HockeyAllsvenskan har fortsatt ett enormt domarproblem vilket förstörde mycket av festen men Björklöven vann rättvist Match 3 då VIK:s powerplay var lika uselt

34 svar

 1. PatrikH skriver:

  Det är för jävligt vad Rahimi spelar fult och fuskar, kastar sig utan anledning och domarna går på det.

 2. Zebra skriver:

  Hoppas att ni aldrig mer pratar om att ni har domarna emot er för nu i match 4 slås det något slags rekord i enögdhet. Helt horribelt hur mycket fasthållningar och hakningar som tillåts och toppen på isberget är ärkegrisen Frycklund som tydligen är immun mot matchstraff. Hur många skador ska grisen orsaka innan någon sätter stopp? Satsar konstant mot huvud och i ryggen, fy fan. Tacka domarna för 5 powerplay på en period och hjälper er att hålla er kvar i matchen.
  Utvisningen på Girard då han ska slå pucken ur zon på tek i boxplay, klubban går av och han åker på en slashing!!!???
  Om någon vet så berätta gärna hur mycket domarna kostade.

  • Peter T skriver:

   Ska översätta din text på Google translate, har så svårt att förstå din rotvälska till dialekt.
   Återkommer med en kommentar.

 3. Marko skriver:

  Att folk i Västerås vill störa Löven spelarnas nattsömn med raketskjutningar är ett bottennapp i svensk ishockey och bör straffas

  https://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2022/03/31/att-folk-i-vasteras-vill-stora-loven-spelarnas-nattsomn-med-raketskjutningar-ar-ett-bottennapp-i-svensk-ishockey-oveckat-bor-straffas/

 4. Misse skriver:

  Än så länge, med 3 matcher in i kvalserien, tycker iaf jag att Björklöven leder rättvist med 2-1, även med dåliga domare. Känns sylvassa sista 3e-delen och i special teams är det just nu klasskillnad tyvärr. Ryggmärgshockey vs krampaktighet. Håller lite extra i pucken vid avgörande lägen och i PP. Ett VIK som släpper loss och agerar istället för reagera hade haft en bra chans i denna kvartsfinal. Hoppas de snabbt kommer tillbaka och spelar det spel med fart o beslutsamhet som vi sett under vissa stunder under säsongen. Björklöven gör det bra givetvis. Men VIK kan bättre än det här. Det vet vi alla, därav frustration

 5. Psyko skriver:

  VIK är alldeles för snälla, inte en enda avstängd spelare i år. Det är mer eller mindre riskfritt att klubba ner spelare som blir borta en längre tid, det ger max 3 matcher avstängning. Med dom skitdomarna som finns nu samt skämtet till disciplinnämnden kommer man ingenstans om man inte är bered att ”plocka bort” motståndarnas bästa spelare med vilka medel som helst.
  Om VIK plockade över några av dom värsta dårarna från från någon mindre liga så skulle man få igång en diskussion och en förändring om bästa spelarna hela tiden blir överfallna.

 6. Musse skriver:

  Helt klart att domarnas bedrövliga insats störde så den fina starten kom av sig totalt. Lika less är jag på From just nu som med rätta blev bänkad och fick bara komma in i något byte i PP2 innan han fick vila där också.
  Uppträdandet i 4 mot 4 vid 1-1 målet sänkte energin i hela laget. Åtgärden att lyfta PP2 genom att spela Karlsson där lyckades inte. PP1 blev bättre på slutet när Karlsson flyttades tillbaka som tekare där.
  Att sen spela med bara två riktiga centrar mot det här motståndet funkar ju såklart inte i längden. Så jag undrar, vart fan är Hakka? Helt otroligt att man kan vara sjuk/skadad så mycket. Fernholm likadant. Vi har ju inte haft något flyt med något nyförvärv i år. Realistiskt ska nog inte den här truppen ha potential för mer än kvartsfinal, även om större under har skett….

  • Karl skriver:

   Både Hakka och Fernholm har ju en enorm skadehistorik innan de kom till VIK och chansningarna från Z med dem har ju inte gått hem. Till nästa säsong får vi nog skippa den typen av värvningar och stärka laget redan innan säsongen när det fortfarande finns spelare på marknaden.

 7. Marcus skriver:

  Roande läsning. Framförallt om filmningarna. Förstår att ni är besvikna, men domarinsatserna är åt båda hållen. Ni är inte mer utsatta än andra. Tänker att inlägget är skrivet i besvikelse och skall ses i ljuset av det, men ibland kan det vara bra att andas lite innan man skriver.

