Het sillymix: Vad händer med Bohm (Mora, Brynäs eller rentutav VIK), kanske nya sillyfighter mellan VIK och Södertälje, Bulan, Sebők & känd storjoker som tränare

Oliver Bohm. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Kan direkt säga att det brinner i både min hjärna och sillykanalerna. Mycket hett kan hända både här och där i det gulsvarta spelar/tränar-bygget. Frågan är bara när.

Lägg till rykten om backen Dawson Davidson (som alltså började följa VIK på Instagram för att sedan avfölja) och kanske att Patrik Berglund gör comeback kan vi skissa lite på laget.

Det verkar som Bohms starka avslutning gör att både Brynäs och Mora vill ha backen, men kanske VIK också vill behålla backkämpen till rätt pris?

 • X – Berglund – X
 • X – X – X
 • Bergman – X – X
 • Kangas – Skedung – Eriksson

BACKAR

 • X – X
 • Jansson – 
 • Bohm Davidson
 • Hadobás/Lindelöf – Östman

***

NJ har ju sagt att han helst vill ha tre tränare som de flesta seriösa storlag har nuförtiden. Och där ryktas det om namn med rutin, och det kan bli en riktig offensiv joker också, har tyvärr inte fått fram mer. Men om det går i lås kommer VIK-fansen bli lätt uppspelta och lite nostalgiska påstås det.

***

Balázs Sebők är en center som ryktena hettas upp allt mer kring även nu i bloggens mer kända kanaler. Har sett lite av ungraren i slutspelet där Ilves snart ska spela om bronset (!). Verkar bra på skridskorna och glänser lite lätt ibland med bra ingångar och fina passningar som denna backhandvrickning nedan från nr 86 i gult:

***

Expressen tog tidigare upp yttern Brayden Burke som på den allsvenska marknaden. Södertälje ska vara intresserade. Men skulle inte förvåna om andra HA-klubbar som VIK också är på kanadensaren som någon beskrev som påminna lite om Riley Woods i MoDo.

Länstidningen i Södertälje tog också upp centern Tyler Vesel som ett hett namn för toppklubbar i HA. Där finns också en hel del tjatter i från en massa olika folk, men lite svårbedömt…

***

Sedan har Örebro, som NJ såklart känner som sin egen innerficka, släppt tio spelare. Och som ett brev på posten:

Ingen rök utan eld va… Adam Hofbauer sa också själv i NA att han gjort klart med en ny klubb. Det verkar också som Örebrofans reagerat mest på att man släppte just den snabbe, store och lovande yttern. Kanske perfekt påläggskalv i en fjärdekedja i VIK?

***

Sedan kanske ytterligare lätt NHL-meriterat som ska spetsa framåt med speed och annat… Och det är verkligen på högre nivåer meriterat (SHL, Liiga, AHL) som ska bygga toppkedjorna enligt rykten.

***

Till sist hettar det upp rejält kring Patrik Berglund. Och det vore ju bra för attraktionskraften om VIK snart kan presenterna Västeråssonen. ”Du får spela med NHL-veteranen…” är väl en ganska bra USP?

Och de som är oroliga att ”Bulan” är en trött 34-åring kan nog glömma detta. Hörde än mer hur ambitiös veteranen är och Berglund ska verkligen vilja att VIK ska höja hårdhet och intensitet i all träning. Så om det blir comeback lär vi få se en tokladdad och topptrimmad Patrik Berglund på en återupprättande mission både för sin egen och VIK:s skull.

45 svar

 1. Hesa Fredrik skriver:

  JJ klar för fyra säsonger! Kanon tycker jag!
  Behövs någon med stort VIK hjärta!
  Mera såna goda nyheter tack!

  • PatrikH skriver:

   Håller helt med, verkligen positivt att Jansson förlänger. Han är en kulturbärare med stor betydelse för VIK.

 2. Virre skriver:

  Frölunda släpper många intressanta namn. Grönlund (ryktas titta utomlands), Mursak, Sundström, Dower Nilsson & Nilsson skulle alla vara intressanta namn för oss. Hoppas NJ är med och hugger på någon.

 3. Danie skriver:

  Det är så dött gällande nya spelare till VIK att jag håller på och ledsnar! Ingenting, absolut ingenting händer. Jag vill ha 1-3 nya spelare presenterade snarast så jag verkligen tror på NJ/VIK….

  • Peter T skriver:

   Skänk en slant till värvarpotten, om tillräckligt många gjorde det ska du se att det händer grejer.

  • Mathias skriver:

   Är väl bättre att vara tyst så länge man kan så att inte shl kommer och rycker, det är vi ju med om varje år. Östman, ingman, etc.

  • C skriver:

   Det där kan man ju se på flera sätt men vill VIK landa några riktigt bra nyförvärv utan Västeråsanknytning så kommer det nog inte gå så snabbt för de spelarna har nog inte VIK som sin förstaklubb direkt..

