Hopp trots snöplig förlust för J20 mot Luleå & NHL-scout om Örebros nye Victor Bartley (ex Rögle)

Pontus Holmberg är verkligen en lysande talang, en fin assist direkt mot Mariestad och sedan två poäng för J20 mot Luleå. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Trots en snöplig förlust mot Luleå (2-3 i sudden) efter sen kvittering, har VIK J20 visat att man troligen blir att räkna med kommande säsong, trots alla spelartapp. Fyra poäng på tre matcher och en målskillnad på 10-10.

Pontus Holmberg kom in och låg direkt bakom VIK:s båda mål. Frågan är hur de som dubblerar ska orka i längden? Kanske är det ingen fara i Ettan då matchandet och resandet inte är så mastigt?

***

Niklas ”NJ” Johansson fortsätter som bekant sitt sportchefskap med ganska stor spelaromsättning i Örebro. NJ sa till mig en gång att ”kontinuitet är lite överskattat och spelarna inte är så känsliga som folk tror”. Backen Ondrej Vitasek skickades före säsongsstart och istället kom Victor Bartley (ex-Rögle) in. Så här säger en NHL-meriterad scout om Bartley:

– Älskar Victor Bartley, men har inte sett honom på ett tag. Var en NHL-spelare tills han drog av sin biceps. Vet inte hur mycket det påverkar honom nu. Men bra fötter, väldigt bra med pucken, given i power play. Inte fysisk men bra tävlingsinstinkt.