  När det gäller ”filmningarna” så är det ju två solklara utvisningar. Var besviken på spelarna, men blanda inte in filmningar så fort det går emot. Självklart hade Johansson avslutat i det läget om han hade fått chansen.

  Men som sagt; är man besviken och skriver i stridens hetta så kan det bli ett sådant här inlägg.

  Lycka till på Torsdag!

  • Per skriver:

   Om du håller på löven så måste ju även du ha reagerat på att VIK fick 4st 2 minutrar på rad första 10 minutrarna. Kontrasten mot matcherna i Umeå där domarna släppt nästan allt är ju löjlig. Är det samma sport vi spelar? Väldigt svårt för spelarna att veta när man får göra vad. Domarna får fan snacka ihop sig mellan matcherna.

   Jag tror att många Lövensupportrar flinade brett när det blev 2 utvisningar i samma sekvens och 5-3 (som avgjorde matchen) för första gången sedan Sundsvall brann. Kan ju inte bara varit vi i VIK som tyckte att domarnivån var väldigt underlig. Att Löven har haft plus av domarna hittills i matchserien går ju inte att snacka bort ens för er. Sen vann ni rättvist, inget snack.

   • Breider skriver:

    IKO fick faktiskt en dubbelutvisning i andra matchen mot Leksand. I förrgår.

   • Breider skriver:

    IKO fick faktiskt en dubbelutvisning i andra matchen mot Leksand. I förrgår.

   • HR skriver:

    Jag tror att du helt enkelt får acceptera att alla supportrar kommer att tycka att motståndarna hade fördel av domarna i majoriteten av matcherna. Det betyder på något sätt att det blir rätt meningslöst att diskutera domarinsatsen. VIK kommer tycka att man drabbades hårt av utvisningar och Löven kommer tycka att domarna letade kompensation efter 5 mot 3-situationen. Nån sanning når vi aldrig fram till.

   • Göran karlgren skriver:

    Dom hann inte med!! Det är ett urstarkt lag med snabba spel vändringar!! DOM har ett ramstarkt box play ock prover play Det går inte att skylla på domaren för dom blev frustrerade dom kände till mans att det här kommer att sluta mycket illa!! LÖVEN ÄR DJÄVLIGT EFFEKTIVT LAG!!

  • Pelle skriver:

   Den på Gunnarsson är helt galen. Han får sin klubba fasthållen en lång tid och kan inte delta i försvarsspelet under anfallet. När han äntligen lyckas få loss klubban lägger sig förstås motståndaren rutinerat. I det här fallet blev tyvärr domarnas blindhet matchavgörande.
   VIK har tyvärr inte ett lag för att vända underlägen eftersom de inte klarar av att möta lag som spelar för att försvara en ledning.

 8. robert Jonsson skriver:

  Efter en stark bortaseger med 3-2 så följde nu en absolut jämn match i fem mot fem spel där Löven avgjorde matchen i special teams power play och boxplay.
  All fokusering som görs på domare som ständigt uppges förfördela VIK lär läggas ner. Summa summarum är ändock att vi ej lyckas förvalta våra power play och de målchanser vi skapar i matchen.
  Det är en sak att smälla in mål och samla poäng i vardagliga grundspelsmatcher och en annan att göra dessa poäng i viktiga tajta slutspelsmatcher.
  Något man också kan reflektera över är att dessa ”onödiga” utvisningar i viktiga matcher oftast tas av spelarna som förväntas leda laget i dessa. Här krävs det skärpning.
  Gör man 1 mål i en ishockeymatch så är det svårt att vinna. Bara att ladda om om till torsdagsmatchen.

  • Pelle skriver:

   Visst man ska inte ta onödiga utvisningar. Men hur ska Gunnarsson undvika att han får sin klubba fasthållen. Att domarna inte ser det är noll spelförståelse. Att Löven tar bort VIK:s viktigaste back är ju inget att förvåna sig över, men att domarna inte ser det är under all kritik. Detta 5v3-spel avgjorde matchen.

   Sen är VIK:s ineffektivitet naturligtvis ett jätteproblem. I princip alla andra lag så löser man det med transatlanter. Det är bara VIK av topplagen som tror sig lösa målskyttet med enbart svenska målskyttar.

   Hörde att VIK blev erbjudna Girard före säsongen men tackade nej.