  • Ta det lungt Ta en toy skriver:

   NJ:s nya kanske spelar finaler fortfarande, därför tyst

 4. Hesa Fredrik skriver:

  Håller med HockeyFarsan att det kan vara bra för HA om Djurgården blir kvar! Då kanske makthavarna får upp ögonen hur snett det är med ekonomiskt stöd idag!
  Utan att vara MODOit!
  På tal om Wessner! Bra gjort ändå att vara domare med gravt synfel!
  Tror det smäller till snart med starka nyförvärv!
  Och Växjö tråkar ut både motståndare och TV publik! Effektivt ja, men man somnar i soffan!
  HA = roligaste hockeyn!

 5. HockeyFarsan skriver:

  Tycker någonstans att det på lång sikt är bra för svensk hockey om Djurgården inte tar sej direkt tillbaka till SHL. Alla gamla storlag som ramlar ur sätter tillslut press på SHL och förbundet att jämna ut dom ekonomiska förutsättningarna för Allsvenskan och SHL, så att rörlighet i systemet kan vara av godo och inte som nu ett näst in till omöjligt steg att ta

  • Nisse Hult skriver:

   Exakt, innan HV71, Djurgården och nu Brynas ramlat ur var det ingen som brydde sig, nu pratas det om 16-lag, bättre fördelning av pengar etc.
   Om bara Färjestad kunde åka ur så har alla som förespråkar stängd serie varit ur SHL.
   Om inte DIF går upp är det troligen 45% av C mores tittare som ser på HA inte SHL med de får bara 5 procent av kakan.
   Så Bojkotta C-more om du stödjer ett HA lag.
   Om ingen tecknar ett abonnemang innan första nedsläpp 2023-24 tror jag C more börjar svettas
   Dom kan inte ta av SHL lagen deras pengar men de kan skjuta till pengar till HA lagen, det är inget kontraktsbrott.
   Så en total bojkott av C-more

 6. C skriver:

  Nu ska Wessner få döma finalen ikväll… har en domare någonsin missat så många matchstraff som blivit avstängning i efterhand i ett slutspel? Verkar välkrattat för gamla spelare att få göra karriär inom andra jobb runt hockeyn…

 7. Pekka skriver:

  En ”ny” fransman, Dylan Fabre från Grenoble granskas tydligen av flera klubbar i Sverige.

  https://www.eliteprospects.com/player/361490/dylan-fabre

 8. Peter skriver:

  Nostalgiska? Mishat eller Flygis?

 9. Robban skriver:

  Drömsilly skulle vara att Mickis och Bulan gör comeback som första och andra center. Där båda kostar relativt lite, så pengar kan läggas på yttrar samt ha Fryck som 3e och skedung 4e center.

 10. Garpen skäller ut domarna domarna skriver:

  Garpenlöv klagade verkligen på domarna igår ang 5 utvisningar för Djurgården bara 1 för Modo. Han ser domarna som en extra motståndare till Djurgården i hela slutspels serien, är förbannad vid varje utvisning för Djurgården. Torskade igår Modo ett noll i matcher ( spännande fortsättning imorgon. Idag SM finalen i SHL🥅

  • Stenberg skriver:

   Så Wessner är kanske den bäste domaren i HA trots allt? OBS! Han dömde inte matchen igår…

 11. Peter skriver:

  Är det ingen som har någon sillykoll på var Tor Immo hamnar? Han har ju haft Helmersson som tränare och har ju även koppling till länet.

  • RONNY KARLSSON skriver:

   HAN ÄR I TYSKLAND DEL 2
   47 MATCHER 26 MÅL 35 ASS
   22 /23…ALLTSÅ INGET KONTRAKT JUST NU

 12. Misse skriver:

  Offensiv joker i tränartrion? det första som dyker upp i huvudet är Jeremy Williams, Conny Strömberg alt Broc Little ( om han lägger skridskorna på hyllan dvs.)

  • Sudden skriver:

   JW spelar ju fortfarande och skulle vara en joker och gör iaf mig nostalgisk. Olausson är en annan.

 13. Alkemisten skriver:

  Bohm kostat 100kkr/månad

  • Peter skriver:

   Vad är det som får dig att tro det? Bohm hade en lön på dryga 500 000 22. Och då är halva lönen från HV och halva från VIK.

   • Stenberg skriver:

    Kostnaden för VIK är lön + ca 50% i sociala avgifter. Dessutom kostar all support runt ikring (OH) ytterligare 25-50%

 14. Kenneth Larsson skriver:

  Rutin säger du. Fansen ”Uppspelta och lite nostalgiska” Kan det vara… Näää det kan det väl inte vara? Tänker på Jan Urbas. Han gjorde ju ändå 25 p på 38 matcher i DEL.

  • Vintermanen skriver:

   Oliver Bohm, Med mera än 10 säsonger i högsta serien SHL och ett SM-Guld så borde man ha skapligt med rutin eller ??

