Hjärnsläpp och kanske lite dålig respekt för klubbmärket förstörde Appelgrens lovande debut mot Leksand

Lihagen gjorde mycket framåt, och Montpetit var ett orosmoment i Leksand. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK föll återigen på grund av fullständigt idiotiska individuella misstag på lördagen mot Leksand. VIK brände både 2-o och 3-1-ledningar mot Leksand. LIF vann 3-4.

Men vi får inte glömma att dalkarlarna också gjorde (som vanligt) VIK lite extra skakiga och oroliga i magen, Leksandsspöket lever i allra högsta grad! Dags att visa sig vuxna nästa gång man möter detta lag?

VIK kom dock ut bra och gick fram till 3-1 efter första, 20-9 i skott. Koval såg okey ut men släppte en suspekt retur som Leksand gjorde mål på.

LIF kom ut hårt i andra perioden och Koval var felplacerad då 3-2 kom, emellertid inte orättvist sett till spelet. I andra halvan av andra tog VIK över spelet men var för veka och blöta framför mål. Inte många vill offra en hörntand framför mål, här saknas mod.

Tyvärr hängde inte Koval med i lång sidledsförflyttning och 3-3 kom i sista. VIK fick sedan power play mot slutet men Myttynen verkade ointresserad och kastade bort flera passningar som förstörde detta pp. Är det verkligen ok att en spelare gör lata och ”I-could-not-care-less”-beslut gång på gång?

Borgman, som sedan Djurgården lockat tappat oerhört mycket, visade sedan åter oerhört dålig disciplin och respekt för tillfälliga/nuvarande klubbmärket och petade hjälmen av en leksing, 3-4 i power play 59.55. Ridå.

Gråhns fick fortsätta gneta som ytter, och verkar ha tappat några hack på grund av det och på grund av att all istid veteranen fått hälld över sig tidigare under tiden tre centrar var borta. Passar mycket bättre som center. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

”Different day, same shit”. Appelgren fick direkt se en karbonkopia hur VIK sett ut denna säsong. Bitvis riktigt bra, men spelare som inte kan hålla sig inom ramarna förstör för resten. Plus suspekt målvaktsspel av en förhoppningsvis rostig Koval. Smekmånad ännu och vitryssen är värd några fler chanser.

Det finns kanske bara en väg ut från att spelarna så totalt faller ur ramen upprepande gånger, att exempelvis Borgman och Myttynen får sitta på läktaren kommande match. Och fundera på hur de vill spela framöver?

Tidigare har tränarna inte brytt sig i om spelarna gjort själviska eller lata saker som kostat poäng. Kanske också därför dessa attityder fortsatt?

Dock långt kvar av säsongen och VIK kan förhoppningsvis rädda en topp-8 till slut. Jag tror också Appelgren kan få bort hjärnsläppen eller i värsta fall de spelare som begår dem i slutändan. Då kan det bli bra.

Det bästa vore nog om VIK slutade precis åtta och fick slippa all press. Press skyr ju denna klubb som pesten. Sen gammalt. VIK får då gå in i kvalet nästan helt uträknade. Bara under sådana förutsättningar verkar väggarna i denna klubb tillåta framgång…

Fish gjorde en ny bra match och ett fint mål, men skadehelvetet fortsätter och forwarden utgick. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

6 svar

 1. Mike skriver:

  Jättebra analys Micke och det är precis som du säger med Borgman och Myytinen, exakt så.
  Hoppas Äpplet bänkar dem nu. Borgman verkar ju tamefan försöka straffa sig ut till DIF.
  Oerhört låg nivå Borgman, och Myytinen fattar jag inte ens hur han kunde få kontrakt då han var på try-out. Sas ju vara en powerforward eh eller hur….

 2. VIKPelle skriver:

  Det hjälper inte att matcha in juniorer om man vill behålla dom. Dom sticker ändå. SHL-lagen lockar med sedelbuntar och spel i SHL i framtiden. William Karlsson spelade förstacenter i VIK. Vad hjälpte det. Säsongen efter spelade han i HV, och då var han fortfarande junior.
  Enda chansen att få behålla talangerna mer än ett år är att man spelar i SHL. Och för att komma dit måste man värva ihop ett lag utifrån, det är den bistra sanningen. VIK:s juniorlag håller tyvärr ingen bra klass numera heller. VIK försöker ju matcha in juniorer som man alltid gjort, men tyvärr så är spelarna långtifrån redo. När de lånas ut till div 1, så platsar de knappt där heller, exempelvis backen som nu är i Sura.

 3. Skalman021 skriver:

  Cyka blyat, Z hade intresse från SHL innan säsongen och vad jag hört har minst två klubbar visat konkret intresse nu. Så utan att matchas in ordentligt och få en stor chans nu så är han så gott som förlorad.

 4. Jesus skriver:

  Haha shl,köp mer utlänningar jävla pajas lag ne upp med AIK och Leksand enda bra publik lag dom kan hävda sig

 5. cyka blyat skriver:

  Jag förstår fortfarande inte vad svedlund gör i det här laget!
  finns det någon som kan ge en bra förklaring?
  går även rykten om att zetterberg är på väg bort, ett nytt mastomäki scenario?

 6. Marko skriver:

  Som vanligt en klockren analys och jag instämmer till fullo.
  Borgman är en ung kille med framtiden för sig och felprocenten minskar med åldern hoppas jag.Det
  är bra med ungdomlig entusiasm och hjärta men hjärnan måste vara med på denna nivå. Koval såg bra ut men som nämnts så kunde säkerligen något av målen förhindrats.
  Tyckte ändå att VIK gjorde en bra insats och det var ett fall framåt. Sorkin var bra måste jag säga och han tog för sig på ett bra sätt. Fortsatt så förväntar jag mig betydligt mer av Korhonen, killen gör bra saker men jag förväntar mig att han ska vara i samma klass som Fredrik J och Urbas men än så länge är han bara en i mängden.
  Hoppet lever och första matchen avklarad för de nya tränarna så nu gäller det att prestera och hitta tillbaka till det vinnande konceptet