 9. Olle skriver:

  Bra sammanfattat. Vi hade ungefär samma vinkel från läktaren och om inte kvalitén på domarkåren kliver upp rejält blir hockey ett lotteri. Två mål under dubbelutvisningen gav ett irriterat och frustrerat VIK som sedan inte lyckades hitta energi, glädje och ordning i spelet. Dom flesta spelare deppade ihop och lyckades tillsammans inre resa sig. Domarna (nr 11 och 37) var dåliga, egentligen dåliga åt båda hållen men det drabbade VIK mer. Lyfter inte VIK.s PP så blir det ett kort slutspel tyvärr.

  Jag håller med. ”Idioten på räcket” saknas. Klacken behöver han ledarskap.

  Jag tyckte det var ”checking on the head” på Jansson och domaren stod max 2 meter ifrån. Otroligt dåligt.

  • Peter skriver:

   Matchen innan blindside checking to the head på Lungsjö utan åtgärd… åt andra sidan tog en del mer än tveksamma händelse…
   … och nej det är inte bara den dåliga domarnivån men den påverkar…

 10. Gurkburken skriver:

  Som någon på gurkburken skrev – Varför används inte nu lediga SHL domare i hockeyallsvenskans slutspel ?

 11. HR skriver:

  Antingen är VIK konsekvent förfördelade av hela domarkåren, eller så är bloggen, trots sina ärliga försök till lite objektivitet, färgad av känslor och ser lite det man vill se. Vilket är mest sannolikt?

  Situationen med två utvisningar i samma byte: den på Gunnarsson såg jag aldrig riktigt, kan säkert ha varit någon som förstärkte. Den på Z däremot var ingen filmning. Man ser hur lövenspelaren försöker komma till ett bra avslutsläge och hakas så han får vridning ”mot ytterkurvan”, svårt att hålla balansen i ett sånt läge. Avslutsläget är så pass bra att alla i ett sånt läge nog bara försöker få till ett avslut hellre än att åka och fundera på att lägga sig för att – kanske – få till en ytterligare utvisning. Jag tycker du tappar lite i trovärdighet med denna jakt på domarna. En mer relevant fråga är varför VIK har typ 70% i BP medan Löven har 100%.

  • Pelle skriver:

   Kan hålla med om den andra, men den första på Gunnarsson är domaren helt fel på. Den skulle varit åt andra hållet. Gunnarsson får sin klubba fasthållen ända sedan sarghörnet. Med en korrekt bedömning hade det aldrig blivit något BP för VIK i den situationen. Domaren borde blåst för Lövenutvisning långt innan Z tar sin. Och därmed hade det förmodligen stått 1-1 efter den första perioden och vi hade fått en härlig spänning hela matchen.

 12. Vintermannen skriver:

  Lite som jag har varit inne på tidigare, Fryklund är ingen slutspels typ och Zetterberg är inte bra nog i spelet 5-5 och i pp så har alla lärt sig hur han ställer upp för att kunna avsluta, i den kedjan så är det bara Bergman som har kvalité för slutspels hockey, jag skulle vilja se en annan första kedja och flytta ner Fryklund och Zetterberg.
  Igår var det väldigt många felbeslut och fel pass, det såg lite uppgivet ut men visst domaren förstörde ju en hel del men bra för att det står 1-3 så betyder det inte att man ska sluta kriga, med mindre slarv, mer noggrannhet och mera kämpa så går det att vända matchen. Nu tror jag fortfarande att vi går vidare.

  Apropå att inte vara populära, det är sedan många år sedan. Varken Aftonbladet eller expressen skriver om oss VIK möjligtvis nämns vi när motståndarna har förlorat men inte om prestationen från VIK utan hur dåligt motståndarna spelade och aldrig hur bra VIK spelade. Kommer ihåg en match på 90 talet där vi VIK vann med 8-1 mot ett 08 lag och det enda
  som Aftonbladet skrev om var hur dåligt 08 laget hade spelat, stod inte något om hur jäkla bra VIK spelade och fortfarande är det så att det är sällan som det skrivs om oss VIK Västerås.

 13. C skriver:

  Du Micke skriver om att From och Svensson sprider puckar i PP. En fråga till dig men även till all andra som kollat mycket på hockey.

  I match 1 i Umeå så ställer VIK PP 2 upp med From och Svensson tvärt om än hur de brukar spela. Det innebär att båda har klubborna utåt i banan efter som en av dem är rightskytt och en är leftskytt. Lyckner påtalar det i TV att tvärt om vore bättre men jag tänkte att VIK vill bryta det gamla mönstret som Löven läst på och nu testa det här och sen byta tillbaka till det normala.

  Nu 3 matcher senare har PP 2 varit katastrofalt dåligt men From och Svensson står fortfarande med klubborna utåt i banan. Jag fattar ingenting, vem coachar PP?

  Har någon någonsin sett ett PP i något lag eller liga där det där har funkat över tid? Att de 2 på sidorna spelar med klubborna utåt i banan båda 2. Pucktempot blir ju i slowmotion. Innan säsongen pratade vi ju mycket om hur många Rightskyttar vi skulle ha i laget. Dessutom byggs mycket av spelet upp från högersidan som det blev igår och så blev plötsligt From playmaker och det är ju ganska dömt att misslyckas.

 14. Jan Malmberg skriver:

  Första matchen mot Vita Hästen var tydligen viktigare än en kvartsfinal mot Löven, 3200 i Rocklunda = botten intresse i Västerås för Hockey. Men VIK är inte värda mer. BEDRÖVLIGT

  • Peter skriver:

   Jag håller så med dig. VIK kan nog lägga ner sin satsning Gulsvart 2024 för ingen verkar ändå vara speciellt intresserad. Mindre städer som Örnsköldsvik, Jönköping, Umeå där verkar deras invånare stötta sitt hockeyallsvenska lag på ett helt annat sätt än vad västeråsarna verkar göra.

   • HR skriver:

    Mindre städer?

    Västerås 157 k
    Jönköping 144 k
    Umeå 131 k

    Inte jättestor skillnad? Söka annan förklaring?

    • Peter skriver:

     Jönköping och Umeå har ju 10-20% färre invånare. Men 59-110% fler åskadare i snitt, vittnar verkligen om ett större intresse. Eller ta lilla Övik bara 56 000 invånare och ett publiksnitt som är 35% högre än för VIK. Det är stor skillnad. Visst man kan säkert skylla på covid-effekter men den är ju inte större i någon annan stad.

     Jag tror helt enkelt att västeråsare är mindre intresserade. Och sämre fans, typiska medgångssupportrar.

     • Pelle skriver:

      Det finns fler faktorer. En gammal hall tex. Alla lag som byggt ny hall ökar sina publiksiffror markant.

      Sen spelar det roll hur attraktivt lag man har. HV går som tåget och har förstärkt laget kraftigt under säsongen. Medan VIK går trögt och har bara gjort snålvärvningar under säsongen av bl a flera spelare som haft långtidsskador innan och därför har reapris. ingen av de spelare som värvats efter sommaren har lyckats.

      På 80-talet hade VIK publiksiffror på 7- 8000 och ibland ännu mer. Så nog finns det ett latent intresse.

  • Optimist skriver:

   Sverige spelade avgörande VM-kval match samtidigt, har nog en del med saken att göra. Sen kanske man inte vill sitta inklämd i ett hörn vid bortaklacken för 250kr… Sen att vi har en arena från 60-talet gör ju det inte direkt attraktivare heller! Sen ska man också förtjäna publiken, och det gör inte VIK just nu.

   • Musse skriver:

    VM matchen är nog troligaste orsaken, hoppas jag. Resten är bara dåliga ursäkter. Att arenan är från 60-talet skiter man väl i. Och har man vunnit bortamatchen innan och har 1-1 i matcher i en kvartsfinal så förtjänar det väl att gå att titta på, om man är intresserad och vill ha ett lag i SHL??

    • Observant skriver:

     Helt korrekt Musse. 1-1 i matcher och vinst senast borta. Oerhört dåligt att inte gå på match då och sen i efterhand gnälla om förlust och inte värda att titta på. I med och motgång.

    • Optimist skriver:

     Jag tror inte att den breda massan håller med om det tyvärr. Folk är ju som bekant väldigt bekväma i dagens samhälle och kräver lite mer än vad Rocklunda kan erbjuda i dagsläget. Sen att VIK den här säsongen blandar och ger i sina prestationer från match till match, hjälper inte till.

 15. Observant skriver:

  Korrekt analys. Domarna hade en helt annan nivå idag och blåste för det mesta och Löven spelarna var ju inte sena att utnyttja detta genom att falla lätt. Deras pp är sylvasst och viks har gått i baklås. På tal om ersättning till domarna som är ju alltid ett intressant ämne men de bäst betalda i VIK levererar inte just nu utan det är spelare som Rigelius, JJ, Jarde och någon till. Dessa tillhör ju säkerligen de billigare spelarna. Hungriga vargar jagar bäst det är sen gammalt.