 15. Vintermanen skriver:

  Vill verkligen att Bohm blir kvar, tycker att han visade riktigt bra kvaliteter mot slutet av säsongen, mycket rutin och en stadig pjäs som vi behöver.
  Många intressanta namn som du nämner. Själva lagbygget inför nästa säsong är ju så spännande och man väntar på att några riktiga bomber ramlar in.

 16. Stenberg skriver:

  Jag behöver skriva av mig ang diskussionerna på det förra postade analysen av Mikael. Det här är min ”teori”: upprinnelsen till att Löven spelade över gränsen och åkte på fem avstängningar är svaga domarinsatser (läs: D Wessner). Hade han, eller hans kollega Österberg, skickat ut Schilkey med matchstraff vid första tillfället (slewfoot) så är jag tveksam om vi skulle sätt så många, onödiga avstängningar för Löven. Fakta är att Wessner inte dömde en enda match med VIK i de 17 avslutande omgångarna (dvs efter utdelat matchstraff på Frycklund i MoDo- matchen). Lite märkligt är det då att han får kliva in och döma VIK med en dokumenterad förmåga att inte döma efter regelboken – och en lååång tråkig historia ihop med VIK som spelare och domare – i de flesta av VIKs slutspelsmatcher. Vad skickar det för signaler till motståndarna? ”Vi testar och ser var gränsen går”vilket var precis det Löven gjorde och de kända fallen ledde bara till en utvisning men tre avstängningar. Hur hanterat då domarkommitténdet det faktum att de har domare som inte sköter sitt jobb med återigen tydligt dokumenterad oförmåga att fatta korrekta beslut? Svaret ser att vara att ”klart att han ska döma både i semifinal och final!!”. Hade en fotbollsdomare missat så grova utvsiningar hade han/hon garanterat inte dömt vidare i flera matcher efter detta. Två tänkbara slutsatser: 1. Trots Wessners brister finns det tyvärr inte bättre domare i kåren i Sverige så därför får han fortsätta tt glänsa i finalspel 2. Lite konspiratoriskt: han har en hållhake på kommittéen. Var finns Löven i detta sammanhang? Jag tror att de skulle varit final om de inte fått ägna så mycket energi att hantera dessa fem avstängningar som inneburit ändringar av laguppställningar mm men som också mentalt dränerat gruppen. Det är trots allt rätt tufft spelschema med match varannan dag. Fr o m nu blickar jag framåt, lämnar kvartsfinalen bakom mig och ser fram emot ett intressant ledar- och truppbygge av NJ med kollegor (eller är det bara han som gör jobbet??)

  • UliH skriver:

   Har tänkt i samma banor som du. Flera avstängningar blev dessutom efter matchslut (Wessner, sån otrolig sopa…).

   Några femmor + game hade garanterat påverkat matchbilderna. Sedan hade vi fått stryk i matchserien ändå till slut men dock.

 17. Kalle skriver:

  Eriksson extraforward, Jansson ej för topp 4, och bort med lindelöf. Kalas.

 18. Daniel skriver:

  Bulan är för mig en bra center. Tror dock han numera vill spela ytter?

 19. Ax skriver:

  Hörde ifrån Visby folk att NJ kollar upp visbys målvakt Filip Lindblad, något du har hört om?

 20. Mr H skriver:

  Albano – någon som hört något om hur han har det?

  • Sudden skriver:

   Ska vara bättre men har åkt hem.

   • Mr H skriver:

    Sudden: Är det så alltså? Åkt hem för gott, eller? Hoppas att det är över med hjärntrappor och sådant. Att Albano är pigg!

 21. Mr H skriver:

  Bra och fint, Mikael. Ingen ”skannar” så bra som Du! Vad väntar NJ på? Ska det inte hända något snart. Han har väl tid…men tiden går.

 22. Pelle skriver:

  Unique Selling Proposition. Blev tvungen att googla. Du är så amerikaniserad ibland. Men det är väl bra att lära sig nya begrepp.
  Det används väl många amerikanska uttryck i affärsbranschen antar jag.

  • Mikael Norén skriver:

   Jo, jag vet med mig att jag har ett oerhört magert ordförråd och torftig svenska med massor av slarv- och syftningsfel och konstant fel ordföljd. 🙂 Är en riktigt usel skribent rent språkligt och retar mig själv på alla fel och slarvfel, rättar ofta i massor i efterhand. Men som tur är så är det nog inte så många svensklärare som läser här. 🙂

   Och ja, måste erkänna att engelska språket har många uttryck jag gillar, har ju läst mycket Larry Brooks på New York Post då jag följer Rangers 🙂 Läser man Brooks får man slå upp tre-fyra nya engelska ord varje gång! Gillart!

   • GurkOlle skriver:

    Jag läser!

    Mvh: Svenskalärare:)

    • PatrikH skriver:

     Ha, ha, men du är väl inte Mickes svensklärare i alla fall 😉
     Tack för intressanta uppdateringar om tänkbara nya spelare

 23. Chrille skriver:

  Bulan i laget skulle skänka massor på alla plan. Hos sponsorer, publiken och i laget. Kan bara hoppas, och tror också det skulle locka andra att komma.