Spelarröster efter Mariestad, 3200 i Ettan ger stort hopp & Wallin efter J20:s vändning från 0-3 till 6-3 mot Skellefteå

Full fart framåt! Publiken i Västerås visade under fredagen att Skräcklunda kan vara på väg tillbaka. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hoppet om en mycket ljus hockeyframtid tändes åter, trots allt, under fredagen inför en stor publik. 3200 i division 1 är fantastiskt bra. Rögle och Karlskrona snittade ifjol 3790 och 4000. I SHL!

Potentialen för något hockeystort finns alltjämt i Västerås.

***

Några spelarröster efter vändningen under fredagen, då VIK alltså vann med 4-3 mot Mariestad i ABB Arena inför 3200 högljudda fans:

Jimmie Jansson: ”Härligt! En ganska nervös eller krampaktig första period. Andra perioden är ju nästan bara box play och vi gjorde det riktigt bra där. Fick en bra feeling i laget inför tredje där vi gick ut och körde över dem. För egen del kändes det ganska bra. Kändes som att jag verkligen kommit in i det nu efter min korta försäsong.”

Morgan Hassel var riktigt bra i egen zon mot Mariestad. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Morgan Hassel: ”Vi växte desto längre matchen gick. Jag tyckte i början var vi lite ivriga i många situationer och jobbade inte riktigt klart. Värderingarna blev bättre ju längre matchen led och det tror jag gjorde att vi fick med oss bättre fart i tredje exempelvis. Sen härligt att se alla slita i boxplay. Inramningen var grym och hela hallen hjälpte oss verkligen att vända matchen.”

Omild behandling är vardag för en hockeyspelare som Oscar Pettersson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Oscar Pettersson: ”Tycker vi var bättre nästan hela matchen. Det de fick är på grund av oss. Det kändes bra tycker jag, skönt och få göra en kasse och att PP funkade.”

Marcus Bergman var inblandad i 1-1-målet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Marcus Bergman: ”Tror det var lite övertaggat på vissa håll och pucken studsade inte rätt på allas klubbor och fötter. Sen blev det ryckigt med alla utvisningar. Men väldigt skönt och stolt över grabbarna att vi kommer ihop som vi gör i sista. Det kändes helt okej för egen del. Varje detalj spelmässigt kändes inte 100 % men sett överlag gjorde vår line en absolut godkänd match.”

Hampus Wallin: ”Matchen igår var riktigt kul att spela, mycket folk på läktaren och bra upphämtning av oss. Svårt att bedöma min egen insats då jag inte spelade så mycket, men kändes ändå helt okej när jag var på isen.”

***

Hampus Wallin dubblerar i A-laget och J20. Viktigt då nu J20 tappat så många… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hampus Wallin var också med under lördagen då VIK J20, trots att man tappat 13 spelare, lyckades vända 0-3 till 6-3 hemma mot Skellefteå. Det finns onekligen, trots allt, hopp kvar på många plan kring VIK Hockey. Juniorerna fortsätter leverera och ett stort publikstöd finns där för A-laget.

VIK J20 fick därmed revansch efter fredagens 2-4 mot Skellefteå, där supertalangen Jesper Wallstedt räddade 51 av 55 skott.

– Matchen idag (mot Skellefteå i J20) var rolig den också, mycket mål är alltid kul, fortsätter Hampus Wallin, som alltså förstärkte J20-laget och gjorde 0+2. Återigen mycket starkt av oss att vända 0-3 till 6-3 efter en halvdan första period.

– Jag har inte tränat eller spelat något med J20 innan idag, så svårt att säga hur laget är, men vinner man med 6-3 mot Skellefteå så ser det mycket positivt ut. Vi blev som ett helt nytt lag efter att vi fått in första målet.

– Kändes som att Skellefteå blev rätt trötta och vi fick lite mer energi för varje mål vi gjorde. Det är svårt att sätta fingret exakt på vad vi gjorde för skillnad i spelet, förutom att vi slutade med att sätta varandra i skiten som i första perioden, vilket gjorde att vi fick ett helt annat flyt i spelet, menar Hampus Wallin.