okey, men kan nog bättre. Aleardi är lite slapp i egen zon, kan mycket bättre offensivt. Deck är en besvikelse. Värvad som ledande back. Varit en av de sämsta. Sen kan man väl inte missa Engvall. 4 mål senast, och alltid farlig med sin fart och styrka.”

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"780846032498331648";s:5:"pDate";s:19:"2016-09-27 19:06:16";}}";

2 Kommentarer

 1. Dc

  Skulle gärna vilja få svar på vissa av de frågorna du ställer.. bl a varför vissa spelar 20 min som inte ska göra det och vice versa, och varför Jonte spelar så lite och inte i boxplay.. osv… det är inte bra!

 2. Patrick

  Tycker att det känns uppgivet redan bland vik anhängare, 2400 sist är inte bra.Hoppas alla som ville satsa på ungt och lokala spelare är nöjda nu! Tyvärr får den dåliga starten till följd att det tappas i publik vilket gör det ekonomiska läget ännu sämre. Saknar lite jävlarinama hos ledningen var är visionerna, nu får dem i ledningen kavla upp armarna och hitta lösningar för att få in mer pengar, det går inte att bara sitta still och vänta på att företag/supporters ska komma med lösningar, ut på fält och träffa företag. Det är nu dem ska vissa varför dem ska leda Vik. Känner mig själv uppgiven och skulle behöva få nå positiva signaler från Vik att nått är på g, lite energi. Det jag hör från folk är att det kanske inte gick så bra förra året men folk kom och titta ändå och det tror jag beror på att folk är nyfikna på att se spelare som kommer utifrån, importer. Som nu nästan är ett skälsord i Vik, inga ursäkter säger Appelgren! Nä men om laget inte är nog bra så är det ju så,tycker nästa synd om spelarna som inte räcker till. Inga ursäkter borde även gälla dem som styr Vik. Hänger inte ut spelarna dem gör så gott dem kan men dem räcker inte till. Vad gör ni som styr Vik för att vända på skuttan?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto